De waarheid over het vermogen van Anna Chlumsky sinds 'Veep

Inhoudsopgave:

De waarheid over het vermogen van Anna Chlumsky sinds 'Veep
De waarheid over het vermogen van Anna Chlumsky sinds 'Veep
Anonim

In Hollywood kan slechts een handvol acteurs echt zeggen dat ze er zijn geweest. Een van hen is Anna Chlumsky, wiens acteercarrière helemaal teruggaat tot het einde van de jaren '80. Nadat Chlumsky al vroeg veel succes had geboekt in entertainment, besloot hij een pauze te nemen van acteren om zijn school af te maken. Toen ze terugkeerde, stond de actrice weer in de schijnwerpers nadat ze een rol had aangenomen die voor haar was geschreven in de HBO-komedie VEEP.

Natuurlijk was Selena Meyer van Julia Louis-Dreyfus de hartslag van de show, maar Chlumsky's optreden als stafchef Amy Brookheimer v alt ook op.

In feite scoorde Chlumsky gedurende haar tijd op VEEP zes Emmy-knikken (in totaal ontving de show 68 nominaties en 17 overwinningen). En tegen de tijd dat ze haar tijd op de show had ingepakt (VEEP eindigde na zeven seizoenen), had de actrice een behoorlijk indrukwekkend vermogen vergaard.

Teruggaan met acteren was niet zo eenvoudig als het klinkt

Toen Chlumsky haar debuut maakte op VEEP, liet de actrice het er zeker uitzien alsof het gemakkelijk was om weer in het spel te komen. Maar het blijkt dat zelfs voor iemand die begon als een kinderhit, de industrie nog steeds behoorlijk brutaal kan zijn.

Nadat Chlumsky afstudeerde met een graad in internationale betrekkingen aan de Universiteit van Chicago, was ze aanvankelijk van plan een nieuwe toekomst voor zichzelf te omarmen, waarbij ze het acteren helemaal had afgeschreven. En hoewel ze uiteindelijk niet bij de overheid terechtkwam, zoals ze aanvankelijk dacht, kreeg de actrice een baan als factchecker voor Zagat.

Maar de baan was niet precies alles waar ze op had gehoopt. "Dus natuurlijk krijg je de baan bij de voedselgids en dan realiseer je je dat het eigenlijk gewoon een stembureau is…", vertelde Chlumsky aan ABC News. “Ze schrijven niet over eten, ze verzamelen gewoon. … Dus ik was een stap boven een telemarketeer.”

Op een gegeven moment besloot de actrice te stoppen en weer te gaan acteren. En hoewel ze contact opnam met haar oude bureau, besloot Chlumsky om gratis op te treden om de bal aan het rollen te krijgen.

“Ik heb 10 gratis shows achter elkaar gedaan”, herinnert ze zich. "Sommige waren geweldig en sommige waren verschrikkelijk." Het was misschien leuk, maar de actrice had op een gegeven moment zelfs geen geld meer om te huren.

Gelukkig hielp Chlumsky's moeder haar een maand lang. Kort daarna boekte de actrice eindelijk een betalend optreden, een indiefilm. Sindsdien heeft Chlumsky haar groove teruggekregen.

Anna Chlumsky kreeg andere opmerkelijke rollen na VEEP

Wat fans betreft, heeft Chlumsky een van de meest succesvolle comebackverhalen uit Hollywood die er zijn (haar tijdgenoot, Macaulay Culkin, probeerde een comeback te maken, maar hij kon zijn Home Alone-succes niet repliceren). En misschien, nog belangrijker, de actrice maakte duidelijk dat ze nergens heen ging, zelfs niet nadat VEEP was afgelopen.

Om te beginnen deed ze mee aan de podcast-game, waarbij ze de stem insprak voor de komedie 64th Man met John Cena. Rond dezelfde tijd uitte Chlumsky de rol van Charlotte in de Nickelodeon-serie Rugrats.

Kort daarna kreeg de actrice een rol in de nieuwste Netflix-serie van Shonda Rhimes Inventing Anna als verslaggever Vivian (die is gebaseerd op de echte journalist Jessica Pressler). En hoewel Chlumsky geen onbekende was in het Hollywood-castingproces, viel deze haar enigszins overrompeld.

Om te beginnen hebben Rhimes en haar team haar niet precies verteld dat ze elkaar ontmoetten over de show of een rol daarin. In plaats daarvan woonde Chlumsky een "algemene vergadering" bij.

"Ik zat daar te denken dat de rol niet beschikbaar was en het was gewoon om te laten zien wat Shonda van plan was", herinnerde de actrice zich tijdens een interview met BuzzFeed.

“Toen vroeg Shonda me wat ik van het script vond en ik denk dat ik het toen nog niet eens af had. Ik was gewoon gek op haar benadering van dit soort verhalen. We hebben allebei verteld hoeveel we van beperkte series houden, en tegen het einde wist ik dat ik voor Shonda wilde werken en specifiek aan dit project. Toen kwam ik erachter dat ze mij er ook voor wilden hebben.”

Hier is het vermogen van Anna Chlumsky vandaag de dag

Schattingen geven aan dat Chlumsky momenteel ergens tussen de $ 3 en $ 5 miljoen waard is. Hoewel haar werkelijke salaris van VEEP nooit is bekendgemaakt, was het waarschijnlijk dat haar tarief gelijk was aan de serieleider Louis-Dreyfus, die naar verluidt $ 500.000 per aflevering kreeg tijdens de latere seizoenen van de show.

Het is ook vermeldenswaard dat de kerncast van de show - waaronder Louis-Dreyfus, Chlumsky, Reid Scott, Tony Hale, Matt Walsh en Timothy Simons - "aanzienlijke salarisverhogingen" ontving voorafgaand aan het zevende en laatste seizoen van de show. Het seizoen 7-contract van Chlumsky, samen met dat van Scott en Simons, zou naar verluidt kort nadat Louis-Dreyfus het hare had getekend, zijn gesloten.

Ondertussen kunnen fans na Inventing Anna uitkijken naar het zien van Chlumsky in de aankomende Blumhouse-horrorfilm Whistler Camp (de titel van de film zal naar verluidt worden gewijzigd). De actrice zal ook worden vergezeld door Kevin Bacon en Carrie Preston.

Aanbevolen: