Steven Spielberg stak een handje toe aan deze Martin Scorsese-klassieker

Inhoudsopgave:

Steven Spielberg stak een handje toe aan deze Martin Scorsese-klassieker
Steven Spielberg stak een handje toe aan deze Martin Scorsese-klassieker
Anonim

De beste regisseurs in Hollywood zijn allemaal in staat om een unieke stempel op hun projecten te drukken, en het vermogen om zich te onderscheiden van de rest heeft de grootste filmmakers van Hollywood geholpen. Of het nu in toon of stijl is, unieke filmmakers die zich weten te onderscheiden van de concurrentie hebben de meeste kans van slagen.

Steven Spielberg en Martin Scorsese zijn twee legendes van het grote scherm die enorm succesvolle carrières hebben gehad. Beide mannen doen de dingen graag op hun manier, en ze hebben allebei erfenissen gesmeed door zich te onderscheiden in hun filmmaken. Ondanks hun verschillen was er één Scorsese-project waarbij Steven Spielberg willekeurig aan boord kwam om een helpende hand te bieden. Het verraste iedereen, maar het is verbazingwekkend om het respect te zien dat elke regisseur in deze situatie voor elkaar had.

Laten we eens nader bekijken hoe Steven Spielberg Martin Scorsese een helpende hand bood.

Steven Spielberg is een filmlegende

Als het gaat om het maken van blockbuster-hits voor een wereldwijd publiek, kunnen maar weinig regisseurs in de geschiedenis tippen aan de legendarische Steven Spielberg. De filmmaker veranderde in zijn jonge jaren in een krachtpatser en heeft tientallen jaren besteed aan het voortbouwen op zijn nalatenschap, dat lang geleden werd gesmeed dankzij zijn briljante werken.

Ze kunnen niet allemaal winnaars zijn, maar als je de films van Spielberg bekijkt, zul je snel zien dat hij door de jaren heen een heleboel hits heeft gehad. Films zoals Jaws, E. T., de Indiana Jones-films, Jurassic Park, Saving Private Ryan en nog veel meer zijn allemaal te danken aan het ongelooflijke werk van de regisseur achter de camera. Hoewel hij niet meer een film hoeft te maken zolang hij leeft, jaagt de man zijn passie nog steeds na op het grote scherm.

Hoe goed hij ook alleen is, Spielberg heeft een helpende hand gestoken, zelfs als het onverwacht was voor andere klassieke filmmakers.

Martin Scorsese heeft meestal geen hulp nodig

Om niet te worden overtroffen door Spielberg, Martin Scorsese is een andere iconische filmmaker die al tientallen jaren hitfilms maakt. Hij en Spielberg verschillen zeker in stijl als het gaat om het maken van hun films, maar beide mannen hebben een blijvende indruk op het bedrijf achtergelaten en hebben talloze filmmakers geïnspireerd.

Sommige van Scorsese's grootste werken zijn Mean Steets, Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, Casino, The Departed en meer. Geloof ons als we zeggen dat we nog maar net aan het oppervlak krabben van de geweldige werken die hij in zijn legendarische carrière heeft gemaakt.

Gezien de hoeveelheid filmtalent die hij heeft, spreekt het zeker voor zich dat Martin Scorsese niet iemand is die op de set de helpende hand van een ervaren filmmaker nodig heeft. Maar tijdens het maken van een van zijn grootste films kreeg Scorsese een grote en onverwachte hulp van niemand minder dan Steven Spielberg.

Spielberg raakte betrokken bij 'The Wolf Of Wall Street'

Toen we met The Hollywood Reporter spraken, openden Scorsese en een paar sterren van The Wolf of Wall Street dat Spielberg op de set stond en in feite het overnam.

Volgens Scorsese: "Nou, hij kwam op de set op de dag dat we de toespraken opnamen. Hij zei dat hij binnenkwam om hallo te zeggen, en hij bleef de hele dag en hielp me door te zeggen: 'Ik denk je moet de camera bewegen.'"

"Dat was een dubbele klap voor iedereen op de set. Iedereen die die dag moest acteren, dacht: 'Spielberg en Scorsese kijken naar mij? Jezus Christus'", voegde DiCaprio eraan toe.

"We zouden teruggaan om aantekeningen te maken, en ze zaten naast elkaar. Het was krankzinnig", zei Jonah Hill.

Zoals DiCaprio opmerkte, zou het voor elke acteur veel zijn om twee van de grootste en meest prominente filmmakers aller tijden tegelijkertijd op de set te hebben, maar de mensen in de film hebben goed werk geleverd toen de scène werd gefilmd wordt. Toch is het interessant om te horen dat Scorsese die dag bereid was de controle uit handen te geven. Hij en Spielberg gaan ver terug, maar voordat dit plaatsvond, was het enige tijd geleden dat ze elkaar hadden gezien.

"En ik was niet meer op zijn set geweest [sinds] Catch Me If You Can. In de jaren '70 gingen we met elkaar om, en we kregen [elkaars] advies vaak. Maar toen we allemaal ouder werden, groeiden we op een bepaalde manier uit elkaar en maakten we onze eigen soort foto's, "zei Scorsese.

Het feit dat zowel Steven Spielberg als Martin Scorsese op de set stonden, maakte het zeker interessant tijdens het filmen van The Wolf of Wall Street, maar de twee geniale filmmakers konden die dag het meeste uit de cast halen.

Aanbevolen: