Welke voormalige talkshowhost, Sally Jessy Raphael's leven werd nadat haar show was geannuleerd

Inhoudsopgave:

Welke voormalige talkshowhost, Sally Jessy Raphael's leven werd nadat haar show was geannuleerd
Welke voormalige talkshowhost, Sally Jessy Raphael's leven werd nadat haar show was geannuleerd
Anonim

Sally Jessy Raphael's omroepcarrière was niet meteen een succes. Ze begon door van station naar station te gaan in zowel Puerto Rico als de Verenigde Staten, waar ze werkte als diskjockey, nieuwsverslaggever en presentator van een show waarin ze beroemdheden interviewde. Op een gegeven moment had ze voor vierentwintig radiostations gewerkt en bij achttien ervan was ze ontslagen. Sally was echter zeer veerkrachtig en bleef doorzetten totdat ze de kans kreeg om een radio-inbeladviesprogramma te hosten dat werd gedistribueerd door NBC Talknet en dat liep van 1981 tot 1987.

Sally Jessy Raphael is echter beter bekend van haar talkshow The Sally Jessy Raphael Show (later afgekort tot Sally) die werd uitgezonden van 1983 tot 2002. De show won in het begin aan populariteit, maar begon jaren na zijn debuut af te nemen, waarbij de show na twaalf jaar in 2002 de laagste beoordelingen kreeg. Hier is een blik op wat het leven van Sally Jessy Rahael werd na de show.

8 Sally Jessy Raphael zorgde voor haar zieke man

Nadat haar show was geannuleerd, bracht Sally Jessy Raphael het grootste deel van haar tijd door met het zorgen voor haar zieke echtgenoot, Karl Soderlund, die zowel de ziekte van Alzheimer als de ziekte van Parkinson had. De echtgenoot van Sally is helaas in augustus 2020 overleden, nadat zijn toestand verder verslechterde. Deze dood markeert de tweede significante dood in Sally's leven, na het verlies van haar dochter aan een accidentele overdosis.

7 Sally Jessy Raphael presenteerde een dagelijkse radioshow

Van 2005 tot 2008 presenteerde Sally een dagelijkse radioshow genaamd Sally Jessy Raphael op Talknet (voorheen Sally JR's Open House). Het vlaggenschipstation van de show was WVIE, B altimore, Maryland, en het werd uitgezonden op AM-stations in New England, de Mid-Atlantische Oceaan en het Midwesten, naast ten minste één station in Arizona. De show werd ook uitgezonden op XM Satellite Radio's America's Talk-kanaal van 2007 tot het einde.

6 Sally Jessy Raphael was uitgenodigd voor 'The Oprah Winfrey Show'

In 2010 werden Sally Jessy Raphael, samen met voormalige presentatoren van talkshows, Phil Donahue, Geraldo Rivera, Ricki Lake en Montel Williams, uitgenodigd als gasten bij The Oprah Winfrey Show. Sally verklaarde tijdens de show dat haar producers haar hadden verraden om niet gelukkig te zijn in de laatste jaren van het doen van de show voordat deze werd geannuleerd. Sally zegt dat ze wenste dat ze de producenten niet zo snel had gerustgesteld toen ze besloten dat de richting van de show moest veranderen.

“Ze vertelden ons dat de show door zou gaan en we hadden 250 medewerkers”, legt Sally uit. Nu zeiden sommigen van hen: 'Sally, we moeten weten of we worden vernieuwd. Ik wil een huis kopen, of mijn vrouw en ik willen zwanger zijn.' Ik zou tegen hen hebben gezegd: 'Ik weet het niet' in plaats van: 'Ja, het is een kans.'”

'Terugkijkend,' zei ze, "had ik harder moeten vechten voor wat ik wist wat goed was - wat ik wist dat ik niet wilde doen."

5 Sally Jessy Raphael's Tell-All Interview op Television Academy

In haar tweeënhalf uur durende interview vertelde Sally Jessy Raphael over haar jeugd, waaronder een optreden in de show Quiz Kids als meisje en acteerlessen als kind, haar hbo-opleiding en haar loopbaan. Ze deelt ook de oorsprong van haar kenmerkende rode bril en besluit met te praten over wat een goede presentator van een talkshow maakt, en haar grootste carrièreprestatie en spijt.

4 Sally Raphael onthulde de oorsprong van haar handelsmerk Rode bril

Veel kijkers van de show gaven duidelijk aan dat "ze van de gastheer hielden, maar een hekel hadden aan de bril." In een interview met Today legde Sally uit hoe ze op de rode bril belandde. "Glazen waren duur, dat weet iedereen", zei ze. "Ze boden me een uitstrijkje en een oogtest en een rode bril aan. En ik zei: 'Ik neem de rode bril.'"

3 Sally Jessy Raphael's strijd met kanker

Sally Jessy Raphael legde uit dat ze gelooft dat de reden waarom haar show werd geannuleerd, is dat ze in het geheim tegen kanker vocht. Ze zei dat haar beslissing om haar bazen te vertellen dat ze misschien kanker had gehad een "domme" was in haar woorden, en dat het het perfecte excuus was voor haar bazen om haar show te beëindigen. Sally is sindsdien hersteld en ze is nu tweeëntwintig jaar vrij van kanker.

2 Hoe Sally Jessy Raphael haar tijd nu doorbrengt

Na het verlies van haar man, Karl Soderlund, aan complicaties als gevolg van zijn langdurige strijd tegen de ziekte van Alzheimer, brengt Sally nu het grootste deel van haar tijd door met haar kleinkinderen, Max en Kyle.

1 Sally Jesse Raphael heeft haar iconische look door de jaren heen behouden

Hoewel haar rode bril misschien begon als een aanbieding voor een "uitstrijkje, oogtest en rode bril", greep Sally Jessy Raphael die kans en maakte van de bril haar handelsmerk. Toen ze de bril voor het eerst droeg, leek niemand ze leuk te vinden en haar producers probeerden haar uiterlijk te veranderen.

Sally zei in een interview: "Ze hadden altijd het idee dat een vrouw dun, breekbaar, jong, blond en blauwogig moest zijn. En wat dat deed, is dat ze een miljoen keer probeerden te draaien je in 'haar', en het antwoord is dat er mensen zijn zoals ik. Het gaat niet werken." Deze strenge houding om haar uiterlijk te behouden is zeker door de jaren heen blijven bestaan.

Aanbevolen: