1, 000 Lb. Best Friends Seizoen 1, Aflevering 2: 'Large and In Charge

Inhoudsopgave:

1, 000 Lb. Best Friends Seizoen 1, Aflevering 2: 'Large and In Charge
1, 000 Lb. Best Friends Seizoen 1, Aflevering 2: 'Large and In Charge
Anonim

In de tweede aflevering van 1, 000-Lb. Beste vrienden, Meghan komt opnieuw samen met Vannessa en Jacob in de wachtkamer van het kantoor van Dr. Procter. Met een gewicht van iets minder dan 330 pond, is Meghan vastbesloten om weer op het goede spoor te komen en het gewicht te verliezen dat ze van plan was na haar bariatrische operatie. Wat Vannessa betreft, ze wordt nerveus als ze de feedback van Dr. Procter voor Meghan hoort. Omdat Vannessa de dokter een aantal maanden niet heeft gezien, is Vannessa bang dat hij haar uit zijn kantoor zal zetten en haar van zijn patiëntenlijst zal verwijderen.

Spoiler Alert: De rest van dit artikel bevat spoilers van Episode 2: 'Large and In Charge'

Vannessa en Jacob wegen mee met Dr. Procter

Hoewel ze zich zorgen maken, ontmoeten Vannessa en Jacob dr. Procter. Vannessa vraagt hem of hij nog steeds haar dokter wil worden. Dr. Procter verzekert Vannessa dat hij er zal zijn om haar te steunen, maar ze moet haar vermogen om te veranderen bewijzen aan zichzelf, niet aan hem. Opgelucht om te weten dat ze nog steeds in zijn goede genade is, stapt Vannessa op de weegschaal.

Bij hun laatste interactie was Vannessa 20 pond afgevallen, wat haar gewicht op 427 bracht. Nu, maanden later wegend, is Vannessa weer 441,6 pond. Verslagen, Vannessa vertelt Dr. Procter over de geschiedenis van haar familie. Zowel haar grootvader als haar moeder stierven op 51-jarige leeftijd en als 43-jarige maakt Vannessa zich zorgen dat haar klok tikt.

1.000 pond. Beste vrienden Meghan, Ashely, Vannessa en Tina
1.000 pond. Beste vrienden Meghan, Ashely, Vannessa en Tina

Vannessa maakt zich niet alleen zorgen over haar eigen gezondheid, maar ook om die van haar zoon, Jacob. Als hij op de weegschaal stapt, wordt onthuld dat de 18-jarige 466 pond woog. Vannessa is gereduceerd tot een plas tranen, bang voor de gezondheid van haar zoon en de beperking waarvoor ze verantwoordelijkheid neemt. Dr. Procter vraagt Vannessa en Jacob om als motivatoren voor elkaar te dienen en verwijst Vannessa door naar een diëtist en therapeut die hulp kan zoeken.

De meiden maken een uitstapje naar het waterpark

In de hoop wat calorieën kwijt te raken en meer zelfvertrouwen te krijgen, gaan Meghan, Vannessa, Ashely en Tina naar het openbare zwembad. Bij het zwembad besluit het viertal iets te doen wat ze al jaren niet meer hebben gedaan: van een waterglijbaan gaan. Duizelig van opwinding verzamelen de dames de kracht om de trap op te lopen naar de waterglijbaan.

1, 000 pond. Beste vrienden Vannessa, Ashely en Meghan in het Waterpark
1, 000 pond. Beste vrienden Vannessa, Ashely en Meghan in het Waterpark

Terwijl Vannessa worstelt om de trap op te gaan, applaudisseren Meghan, Ashely en Tina haar voor haar prestatie als ze de top bereikt. Vannessa krijgt echter meteen wat teleurstellend nieuws: de gewichtslimiet voor de waterglijbaan is 350 pond. Met bijna 100 pond over de limiet gaat een ontmoedigde Vannessa in een vlaag van schaamte de trap weer af.

Meghan, Ashely en Tina willen hun vriendin troosten en de moed verzamelen om van de waterglijbaan te gaan. Een voor een glijden ze van de glijbaan en kloppen ze zichzelf op de rug voor hun prestaties. Ze gaan dan naar Vannessa en verzekeren haar dat als ze zich op haar doelen concentreert, in plaats van op haar tegenslagen, succes in de nabije toekomst zal zijn. Maar het probleem om dit mogelijk te maken blijft in Vannessa's huishouden, aangezien haar zus, Jakie, Vannessa's pogingen om gewicht te verliezen blijft negeren.

Taylor Rizzo helpt Vannessa en Meghan met hun boodschappen

Op advies van Dr. Procter brengen Meghan en Vannessa een bezoek aan de geregistreerde diëtist Taylor Rizzo. Tijdens hun sessie is het Taylor's doel om Meghan en Vannessa's guilty pleasures te begrijpen, zodat ze hen gezonde alternatieven kan aanbieden. Om dit te doen, laat Taylor de dames boodschappen doen voor een normaal familiediner op zondagavond, zodat ze een kijkje kan nemen in hun karretje.

Zodra Meghan en Vannessa klaar zijn met winkelen, doorloopt Taylor samen hun artikelen om concrete instructies te geven over wat ze moeten vermijden, hoe ze te vermijden, en vervangingsopties met gezondheidsvoordelen. Terwijl het paar gelooft dat er gezonde keuzes zijn gemaakt, zoals spinaziepasta en met blauwe kaas gevulde olijven, moedigt Taylor hen aan om de voedingsetiketten te lezen van voedsel dat ze selecteren. Bovendien vertelt ze Meghan en Vannessa dat hun dagelijkse caloriedoel tussen de 1.200-1.500 moet liggen. Gewapend met Taylors tips en trucs hopen Meghan en Vannessa haar advies in daden om te zetten.

Meghan en Vannessa bereiken hun breekpunt

Thuis probeert Vannessa bewust gezonder te eten. De grootste wegversperring op haar weg is echter haar zus, Jakie, met wie zij en haar twee zonen samenwonen. Wetende dat Vannessa heeft besloten om voor haar gezondheid te zorgen, neemt Jakie een ontbijt mee naar huis met Dunkin' Donuts, funfetti-pannenkoeken, eieren, spek, worst en hash browns. Terwijl Jakie beweert dat Vannessa boos op haar zou zijn geweest als ze een gezondheidsma altijd mee naar huis had genomen, smeekt Vannessa haar zus om te stoppen met het brengen van ongezond voedsel in huis. "Je vermoordt me", zegt Vannessa.

Bij Tina's huis worstelt Meghan met haar zin om te snacken. Hoewel Taylor Meghan en Vannessa had geadviseerd weg te blijven van koolhydraten zoals aardappelen, schonk Meghan zichzelf aan een kom aardappelsalade. Wanhopig op zoek naar advies, roept Meghan Vannessa op om haar moment van zwakte te delen. Ze deelt ook dat ze foto's van Dr. Procter in huis heeft opgenomen om haar te motiveren. Zijn headshots lijken echter niet te werken, dus het paar besluit therapie te zoeken

Op advies van Dr. Procter ontmoeten Meghan en Vannessa Dr. Connie Stapleton om tot de kern van hun gewoontes door te dringen. Dr. Connie begint met Meghan en onderzoekt Meghan's aanleg voor zelfspot, en moedigt haar aan om het beeld van haar verleden, 500-pond zelf dat haar nog steeds achtervolgt, los te laten. Ze moedigt Meghan aan om de vooruitgang die ze heeft geboekt te erkennen en zich te concentreren op het verheffen van zichzelf.

1, 000 pond. Beste vrienden Vannessa's zus Jakie
1, 000 pond. Beste vrienden Vannessa's zus Jakie

Wat Vannessa betreft, ze deelt met Dr. Connie dat ze moeite heeft om Meghan's prestaties te zien. Ze schrijft haar gebrek aan succes toe aan het leven met haar zus, Jakie, maar merkt op dat ze bang is om haar zus alleen te laten als ze zou verhuizen. Dr. Connie smeekt Vannessa om te overwegen zichzelf en haar gezondheid op de eerste plaats te stellen. Maar zal ze, met de hechte relatie van Vannessa met haar zus, in staat zijn sterk te blijven en op eigen kracht verder te gaan? Ontdek het de volgende keer, op 1, 000-Lb. Beste vrienden, maandagavond om 22.00 uur op TLC.

Aanbevolen: