Waarom Super Bowl moeite had om een volledige hiphop-halftimeshow te doen

Inhoudsopgave:

Waarom Super Bowl moeite had om een volledige hiphop-halftimeshow te doen
Waarom Super Bowl moeite had om een volledige hiphop-halftimeshow te doen
Anonim

2022 De halftime show van de Super Bowl trok gemengde reacties bij fans. Sommigen vonden het iconisch, anderen vonden het teleurstellend. Ongeacht aan welke kant je staat, de goedkeuring van de NFL voor de volledige hiphop-line-up was een belangrijke beslissing - voor muziek, de show, de cultuur en de artiesten die toen en daar geschiedenis hebben geschreven. Maar het was niet gemakkelijk om het voor elkaar te krijgen. Super Bowl had decennialang hiphopartiesten over het hoofd gezien, vandaar het risico om het nu te corrigeren… Dit is het verhaal achter de historische zet.

Het verhaal achter de Super Bowl Hip-Hop Halftime Show van 2022

Toen de NFL de headliners van de Super Bowl voor 2022 aankondigde, noemden veel fans het snel 'een poging om fouten uit het verleden te corrigeren." Het hielp niet dat Dr. Dre toegaf een paar "kleine" wijzigingen voor de show aan te brengen. Kendrick Lamar verwijderde ook de regel "If Pirus and Crips all got along" uit m. A. A.d city, evenals "en we haten po -po" van Oke. "Ze hadden daar een probleem mee, dus we moesten dat eruit halen", zei Dr. Dre over de aanpassingen. "Geen probleem, we snappen het." Toch slaagde hij erin te rappen "nog steeds niet liefdevolle politie" van zijn hit Still D. R. E., gevolgd door Eminem die op de knie ging, zelfs toen hem werd opgedragen dat niet te doen.

Ondanks de gevoelens van sommige fans over de langverwachte verhuizing, konden de artiesten niet dankbaar zijn voor de kans. Voor hen maakt het deel uit van een veel grotere culturele zaak. "Ik denk nog steeds dat ik in een droom ben, omdat ik niet kan geloven dat ze een echte hiphopartiest op het podium zullen laten schitteren in een NFL Super Bowl", vertelde Snoop Dogg aan The Associated Press op het moment van de aankondiging.. "We wachten gewoon op dat moment en zetten iets spectaculairs in elkaar, en doen waar we bekend om staan en voegen iets toe aan de erfenis."

Dre had ook het gevoel dat ze de weg vrijmaakten voor toekomstige hiphopartiesten "We gaan in de toekomst meer deuren openen voor hiphopartiesten, zodat de NFL begrijpt dat dit is wat het had moeten zijn lang geleden', zei hij tijdens een persconferentie voor het evenement. "We gaan precies laten zien hoe professioneel we kunnen zijn, hoe cool we op het podium zullen zijn en hoe opwindend we zullen zijn voor fans."

Er is iets 'problematisch' aan sommige Super Bowl-headliners van 2022

"We moeten toegeven dat het doof voelt om mensen als Dr. Dre, Snoop Dogg en Eminem op zo'n groot platform te prijzen met hun problematische staat van dienst", schreef Njera Perkins van Popsugar. Alle drie de rappers zijn in verband gebracht met geweld tegen vrouwen en beschuldigingen van mishandeling. Vlak voor Super Bowl werd Snoop Dogg aangeklaagd door een voormalige danser voor een aanval in 2013. "Eiser voelde zich onder druk gezet door beklaagde Snoop Dogg vanwege zijn dominantie en zijn machtspositie over haar, inclusief zijn vermogen om haar aan te nemen en te ontslaan en ervoor te zorgen dat ze nooit meer in zijn branche zou worden aangenomen", aldus de rechtszaak.

Het onthulde ook dat "ze zich verder herinnerde aan de criminele geschiedenis van beklaagde Snoop Dogg, inclusief zijn vermeende band met een bende… en met tegenzin gehoorzaamde." De woordvoerder van de rapper ontkende de beweringen en zei dat het "[lijkt] deel uit te maken van een zelfverrijkend shakedown-schema om Snoop Dogg af te persen vlak voordat hij optreedt tijdens de Super Bowl-show van zondag." Snoop schreef ook op Instagram: "gold digger season here". Gezien het schandaal vonden mensen het ongevoelig om de Gin & Juice-hitmaker op het podium te zetten met mede-headliner Mary J. Blige, die zelf misbruik heeft meegemaakt.

Volgens Perkins, "had er meer aandacht moeten zijn voor het selecteren van de artiesten die altijd herinnerd zouden worden als speerpunt van deze historische mijlpaal." Pitchfork's Clover Hope dacht ook dat het hebben van Dr. Dre op het Super Bowl-podium symbolisch was voor het controversiële principe van hiphop. "De keuze om Dr. Dre te boeken, een producer en rapper met een record van misbruik van vrouwen, stuurde ook een bericht over wat hiphop bereid is op te offeren in zijn evolutie - en het zijn niet de legendes", schreef Hope.

NFL was een beetje bezorgd over Mary J. Blige's outfit voor de rust van de show

Tijdens een recent interview met The Breakfast Club werd Blige gevraagd of de NFL haar beperkingen had opgelegd. Hoewel ze haar niets verboden, zei ze dat ze haar outfit een paar keer hadden gecontroleerd. "Ze bleven maar komen om mijn outfit te controleren", onthulde ze. "Ze zouden komen en ervoor zorgen dat alles goed was, en ik zou zeggen: 'Weet je zeker dat alles goed is? Ik kan zoveel been laten zien … ik kan dit, dit, dit laten zien …' Ze zeiden: 'Je bent geweldig.' Dus ze bleven maar mijn outfit controleren, ze zeiden nooit iets tegen me over wat dan ook."

Toen hem werd gevraagd naar de kritiek van de conservatieven op de hiphopopstelling, zei Blige dat ze geen aandacht schenkt aan dergelijke opmerkingen. "Ik let daar allemaal niet op", zei ze in een apart interview met Hot 97. "Ik let gewoon op hoe we zijn opgevoed. Iemand keek naar ons - nou ja, iemand keek naar [Dr.] Dre en zei: 'We hebben je nodig.' En Dre keek me aan en zei: 'Ik wil jou.' En ga zo maar door met al zijn vrienden. Dus ik geef echt niets om [de terugslag]."

Aanbevolen: