Riverdale: de personages en hun Myers-Briggs®-persoonlijkheidstypes

Inhoudsopgave:

Riverdale: de personages en hun Myers-Briggs®-persoonlijkheidstypes
Riverdale: de personages en hun Myers-Briggs®-persoonlijkheidstypes
Anonim

Volgens de Black Hood is Riverdale niet onschuldig. Het is een stad van hypocrieten, ontaarden, criminelen.” Hoewel de Zwarte Kap een extreem donker en grimmig beeld van de stad schetst, heeft hij niet helemaal ongelijk.

De mensen van Riverdale vechten constant tegen het verleden van de stad en het kwaad dat op de loer ligt in de gemeenschap. Het is echter niet allemaal slecht. Terwijl de stad zijn gebreken aanpakt, komen er ook enkele geweldige persoonlijkheden naar voren.

Deze karakters en persoonlijkheden maken de stad herkenbaar, echt en uiteindelijk een betere plek. Dus laten we de stoel van de therapeut naar voren trekken en ons klaarmaken om in de psyche van de stad te duiken, want hier is Riverdale: The Characters and Their MyersBriggs® Personality Types

GERELATEERD: 10 shows waar Riverdale-liefhebbers geobsedeerd door zullen zijn

10 10. Archie Andrews – ESFJ “De Consul”

Consuls bezitten doorgaans alle kwaliteiten van een stereotype populaire middelbare scholier. Ze zijn erg sociaal, zorgen graag voor hun vrienden en hebben de neiging om in de schijnwerpers te staan, sociale bijeenkomsten te organiseren en hun schoolteams te leiden. Klinkt bekend?

Archie Andrews zit in het voetb alteam van Riverdale High en was zelfs in de running voor teamcaptain. Hij is ook extreem loyaal aan zijn vrienden en zou absoluut alles doen voor de mensen van wie hij houdt. Maar net als andere consuls kan Archie te onbaatzuchtig zijn, tot op het punt van roekeloosheid. Hij neemt een uiterst onbezonnen en riskante beslissing wanneer hij de Rode Cirkel begint en wanneer hij zijn relatie met mevrouw Grundy verdoezelt.

9 9. Betty Cooper – ISFJ “The Defender”

Betty Cooper is een verdediger. Ze staat altijd klaar om degenen van wie ze houdt te verdedigen en is toegewijd aan het beschermen van haar familie, vrienden en Riverdale. Als verdediger heeft Betty een aangeboren verlangen om goed te doen en is ze loyaal, hardwerkend en zeer oplettend. Dit is de reden waarom ze de aanwijzingen van de Black Hood kan achterhalen en wordt ze constant in het gevecht getrokken.

Als verdediger heeft Betty echter een zeer kenmerkende zwakte die haar de hele show achtervolgt. Verdedigers hebben de neiging hun gevoelens te internaliseren en te onderdrukken, wat uiteindelijk leidt tot ongezonde emotionele expressie. Voor Betty manifesteert dit zich als Dark Betty en is te zien wanneer ze Chuck neerha alt of wanneer ze haar handen zo hard vastpakt dat het haar handpalmen snijdt.

8 8. Veronica Lodge – ENTP “The Debater”

Als debater is Veronica Lodge altijd kalm, koel en beheerst. Ze domineert haar leven door te denken en waarnemen, waardoor ze gemakkelijk door situaties met hoge intensiteit kan nadenken en haar vader kan verdedigen.

Hoewel debaters charismatische en snelle denkers zijn, komt hun levensstijl met een voorwaarde: een emotionele afstandelijkheid en een neiging tot ongevoeligheid. Daarom neemt Veronica soms beslissingen zonder over alle consequenties na te denken. Ze zoent bijvoorbeeld met Archie tijdens het eerste seizoen zonder enige acht te slaan op hoe Betty zich zal voelen.

7 7. Jughead Jones – INTJ “The Architect”

Met zijn fantasierijke en strategische geest zou Jughead Jones zeker worden gecategoriseerd als architect. Cole Sprouse zelf heeft dit zelfs bevestigd op Reddit.

Architecten zijn uiterst zeldzaam en worden daarom vaak verkeerd begrepen, alleen, onafhankelijk en verdeeldheid zaaiend. Door hun voortreffelijke geest kunnen ze echter ook fantasierijk, ambitieus, nieuwsgierig en zeer doelgericht zijn.

GERELATEERD: 15 hilarische tweets over de Riverdale Finale

Je kunt al deze kwaliteiten duidelijk zien in Jughead terwijl hij het verhaal van de Black Hood volgt en de Serpents leidt. Hij heeft altijd een gedegen plan en werkt eraan om de sociale verwachtingen en de 'man' uit te dagen. Architecten kunnen ook arrogant, veroordelend en overdreven analytisch zijn, wat Jughead dwingt om zijn vrienden soms van zich te vervreemden en zijn relatie met Betty, Archie en zijn vader de rug toe te keren.

6 6. Toni Topaz – INFP “De Bemiddelaar”

Toni Topaz is een echte idealist, altijd op zoek naar manieren om de situatie te bemiddelen en dingen te verbeteren. Net als elke bemiddelaar kan ze als verlegen worden gezien; echter, diep in haar, is er een innerlijke vlam en een passie die haar in staat stelt om op te vallen en te schitteren wanneer ze het meest nodig heeft.

Ondanks de haat van de Serpents voor Riverdale High, liet Toni Jughead toch de kneepjes van het vak zien toen hij gedwongen werd naar Southside High te verhuizen. Ze komt ook altijd te hulp als haar vrienden en de Serpents in de problemen zitten. Toen Veronica en Kevin hulp nodig hadden bij het bevrijden van Cheryl van de Sisters of Quiet Mercy, was het Toni die uit haar karakter brak en vocht om degene van wie ze houdt te redden.

5 5. Cheryl Blossom – ENFJ “The Protagonist”

Cheryl is een vurige en gepassioneerde vrouw die ook charismatisch, inspirerend en emotioneel is. Hierdoor kan ze opkomen als de hoofdrolspeler en haar vrienden en de gemeenschap leiden tegen alles wat op hun pad komt.

Protagonisten zijn over het algemeen tolerante, betrouwbare en natuurlijke leiders, wat duidelijk blijkt uit alles wat Cheryl heeft meegemaakt. Ondanks de dood van haar broer en haar gezinssituatie, is Cheryl altijd in staat om terug te komen en weer bovenaan de sociale ladder van Riverdale High te eindigen.

4 4. Kevin Keller – ESFP “The Entertainer”

Het leven is nooit saai met een entertainer, en dat geldt zeker voor Kevin Keller. Ondanks dat hij de zoon van de sheriff is, is Kevin spontaan, extravert en gewoon de ster van zijn eigen podium. Hij heeft uitstekende sociale vaardigheden en is daarom altijd "op de hoogte" van de sociale scene van Riverdale en is bevriend met zo ongeveer iedereen.

GERELATEERD: 15 dingen die fans niet weten over de cast van Riverdale

Als entertainer verveelt Kevin zich ook snel en kan daarom risico's nemen voor de spanning en opwinding van het moment. Daarom doet hij alsof hij in het bos jogt om zijn volgende afspraakje te vinden, ook al loopt er een seriemoordenaar rond.

3 3. Hiram Lodge – INTJ “De Architect”

Net als Jughead is Hiram Lodge een architect die altijd een plan heeft. Hij benadert het leven als een schaakspel en manoeuvreert constant om te winnen en zichzelf bovenaan te zetten. Hiram is snel van begrip, intelligent en vastberaden, wat allemaal geweldige eigenschappen zijn voor elke slechterik.

Hiram gebruikt deze vaardigheden om zichzelf en zijn eigen carrière vooruit te helpen, ondanks het feit dat hij zijn familie en zijn stad pijn heeft gedaan. Dit is het tegenovergestelde van Jughead, en daarom zijn de twee de perfecte aartsrivalen. Ondanks dat ze zeer vergelijkbare persoonlijkheidskenmerken hebben, hebben de twee verschillende moraal die hun strategische beslissingen leiden en ze bij elke beurt tegen elkaar uitzetten.

2 2. Fred Andrews – ENFP “De Campagnevoerder”

Zelfs als je niet veel weet over Fred Andrews, voel je meteen zijn liefde voor familie en gemeenschap. Hij is een zorgeloze geest die het vermogen heeft om de wereld te veranderen met slechts een idee. Hij gelooft in Riverdale en ziet het goede in iedereen. Daarom geeft hij FP Jones veel kansen en voelt hij de behoefte om burgemeester te worden en zijn gemeenschap te beschermen.

Campagners zijn over het algemeen uitstekende communicators, vriendelijke en zeer populaire leiders, net als Fred. Ze hebben echter ook de neiging om dingen te overdenken, zijn gemakkelijk gestrest en zijn zeer emotioneel. Dit is de reden waarom Fred zich constant verraden voelt als Archie dingen voor hem verbergt.

1 1. FP Jones – ESTP “De ondernemer”

Om ondernemer te zijn, moet je op het randje leven, en dat is precies hoe FP Jones leeft. FP maakt van risicovol gedrag een levensstijl en staat vaak centraal in elk conflict. Hij is het oog van de storm en wordt aangetrokken door drama en gevaar.

Voor ondernemers is deze behoefte aan risico niet echt omdat ze genieten van de emotionele spanning. In plaats daarvan hebben ze juist risicovolle situaties nodig om hun geest te stimuleren en te gedijen. Door de reeks leren we hoe berekenend FP werkelijk is, en dat hij niet alleen maar op het randje leeft. Hij neemt elk van zijn beslissingen strategisch, gebaseerd op zijn liefde voor Jughead, de hoopvolle hereniging van zijn familie en zijn respect voor de Serpents.

---

Wat vind je van deze persoonlijkheidsbeoordelingen van Myers Briggs? Laat het ons weten in de reacties!

Aanbevolen: