Dwayne Johnson heeft films gemaakt in bijna elk genre

Inhoudsopgave:

Dwayne Johnson heeft films gemaakt in bijna elk genre
Dwayne Johnson heeft films gemaakt in bijna elk genre
Anonim

Dwayne Johnson is een van de grootste filmsterren van vandaag. Van zijn bescheiden begin, het graven in de sportwereld (voor Johnson's volledige atletische geschiedenis, volg deze link) tot de overgang naar de WWE, Johnson's charisma, schermaanwezigheid en status zorgden ervoor dat zijn intrede in de filmwereld bijna een uitgemaakte zaak was. Johnson's snelle opkomst naar de top van Hollywood was ronduit ongelooflijk; in tegenstelling tot zijn landgenoten (Hulk Hogan, Jesse Ventura enz.), slaagde de Walking Tall-ster erin om het professionele worstelen te verlaten en succes en bijval te behalen. (De man heeft een gek schema bijgehouden om dat succes te behalen … Het is alsof de man niet slaapt. Nou, natuurlijk slaapt hij… maar hoe lang slaapt hij?)

Johnsons films behoren tot de grootste blockbusters die er zijn. Van actie tot comedy, The Rock is erin geslaagd in elk genre succesvol te zijn. Maar welke van zijn films waren binnen die genres de grootste? Laten we het uitzoeken, zullen we? Dat zullen we doen.

8 ‘Planet 51’ ($ 105 miljoen) - Sci-Fi

Johnsons werk in het genre van Sci-fi is niet bepaald uitgebreid. Van de weinige sciencefictionfilms waarin Johnson te zien was, was Planet 51 echter de grootste in termen van box-office-inkomsten. De animatie uit 2009 heeft een gestapelde cast, waaronder Gary Oldman, Jessica Biel, John Cleese, en een reünie met mede-Runddown-co-ster Seann William Scott. Het genereerde een indrukwekkende $ 103 miljoen aan de kassa.

7 ‘Moana’ ($643 Miljoen) - Muzikaal

Dwayne Johnson's 2016 geanimeerde musical Moana kreeg zowel lovende kritieken als commerciële lof. De Disney-functie, die $ 643 miljoen aan de kassa opleverde, gaf Johnson niet alleen de kans om zijn Polynesische roots als de mythische held Maui te omarmen, maar ontving ook meerdere onderscheidingen, waaronder Best Original Song bij de Oscars en Top Sound Track bij de American Music Awards.

6 ‘Journey 2: The Mysterious Island’ ($ 335 miljoen) - Fantasy

Journey 2: The Mysterious Island was Johnsons inval in het genre van fantasy. Het epische verhaal kreeg een grote kassa van $ 335 miljoen, meer dan zijn voorganger. Hoewel de film gemengde recensies kreeg en een gemiddelde tot lage score kreeg op Rotten Tomatoes, noemden andere critici Dwayne Johnson samen met Michael Cain "een van de meest sympathieke acteurs". Dat soort lof is niets om een stokje voor te steken.

5 ‘The Game Plan’ ($146 miljoen) - Sport

Dwayne Johnson heeft altijd atletiek in zijn bloed gehad. De Be Cool-ster heeft een goed gedocumenteerde geschiedenis in de sportwereld. Het is dus geen verrassing dat Johnson in een paar sportgerelateerde films heeft gespeeld. Van de sportfilms met de hoofdrol, "The People's Champ", was de grootste opbrengst uit 2007 The Game Plan. De film gaf Johnson de kans om te buigen zowel zijn komische karbonades terwijl hij de oude trui en schoenplaatjes aantrok, een droom waarmakend die nooit volledig was bereikt. De Disney-film verdiende $ 146 miljoen aan de kassa met een budget van slechts $ 22 miljoen.

4 ‘Wolkenkrabber’ ($ 304,9 miljoen) - Thriller

2018's Skyscraper was Johnson's best scorende thriller Hoewel de film $ 304 miljoen genereerde aan de kassa, werd Skyscraper beschouwd als een kassabom, want het had een productiebudget van $ 125 miljoen. Critici gaven de film gemengde recensies, prezen Johnson en bekritiseerden ook de plot van de film, waarbij ze vergelijkingen maakten met Die Hard en andere soortgelijke films.

3 ‘Jumanji: Welcome To The Jungle’ ($962 miljoen) - Komedie

Jumanji: Welcome To The Jungle onderscheidt zich als de best scorende Sony Pictures-film aller tijden (binnenlands), samen met de best scorende komedie naar feature Dwayne Johnson. Wereldwijd brengen de filmteams Johnson met Jake Black, Karen Gillan en goede vriend Kevin Hart een flinke $962 miljoen binnen. De komedie vol ravotten werd zo goed ontvangen dat het in 2019 zou worden gevolgd door Jumanji: The Next Level, waarmee het de derde inzending in de serie werd. De film was ook de 10e meest winstgevende film van 2019… laten we eerlijk zijn, niets zou beter zijn dan een bepaalde met superhelden beladen film die ook in 2019 op grote schermen verscheen.

2 'Rampage' ($ 428 miljoen) - Aanpassing van videogames

Net zoals vroege stripboekaanpassingen, hebben videogamefilms het niet goed gedaan op het grote scherm. Box office blindgangers zoals Mario Bros , Street Fighter, Double Dragon, (hoe minder gezegd over de rampzalige Doom 2005, hoe beter, hoewel sommigen zeggen dat het "raar briljant" was), hebben het voor producenten en regisseurs geen benijdenswaardige taak gemaakt om een populair videospel te bewerken. De Rampage van 2018 durfde echter een van die videogamefilms te worden die de trend doorbrak en, in termen van Johnson's best scorende videogamefilm, dat deed het. De bewerking van de Midway-klassieker uit 1986, genereerde $ 428 miljoen en was de best beoordeelde live-action videogamefilm in de geschiedenis van Rotten Tomatoes tot de release van Pokémon Detective Pikachu.

1 ‘Furious 7’ ($1,5 miljard) - Actie

Een van de grootste actiefranchises van vandaag, de 7e inzending in de Furious-filmfranchise was de actiefilm met de hoogste opbrengst Dwayne Johnson. Met maar liefst $1,5 miljard aan de kassa, was Furious 7 de tweede keer dat Johnson Hobbs speelde. Hoewel Dwayne en zijn associatie met de franchise (echt) schijnbaar voorbij zijn, is de rol van Hobbs waarschijnlijk nog lang niet voorbij.

Aanbevolen: