Wat is er gebeurd met Stella Maeve AKA Emma uit 'Gossip Girl'?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met Stella Maeve AKA Emma uit 'Gossip Girl'?
Wat is er gebeurd met Stella Maeve AKA Emma uit 'Gossip Girl'?
Anonim

Zelfs tien jaar nadat de laatste aflevering werd uitgezonden, blijft Gossip Girl een van de populairste tienerdrama's die er zijn. Het hielp de carrières van verschillende Hollywood-sterren te lanceren, namelijk Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chase Crawford en Ed Westwick.

Hoewel de reboot enkele problemen heeft, was de originele serie volgens fans een hit.

Gedurende zes seizoenen zagen fans hen rijke tieners portretteren die constant worden gestalkt door een geobsedeerde blogger. Om nog maar te zwijgen, ze hadden veel te doen om op te groeien.

En hoewel de personages van Meester, Lively, Badgely, Crawford en Westwick de belangrijkste focus van het verhaal waren, waren er enkele ondersteunende personages die door de jaren heen opvielen.

Natuurlijk is er de gemene Georgina Sparks (Michelle Trachtenberg) en actrice Olivia Burke (Hilary Duff).

En dan is er Emma Boardman (Stella Maeve), de jonge fashionista waar Blair uiteindelijk op ging babysitten. Zelfs vandaag de dag vraag je je af wat er met haar is gebeurd.

Wie is Emma Boardman van Gossip Girl?

Toen Maeve werd getikt om een gastoptreden te maken op Gossip Girl, was ze een nieuwkomer in Hollywood. Sterker nog, slechts een paar jaar daarvoor maakte de actrice haar debuut op het grote scherm in de voor een Oscar genomineerde film Transamerica. In de film portretteert Felicity Hoffman een transgender vrouw die plotseling verneemt dat ze een zoon heeft verwekt.

Kort daarna volgde Maeve dit op met optredens in Law & Order, Law & Order: Special Victims Unit en Law & Order: Criminal Intent. En hoewel de shows gerelateerd kunnen zijn, speelde de actrice verschillende rollen tijdens haar vier optredens (Maeve speelde tweemaal een gastrol in Law & Order: Criminal Intent) in het Law & Order-universum.

Na 'Gossip Girl' kreeg Stella Maeve meer filmrollen

Haar Gossip Girl-stint was misschien kort, maar het lijkt erop dat het genoeg was om Maeve meer op te laten vallen. Zo speelde de actrice al snel in het komische drama Remember the Daze, waarvan de cast Gossip Girl's Meester, Brie Larson, Alexa PenaVega en Amber Heard omvat.

In de film speelde Maeve memorabel een tiener genaamd Lighty. “Ze is Holly’s (Alexa Vega) sidekick. Ze zijn veel samen in de film , vertelde de actrice aan Hollywood. 'Ze heeft wat te zeggen. Ze is erg cool. Ze is een heel intern karakter dat moeilijk voor me is omdat ik zo'n extern persoon ben. Dus het was echt gaaf om een rol te spelen die tegengesteld is aan mij.”

In de komende jaren zou Maeve de hoofdrol spelen in het biografische drama The Runaways, dat het verhaal vertelt van de gelijknamige rockband uit de jaren 70. In de film spelen Maeve, samen met Dakota Fanning, Kristen Stewart en Michael Shannon, leden van de band.

Gedurende haar hele carrière speelde Maeve in verschillende andere films. Deze omvatten de dramathriller Flipped (voorheen Blood Rush) waarin de actrice een model speelde dat na een ongeval vast komt te zitten in een omgekeerde auto.

Vanaf het begin maakte schrijver/regisseur Harris Demel Maeve en co-ster Evan Taubenfeld, die haar vriend speelt, duidelijk dat ze aan een echte gekantelde auto zouden moeten worden vastgebonden om hun scènes te laten werken. En tot Demels verbazing gaf Maeve haar alles.

"Ik denk dat hoe groter de uitdaging, hoe meer Stella het wilde aangaan", vertelde Demel aan Truly Disturbing. "Zowel zij als Evan hadden ongelooflijk moeilijke banen, maar het waren krijgers, en ik ben supertrots op beiden voor de geweldige prestaties die ze hebben geleverd onder extreem moeilijke fysieke omstandigheden."

Later speelde Maeve in de Netflix-komedie Take the 10, met Josh Peck, Tony Revolori, Kevin Corrigan en Andy Samberg. Door de jaren heen verscheen de actrice in titels als Dark Summer, The Park Bench en Long Nights Short Mornings.

Stella Maeve waagde zich ook weer op televisie

In de loop der jaren kreeg Maeve ook een aantal opmerkelijke televisierollen. Om te beginnen boekte ze een terugkerende rol in Chicago P. D. als onrustige tiener Nadia Decotis. De actrice hernam het personage zelfs in crossover-afleveringen met Law & Order: Special Victims Unit. Helaas besloot showrunner Matt Olmstead later om Nadia te vermoorden.

“In het begin was ik terughoudend omdat Stella de actrice zo geweldig is en zoveel voor ons is geweest, maar toen werd het duidelijk dat het niet alleen een snelle hit was”, legde hij uit tijdens een interview met The Hollywood Reporter. Het blijkt echter dat het doden van Maeve's personage nodig was om de actrice in staat te stellen nog een tv-show te doen.

“Dus Matt Olmstead is de showrunner van Chicago PD, en zijn vrouw Dawn Olmstead is [binnen het moederbedrijf] NBCUniversal,” vertelde Maeve aan CarterMatt.

“Ze hielp bij het ontwikkelen van The Magicians, dus stal ze me van haar man. Dat is de waarheid! Dus ik kreeg The Magicians tijdens Chicago PD, en ik moest Chicago PD verlaten om The Magicians te doen. In The Magicians werd Maeve gecast om goochelaar Julia Wicker te spelen. De actrice behield een hoofdrol in de show tot het vijfde en laatste seizoen.

Ondertussen is Maeve de aankomende film Manson Girls bijgevoegd. Het drama draait om de vrouwelijke volgelingen van Manson die in de jaren 60 verschillende brute moorden hebben gepleegd en Maeve is naar verluidt afgeluisterd om de echte Manson-volgeling Linda Kasabian te spelen. De cast omvat Eric Balfour van Country Comfort.

Aanbevolen: