Koningin van Tejano: weinig bekende feiten over wijlen Selena

Inhoudsopgave:

Koningin van Tejano: weinig bekende feiten over wijlen Selena
Koningin van Tejano: weinig bekende feiten over wijlen Selena
Anonim

Selena Quintanilla-Pérez is een naam waar veel muziekfans op terugkijken met dierbare, maar hartverscheurende herinneringen. Ze pakte een muziekgenre aan dat voornamelijk door mannen werd gecoverd en maakte het haar eigen. Maar op de jonge leeftijd van 23 jaar werd haar het leven afgenomen door een hatelijke fanclubpresident. De wereld stortte in toen het nieuws uitbrak.

De erfenis die Selena achterliet is niets om naar te niezen, want ze zal een Netflix-show hebben op basis van haar leven. Er zijn ook veel tribute-concerten geweest die haar hebben opgedragen met veel getalenteerde artiesten die haar liedjes zongen en hun verhalen deelden over hoe de overleden zangeres hen inspireerde.

Om het leven van de mooie Selena te eren, volgen hier enkele weinig bekende feiten over de koningin van Tejano.

12 Had een ondersteunende vader

Selena's vader, Abraham Quintanilla Jr., heeft gewerkt als singer-songwriter en platenproducent. Toen ze nog heel jong was, merkte hij haar muzikale talent op en steunde haar haar hele leven.

Door hem vormde de band Selena y Los Dinos en maakte haar later de vrouw die ze was voor haar vroegtijdige dood. Na die hartverscheurende dag is hij betrokken geweest bij elke productie waar zijn dochter bij betrokken is en dat zal hij de rest van zijn leven blijven doen.

11 En ze steunde haar familie door te zingen

Selena moest de middelbare school verlaten om haar gezin te onderhouden, maar kreeg uiteindelijk haar diploma dankzij correspondentiestudies. Toen ze nog maar 10 jaar oud was, zou ze het gezicht en de leadzangeres zijn van de familieband Selena y Los Dinos en zou ze oefenen wanneer ze maar kon. Ze was absoluut een harde werker en dat blijft een van haar grootste eigenschappen als kunstenaar.

10 Beschreven vergelijkbaar met een andere popster

Madonna is een van de meest invloedrijke artiesten aller tijden, maar toen Selena in de buurt was, leken de twee meer op elkaar, tot ieders verbazing.

Ze had de bijnaam "Mexicaanse Madonna" omdat ze een excentrieke verschijning op het podium was en wist hoe ze hun aandacht kon trekken met hun verleidelijke outfits en persoonlijkheden.

9 Engels is eigenlijk haar eerste taal

Ondanks haar etniciteit, die Mexicaans-Amerikaans en Cherokee is, is Selena geboren en getogen in Amerika en werd Engels haar eerste gesproken taal. Hoewel ze tweetalig is geworden voor haar Spaanse albums, was dat grotendeels te danken aan het feit dat haar vader haar aanmoedigde om in het Spaans te zingen om haar aantrekkingskracht te vergroten.

8 Haar laatste album piekte hoger dan Mariah Carey

Er was één artiest die hoge plaatsen in de hitlijsten bereikte en die ene persoon was Mariah Carey. Ze had een grote hit met Boyz II Men, genaamd "One Sweet Day", maar voordat dat de toppositie in de hitlijsten kon bereiken, verkocht Selena's postume album, Dreaming of You, op de releasedag ongeveer 175.000 exemplaren. Later zou het album meer exemplaren verkopen en de recordverkoop van Mariah overtreffen, wat een behoorlijk groot probleem was gezien haar roem.

7 Een eierkenner

Veel artiesten hebben interessante hobby's die hen uniek maken en charme toevoegen aan hun persoonlijkheid buiten het optreden om. Voor Selena had ze een Faberge-eierverzameling en bleef ze verzamelen toen ze succesvol werd.

Ze had er meer dan 500 en ze hebben elk een speciale betekenis, ongeacht hun uiterlijk. Ze zijn vandaag te zien in het Selena Museum, gesorteerd in glazen kasten.

6 Had een andere carrière in gedachten

We kunnen Selena nooit anders dan zangeres zijn, maar voordat dat haar beroep werd, had ze de intentie om in plaats daarvan modeontwerper te worden. Gek genoeg is ze enigszins een mode-icoon voor haar excentrieke en unieke stijl. Ze heeft haar eigen kleding en accessoires gemaakt, die in haar mode zijn verwerkt voor haar optredens.

5 Allemaal dankzij Coca-Cola

De jaren 80, 90 en 2000 waren wilde tijden met hun sponsoring met beroemdheden. Britney Spears en Michael Jackson hadden Pepsi en Selena sponsorde Coca-Cola. En ze was pas 17 toen ze een contract voor een jaar bij hen tekende. Met deze sponsoring en bereikbaarheid dankzij Engelse en Spaanse advertenties, heeft dit haar een grote doorbraak opgeleverd.

4 Een nieuwe Selena in de stad

Tegenwoordig zullen muziekliefhebbers zich Selena Gomez herinneren. Als de moderne popster met dezelfde naam, werd ze eigenlijk genoemd als eerbetoon aan wijlen Selena. Hoewel ze een paar jaar voor haar overlijden werd geboren, is de 27-jarige zangeres er zeker trots op naar haar vernoemd te zijn.

In een interview van NOW 100.5 herinnerde ze zich enkele herinneringen: Ik ben opgegroeid en ik ging naar haar graf, ik moest naar haar huis. Het was echt te gek. En toen ik begon te werken, herinner ik me Ik heb haar familie mogen ontmoeten en ik werd gewoon super emotioneel.”

3 Actief lid van haar community

Selena was een nederige vrouw in hart en nieren en ondanks haar stijgende roem, droeg ze bij aan de doelen van haar geboorteplaats. Ze werd een pleitbezorger om weg te blijven van drugs en alcohol, dromen na te jagen en zich te concentreren op school. Om haar overweldigende vriendelijkheid te vergroten, gaf ze zelfs een gratis concert aan Texaanse studenten en schonk ze haar geld aan schoolprogramma's.

2 blijft een sterke invloed

Als de koningin van Tejano-muziek heeft Selena een erfenis achtergelaten die geen enkele andere beroemdheid zou kunnen hebben voor toekomstige artiesten en fans. Zoveel artiesten hebben commentaar geleverd op hoe Selena hun inspiratie is en hebben hen gemotiveerd om zangers te worden. Deze vele artiesten zijn Kat DeLuna, Lady Gaga, Demi Lovato en Beyoncé. De muziekwereld zou niet hetzelfde zijn zonder haar.

1 Selena Day wordt gevierd in Texas

In Texas is er een jaarlijkse dag om het leven en de erfenis van Selena te vieren. Op haar verjaardag, 16 april, wordt door George W. Bush, die gouverneur was voordat hij president werd, uitgeroepen tot een nationale feestdag.

Het is nog steeds hartverscheurend om je voor te stellen hoe haar leven werd afgebroken, maar Selena zal altijd herinnerd worden vanwege haar prachtige zang en vriendelijke ziel. Naarmate de dagen verstrijken, zullen fans, vrienden en familie haar nagedachtenis blijven eren.

Aanbevolen: