Tom Hanks, Justin Bieber en meer beroemdheden die QAnon-doelen waren

Inhoudsopgave:

Tom Hanks, Justin Bieber en meer beroemdheden die QAnon-doelen waren
Tom Hanks, Justin Bieber en meer beroemdheden die QAnon-doelen waren
Anonim

Historici zullen de komende jaren QAnon bestuderen. De extreemrechtse samenzweringstheorie is keer op keer weerlegd, maar de voorstanders kunnen het niet loslaten. Het lijkt alsof er elke week een nieuwe valse bewering is en een nieuwe beroemdheid die betrokken is bij de kliek van de linkse elite die naar verluidt deelneemt aan sekshandel, satanisme, hekserij, kannibalisme en pedofilie.

Dat zijn nogal bizarre beweringen, dus het is wild dat ze zo snel doorhakten en helemaal geen voorstanders hebben. Donald Trump had QAnon-berichten in oktober 2020 meer dan 250 keer versterkt. Zijn volgelingen grepen vast en de theorie heeft sindsdien alleen maar een sneeuwbaleffect gehad, muterend en vermenigvuldigd en onderweg behoorlijk vreemde paden bewandeld. Hier zijn 10 beroemdheden die QAnon-doelen zijn geweest.

10 Tom Hanks

Mark Szuszkiewicz, de Republikeinse congreskandidaat die vorig jaar dicht bij het winnen van een zetel in New York was, had vaak QAnon-theorieën op zijn sociale media gepost toen hij meedeed aan de race. Toen Tom Hanks ere-Grieks staatsburger werd op basis van het feit dat hij en zijn vrouw daar al tientallen jaren een vakantiehuis hebben, suggereerde Mark Szuszkiewicz snel dat dit eigenlijk was omdat Griekenland net pedofilie tot een handicap had verklaard, en dat Tom Hanks een pedofiel.

9 Justin Bieber

QAnon-aanhangers hebben behoorlijk bizarre overtuigingen, en een van de vreemdste daarvan is dat Justin Biebers "Yummy" eigenlijk gaat over PizzaGate, de samenzwering waarin de Clintons naar verluidt een pedofiele ring runnen vanuit een pizzeria in Washington, D. C. Tijdens een recente Instagram Live-stream zou iemand Justin Bieber hebben gezegd zijn hoed aan te raken als de geruchten over Pizza Gate waar zijn. Het is niet verwonderlijk dat hij tijdens de stream zijn hoed aanraakte, en de complottheoretici aten hem op.

8 Hilary Duff

Zelfs een geliefde voormalige Disney Channel-ster wordt niet gespaard van de rare theorieën die door QAnon-gelovigen worden verspreid. Ze reageerde in een tweet op degenen die haar beschuldigen van kindersekshandel: "Iedereen verveelt zich nu, ik weet het.. Misschien een hobby zoeken."

7 Kamala Harris

Vrouwen van kleur zijn het doelwit geweest van de bizarre theorieën van QAnon, en vice-president Kamala Harris heeft een bijzonder zware klap gekregen. Naast de geruchten over haar geboorteplaats en haar afkomst, werd ze ook beschuldigd van deelname aan PizzaGate toen werd ontdekt dat haar zus, Maya Harris, was uitgenodigd voor een pizzafeest ter ere van Hillary Clinton.

6 Beyoncé

De theorieën over Beyoncé hebben behoorlijk de ronde gedaan. Een daarvan is dat zij en haar man Jay Z in de Illuminati zitten en de nieuwe wereldorde inluiden door hun liedjes en shows te gebruiken om het publiek te hersenspoelen. Eén theorie stelt zelfs dat haar tekst, "Becky with the good hair" een soort Illuminati-code is. Er wordt ook gezegd dat ze niet Afro-Amerikaans is, maar Italiaans is… om de een of andere reden?

5 Chrissy Teigen

Supermodel Chrissy Teigen en haar man, zanger en songwriter John Legend, zijn beide beschuldigd van betrokkenheid bij PizzaGate en zijn in verband gebracht met kindersekshandel via een vermeende connectie met Jeffrey Epstein. Ze hebben zelfs gephotoshopte foto's van zichzelf gekregen waar het lijkt alsof ze samen met hem op het privé-eiland van de veroordeelde zedendelinquent zijn. Ze sprak zich destijds online uit tegen de trollen, maar de pesterijen gingen door en ze zei dat ze zich "bang en gestoord" voelde. Zij en John Legend hebben gedreigd met juridische stappen, maar de geruchten houden aan, wat bewijst dat QAnon-theoretici gewoon niet kunnen worden afgeschrikt.

4 Oprah

Tijdens haar interview in maart 2021 met prins Harry en Meghan Markle, grepen vewers in op wat volgens hen een enkelband was op Oprah's enkel. Het idee nam een vlucht en veranderde in een theorie die, samen met andere beroemdheden zoals Ellen DeGeneres en Joe Biden, is gearresteerd omdat ze deel uitmaakte van de sekshandel-kliek van elites tegen wie Donald Trump oorlog voert. Het ergste deel? Ze zagen niet eens wat ze dachten dat een enkelmonitor was. Ze wezen naar Oprah's rechterenkel, bedekt door haar bruine laars, en vermoedden dat de enkelband eronder zat.

3 Hillary Clinton

Wat je ook gelooft over Hillary Clinton, het is zeker dat ze veel pesterijen heeft doorstaan die zwakkere publieke figuren zouden kunnen ontrafelen. De geruchten gaan niet alleen dat ze kinderen heeft verhandeld voor seks uit een pizzarestaurant in D. C., maar ook dat ze een klein meisje voor de camera heeft gemarteld en vermoord, en vervolgens naar verluidt het bloed van het kind heeft gedronken en haar gezicht als een masker heeft gedragen. QAnon-theoretici moeten chillen met de boeken van R. L. Stine!

2 Lady Gaga

QAnon heeft gesuggereerd dat Lady Gaga een heks is, daarbij verwijzend naar de tijd dat ze optrad tijdens een Biden-Harris-campagne-evenement in 2020. Hoewel dit keer op keer is weerlegd, kan ze de geruchten niet van zich afschudden. Een gebruiker schreef online: "Deze demonische geesten van hekserij, seksuele perversie en kinderoffers verleiden te veel christenen in een alarmerend tempo."

1 Courteney Cox

Een verzonnen tweet die werd toegeschreven aan Courteney Cox deed lezers geloven dat ze betrokken was bij hekserij en satanisme. Datum gestempeld op 6 mei 2014, de tweet luidde: ""Hoe lang duurt het om een baby in de magnetron te koken? Ik weet het niet, ik sluit mijn ogen wanneer ik masterbate (sic)." Het verschijnt niet op de Twitter-feed van Courteney Cox en haar feed gaat pas terug tot november 2014, dus deze tweet is aantoonbaar nep, maar QAnon zag hun kans om dit om te zetten in een smerig gerucht.

Aanbevolen: