De echte reden waarom de cast van 'High School Musical' niet meer divers was

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom de cast van 'High School Musical' niet meer divers was
De echte reden waarom de cast van 'High School Musical' niet meer divers was
Anonim

Op dit moment is het tientallen jaren geleden dat The Disney Channel debuteerde. In de tussenliggende jaren is Disney Channel een absolute krachtpatser geworden in gezinsvriendelijke programmering, aangezien het netwerk veel geweldige tv-programma's heeft uitgezonden. Bovendien zijn er veel geliefde originele Disney Channel-films geweest, hoewel sommigen het doel hebben gemist.

Helaas is in de hele televisiegeschiedenis de overgrote meerderheid van de personages gespeeld door blanke acteurs en Disney Channel is in dat opzicht geen uitzondering. Immers, als mensen naar lijsten met eerdere Disney Channel-sterren kijken, is de meerderheid van hen wit. Met dat in gedachten is het ongelooflijk om te weten dat een van de populairste franchises van Disney Channel, High School Musical, bijna een meer diverse cast had.

Ryan en Sharpay van de middelbare school zouden zwart zijn

Sinds High School Musical debuteerde op Disney Channel, zijn fans dol op die film en de twee daaropvolgende vervolgen. Om die reden zijn er veel mensen die alles willen weten over wat er zich achter de schermen van de High School Musical-franchise afspeelde. Veel fans stonden bijvoorbeeld versteld toen ze hoorden dat de acteurs die op het scherm de broers Ryan en Sharpay speelden in het echte leven ruzie hadden.

Acteurs zijn natuurlijk mensen net als de rest van ons, dus het zou niemand moeten verbazen dat collega's soms niet met elkaar overweg kunnen. Desondanks lijkt het altijd prachtig als acteurs die vrienden of familie op het scherm spelen elkaar haten in het echte leven. Om die reden heeft het feit dat Ashley Tisdale en Lucas Grabeel niet met elkaar overweg konden, veel krantenkoppen gehaald. Er is echter nog een ander feit over hun personages dat de meeste fans van High School Musical niet weten.

Als we naar de sterren van de High School Musical kijken, is het duidelijk dat de franchise meer gekleurde mensen speelde dan de overgrote meerderheid van de Disney Channel-producties. Toch lijdt het geen twijfel dat de meeste mensen die in de High School Musical-franchise schitteren blank zijn. Volgens franchisester Corbin Bleu werden twee van de hoofdpersonages van High School Musical echter bijna gespeeld door zwarte acteurs.

In het verleden onthulde High School Musical-ster Corbin Bleu dat Sharpay en Ryan zouden worden gespeeld door zwarte acteurs. "Ik geloof dat ze iemand hebben gevonden om Sharpay te spelen, maar ze konden geen zwart equivalent vinden [voor Ryan] en ik denk dat ze Ashley hebben gevonden, dus besloten ze Sharpay en Ryan als blank te casten."

Gezien het feit dat de meeste acteurs die beroemd zijn in Noord-Amerika blank zijn, is het echt jammer dat twee High School Musical-personages die zwart moesten zijn, witgekalkt zijn. Er is echter een ander aspect van wat Corbin Bleu onthulde over Sharpay en Ryan dat veel erger is. Volgens wat Bleu zei, werd een zwarte acteur gekozen om Sharpay te spelen, alleen omdat ze de rol zou verliezen, specifiek vanwege haar etniciteit.

Lucas Grabeel denkt dat hij vandaag geen Ryan zou spelen om een andere reden

In de jaren sinds de laatste High School Musical-film tot nu toe werd geproduceerd, hebben veel van de sterren van de franchise veel succes geboekt. Vanessa Hudgens en haar voormalige vriend op en naast het scherm Zac Efron zijn bijvoorbeeld allebei legitieme filmsterren geworden. Bovendien lijdt het geen twijfel dat Lucas Grabeel een indrukwekkende acteercarrière heeft genoten sinds de laatste High School Musical-film in première ging. Immers, hoewel Grabeel tegenwoordig niet veel in de schijnwerpers staat, is hij een veelgevraagde stemacteur geworden.

Hoewel Lucas Grabeel een getalenteerde stemacteur is, zou hij dat waarschijnlijk nooit hebben ontdekt als de High School Musical-franchise er niet was geweest. Acteurs moeten immers een voet tussen de deur krijgen om een kans te krijgen in Hollywood en castingagenten zouden gek zijn geweest om Grabeel geen auditie te geven op basis van zijn HSM-achtergrond.

Gezien hoe belangrijk de hoofdrol in High School Musical is geweest voor de carrière van Lucas Grabeel, zegt het veel dat hij TMZ vertelde dat hij Ryan waarschijnlijk niet zou spelen als hij de rol in 2020 zou krijgen. Als je eenmaal weet waarom Grabeel zei dat, zijn redenen zijn behoorlijk bewonderenswaardig.

In de loop der jaren hebben veel fans van High School Musical hun overtuiging besproken dat het personage Ryan homo zou zijn. Toen de regisseur van de originele High School Musical-regisseur, Kenny Ortega, in 2020 met Variety sprak, bevestigde hij dat Ryan een homoseksueel personage is. Na die bevestiging onthulde Lucas Grabeel waarom hij Ryan tegenwoordig waarschijnlijk niet zou portretteren tijdens het bovengenoemde TMZ-interview.

"Er zijn zoveel ongelooflijk getalenteerde homo-acteurs die het ook zouden kunnen, dus als High School Musical vandaag zou worden gemaakt, weet ik niet of ik Ryan zou spelen. Ik zou het dolgraag willen, maar het laatste wat ik wil doen is een kans wegnemen van andere mensen." Vanaf daar ging Grabeel verder met te stellen dat "als een hetero blanke man … ik kansen heb weggenomen van andere mensen", wat duidelijk iets is waar de acteur spijt van heeft.

Aanbevolen: