Silk Sonic en Olivia Rodrigo winnen de Grammy Awards

Inhoudsopgave:

Silk Sonic en Olivia Rodrigo winnen de Grammy Awards
Silk Sonic en Olivia Rodrigo winnen de Grammy Awards
Anonim

Silk Sonic, Olivia Rodrigo en Jon Batiste hebben de hoogste eer gedeeld tijdens de 64e Grammy Awards.

Jon Batiste's soulplaat "We Are" won album van het jaar, terwijl de 19-jarige Olivia Rodrigo de prijs voor beste nieuwe artiest won naast het beste popalbum.

Silk Sonic's, soulanthem "Leave The Door Open" won zowel de plaat als de prijs voor het nummer van het jaar.

Jon Batiste, Silk Sonic en Olivia Rodrigo winnen de grote prijzen

De Grammy's van dit jaar werden geprezen omdat ze een van de meest open velden in jaren waren, met de zogenaamde grote vier categorieën uitgebreid met elk 10 genomineerden.

35-jarige Batiste's album, "We Are", en het titelnummer zijn geschreven ter ondersteuning van de Black Lives Matter-beweging. De thema's van intergenerationele wijsheid en positiviteit waren dit jaar favoriet, aangezien de soulzanger in 2022 11 nominaties verdiende. Zijn prijs kan als een verrassing komen, aangezien het album in de VS pas op 86 in de hitlijsten kwam en internationaal geen impact had.

Silk Sonic, een project tussen Bruno Mars en Anderson. Paak, gewonnen voor hun soulvolle ballad "Leave The Door Open", echoot de soulklanken van de jaren 70 met een knipoog naar moderne R&B.

"We doen echt ons best om op dit moment nederig te blijven", zei Paak terwijl het duo het podium opliep om hun prijs in ontvangst te nemen, "maar in de industrie noemen we dat 'een schone lei'."

Olivia Rodrigo's geweldige jaar van internationaal succes zag haar de beste nieuwe artiest, het beste solo-optreden en het beste popalbum winnen. De 19-jarige droeg de prijs op aan haar ouders.

"Ik wil mijn moeder bedanken voor het steunen van al mijn dromen, hoe gek ook; en ik wil mijn moeder en mijn vader bedanken dat ze net zo trots op mij zijn voor het winnen van een Grammy als zij waren toen ik leerde hoe ik een terugloop moest doen."

Ceremonie beschreven als concert met prijzen

De 64 jaarlijkse prijsuitreiking vond plaats in de MGM Grand in Las Vegas, na een vertraging van drie maanden als gevolg van de Covid-19-golf. De eerste 25 minuten schuwde de show prijzen om back-to-back uitvoeringen van enkele van 's werelds grootste artiesten te tonen.

Silk Sonic opende de show, gevolgd door Olivia Rodrigo, die haar ballad "Drivers Licence" afleverde in een vintage witte Mercedes. J Calvin, Carrie Underwood en Billie Eillish traden ook op tijdens de ceremonie. Lil Nas X leverde ook een energieke gechoreografeerde medley van zijn recente hits.

BTS scheurde het dak van de MGM Grand met een overval-thema van hun popsmash Butter en Lady Gaga voerde "Love For Sale" en "Do I Love You" uit, terwijl ze hulde bracht aan Tony Bennett, die kon de ceremonie om gezondheidsredenen niet bijwonen s.

Aan het einde van de voorstelling was Gaga tot tranen geroerd. 'Ik hou van je, Tony,' zei ze in de microfoon. "We missen je."

In tegenstelling tot andere recente prijsuitreikingen verliep de ceremonie zonder problemen of controverse.

"We gaan dansen, we gaan zingen, we houden de namen van mensen uit onze mond", zei presentator Trevor Noah, een van de weinige vermeldingen van de recente Academy Awards slaan op controverse.

Aanbevolen: