Hoe beroemd moeten de deelnemers aan 'Dancing With The Stars' zijn?

Inhoudsopgave:

Hoe beroemd moeten de deelnemers aan 'Dancing With The Stars' zijn?
Hoe beroemd moeten de deelnemers aan 'Dancing With The Stars' zijn?
Anonim

Dancing With The Stars is al heel lang bij ons. De show, die in 2005 in première ging, voltooide zijn 30e seizoen in november vorig jaar. En ondanks een daling van het aantal kijkers, wachten trouwe fans reikhalzend uit naar nieuws over het volgende seizoen.

Het recept, opgesteld door de originele BBC-productie genaamd Strictly Come Dancing, ziet een mix van beroemdheden uit het hele spectrum samen met professionele dansers om te strijden om de felbegeerde spiegelboltrofee. Het is al meer dan 16 jaar populair, terwijl andere shows, waaronder een spin-off van DWTS, zijn geflopt.

Dat maakt het een van de langstlopende programma's zonder script op alle televisiezenders. Vandaag bestaat de franchise in 30 verschillende landen.

Hoe worden de deelnemers geselecteerd?

De buy-in van het publiek is wat een show als Dancing With The Stars gaande houdt. Fans stemmen af om te zien hoe beroemde namen samenwerken met professionele danspartners en stemmen vervolgens op hun favorieten om vooruitgang te boeken in de competitie. In de loop der jaren hebben in totaal 351 beroemde deelnemers aan de show deelgenomen. Hoewel het misschien eenvoudig lijkt om een lijst met beroemdheden samen te stellen om deel te nemen, is het helemaal geen gemakkelijke taak.

De deelnemers worden gekozen uit verschillende velden, waaronder tv, muziek, films en sport. Co-executive producer, Deena Katz, die toezicht houdt op het castingproces, heeft uitgelegd dat ze kijkt naar het samenstellen van een DWTS-cast met divers talent dat een groot publiek zal aanspreken.

Het is een zet die tot veel ongenoegen van fans heeft geleid, omdat niet alle namen of gezichten direct herkenbaar zijn. En als die fans op deelnemers stemmen, denken ze dat ze inspraak hebben in de selectie.

Fans zijn ontevreden over sommige selecties

Hoewel een ruiter of een zwemmer bekend is in hun specifieke vakgebied, kan hun bekendheid buiten de interesses van sommige kijkers vallen. Bij elke langverwachte onthulling van de beroemdheden van het seizoen, gonsden de sociale media van klachten en vragen over wat iemand tot een ster maakt.

De release van de lijst met insluitsels voor seizoen 30 leidde opnieuw tot wijdverbreide ontsteltenis, waarbij veel fans zeiden dat ze Dancing With The Stars niet eens meer leuk vinden. Hoewel de groep zangers, reality-tv-sterren, een NBA-speler, een WWE-worstelaar en een Olympische gouden medaillewinnaar omvatte, waren sommige namen en gezichten onherkenbaar voor fans, die hun ongenoegen kenbaar maakten via sociale media. Een bericht luidde: "Ik dacht dat dit Dancing with the Stars was … Waar zijn de sterren???"

Een hoog aantal volgers op sociale media verhoogt het aantal kijkers

Een van de verkoopargumenten voor veel van de beroemdheden op DWTS Seizoen 30 was hun enorme aanwezigheid op sociale media. Jojo Siwa, die als tweede eindigde in de show, heeft 9,1 miljoen Instagram-volgers. De Miz is de volgende in lijn met 3,9 miljoen en Iman Shumpert en Kenya Moore hebben beide 2,1 miljoen volgers. De gecombineerde aanhang betekent een enorme buy-in van fans.

Er zijn enkele controversiële deelnemers geweest

Er zijn tijden dat roem niet wordt toegejuicht. Toen profbokser Floyd Mayweather werd opgenomen in de line-up van seizoen 5, sloegen de fans het dak op. Ondanks zijn enorme schare fans, zorgde de geschiedenis van huiselijk geweld van de sportman ervoor dat kijkers twijfelden aan de geschiktheid van zijn opname in de show.

Een van de meest controversiële beslissingen in de geschiedenis van de show kwam in de zomer van 2019, toen Sean Spicer, voormalig perssecretaris van het Witte Huis, werd aangekondigd als onderdeel van de cast van seizoen 28. De opname van de politiek strateeg, die onder voormalig president Donald Trump had gewerkt, veroorzaakte een opschudding die tijdens de hele wedstrijd aanhield. Hij voegde brandstof toe aan het vuur en werd constant gered door stemmen van fans, ondanks zijn duidelijk gebrek aan dansvaardigheden.

De meest recente controverse woedde over de impopulaire keuze van seizoen 30 van Olivia Jade Giannulli.

Hoewel ze een influencer is, staat ze vooral bekend om haar betrokkenheid bij het toelatingsschandaal op de universiteit. Haar ouders Lori Loughlin en Mossimo Giannulli hebben een tijd in de gevangenis gezeten nadat ze schuldig waren bevonden aan het betalen van steekpenningen om haar toelating tot de University of Southern California te verzekeren.

Sommige beroemdheden hebben de uitnodiging afgewezen

Er zijn veel beroemdheden die helemaal niet geïnteresseerd waren in deelname aan de show. Caitlin Jenner, Demi Moore, Mark Zuckerberg en Lindsay Lohan zijn enkele van de grote beroemdheden die nee hebben gezegd tegen Dancing With The Stars. Terwijl sommige sterren achteruitgaan vanwege schemabeperkingen, zijn anderen terughoudend om zichzelf op het spel te zetten en lopen ze het risico zichzelf belachelijk te maken.

Niet alle beroemdheden kunnen het aan om kritiek te krijgen op hun optredens. Een gedenkwaardig moment kwam in het seizoen 2010 toen Michael Bolton verontschuldiging eiste van rechter Bruno Tonioli na opmerkingen die hij had gemaakt over het optreden van de zanger in de jive.

Misschien had Bolton een punt: zoals Olivia Jade tijdens seizoen 30 toegaf, is dansen moeilijker dan het lijkt. Speciaal voor mensen die nog nooit hebben gedanst.

Het gaat niet om het casten van beroemdheden die geweldige dansers zijn

Hoewel DWTS een aantal goede dansers heeft opgenomen in de beroemdheden, is dat niet echt het punt. Om het publiek erbij te betrekken, moet er een draad zijn waar ze hun favoriete beroemdheden kunnen zien verbeteren en soms zelfs worstelen tijdens het repetitieproces.

Mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak, die deelnam aan het seizoen 2009 werd speciaal gecast omdat hij niet de beste moves had.

Evander Holyfield en David Hasselhof waren populair bij het publiek, maar haalden het niet als dansers.

Kim Kardashian, een van de rijkste beroemdheden en grootste namen die aan DWTS heeft deelgenomen, kwam niet verder dan de derde ronde van het seizoen omdat de jury vond dat ze niet de geest van de dans weerspiegelde.

Atleten staan bovenaan de 'DWTS'-lijst

Hoewel ze misschien niet altijd zo direct herkenbaar zijn als zangers, acteurs en YouTube-sterren, doen atleten het redelijk goed in de show, die een soort carrière-hoogtepunt is geworden voor de sportsterren. In totaal hebben elf atleten in de loop der jaren de eerste prijs gewonnen.

Zelfs Olympische atleten hebben deelgenomen aan DWTS. In 2007 werd Apolo Ohno, deelnemer aan het shorttrackschaatsen en achtvoudig medaillewinnaar, de eerste Olympiër die meedeed. En het lijkt erop dat zijn concurrentievoordeel een bonus was: hij nam de spiegelboltrofee mee naar huis samen met professionele partner Julianne Hough.

Het laatste seizoen in de lucht werd ook gewonnen door een atleet: NBA shooting guard Iman Shumpert nam de honneurs waar samen met professionele danseres Daniella Karagach.

Er is geen garantie dat de fans ooit volledig zullen instemmen met de deelnemers die zijn gekozen om op te treden in Dancing With The Stars. Dat gezegd hebbende, hoewel er een goede kans is dat ze over sommige selecties zullen mopperen, wachten ze reikhalzend uit naar de aankondiging van seizoen 31 en de deelnemers.

Aanbevolen: