Topanga was stiekem het belangrijkste personage op 'Boy Meets World' en deze citaten bewijzen het

Inhoudsopgave:

Topanga was stiekem het belangrijkste personage op 'Boy Meets World' en deze citaten bewijzen het
Topanga was stiekem het belangrijkste personage op 'Boy Meets World' en deze citaten bewijzen het
Anonim

Elk personage op Boy Meets World resoneerde met de fans. Dankzij co-creator Michael Jacobs en April Kelly, evenals hun team van schrijvers, had elk van de personages een eigen stem. Hun dromen en ambities waren duidelijk, en ze hadden allemaal een moment om zowel inzichtelijk als grappig te zijn. Dit was een van de redenen waarom de show zo belangrijk was voor Millennials. Het doorkruiste zo subtiel meerdere genres tegelijk, pakte problemen uit het echte leven aan, terwijl het absurde en inventieve afleveringen had zoals The Halloween special.

Mr. Feeny van William Daniels wordt vaak aangeprezen als het meest inspirerende personage op Boy Meets World. De meest inspirerende citaten uit de show kwamen uit zijn mond. Maar Danielle Fishel's Topanga was echt het hart en de ziel van de serie, ondanks dat het vooral draaide om Ben Savage's Cory Matthews. Terwijl de heer Feeny optrad als zowel antagonist als mentor van Cory, was Topanga zijn leidende licht. Maar ze was zoveel meer dan alleen een liefdesbelang. En ze bewees bij talloze gelegenheden dat ze zowel het geheime ingrediënt van het succes van de show was als een feministische heldin…

6 Topanga hoefde niet bij Cory te eindigen

Een van de meest geciteerde Topanga-lijnen vat samen waarom zoveel fans haar aanbidden. Hoewel ze duidelijk diepe gevoelens had voor Cory, liet ze haar eigen dromen nooit in de weg staan door ideeën over hun romantische bestemming… of zelfs die van hem.

"Jij doet jouw ding, ik het mijne. Jij bent jij, ik ben ik. En als we uiteindelijk samen eindigen, is het mooi."

Topanga was niet het meisje met de doe-eyed die geobsedeerd was door een jongen. Ze hield van die jongen, maar ze bouwde haar leven niet op om bij hem te zijn. Ze wilde ook niet dat hij zijn leven om het hare heen zou bouwen. Als dat geen heerlijk feministisch karakter is, weten we het ook niet meer.

5 Topanga brengt Cory naar de aarde

Mr. Feeny fungeert als moreel kompas voor Cory in Boy Meets World. Maar Topanga is de Poolster van de serie. Dit is behoorlijk spectaculair gezien het feit dat ze oorspronkelijk niet zo belangrijk was voor de show. Maar Topanga is meer dan alleen het object van Cory's verlangens. Ze is er constant om hem eraan te herinneren dat hij niet de enige persoon in het universum is. Neem deze uitwisseling, bijvoorbeeld:

Mr. Feeny: "Mevrouw Lawrence, wilt u alstublieft van plaats ruilen met meneer Matthews?"

Topanga: "Oké. Ik ben een hyperactieve, onderpresterende elfjarige jongen."

Mr. Feeny: "Ik bedoelde fysiek."

Topanga: "O, dat eist minder psychische tol."

Haar sarcastische karakter is misschien aantrekkelijk voor Cory, maar het personage lijkt om een grotere reden op deze manier te zijn ontworpen. Cory gelooft dat hij de held van zijn eigen verhaal is, net zoals elk lid van het publiek onbewust zijn eigen leven ziet. Maar Topanga is de wake-up call. Haar botte lijnen werken als een koude plons water op zijn gezicht. Met andere woorden, Topanga herinnert Cory eraan dat de wereld zoveel groter is dan hij.

4 Topanga's meest feministische quote

Wat veel journalisten, zoals die van Bustle, beschouwen als Topanga's meest feministische citaat, is ook een voorbeeld van haar verbreding van Cory's horizon. In een show die zo duidelijk is geïnspireerd door Leave It To Beaver, is het logisch dat de Sadie Hawkins' Dance een rol speelt in een van de afleveringen. Maar Boy Meets World is veel vooruitstrevender. Een voorbeeld hiervan is Topanga's reactie op de dans. Ze is er niet blij mee dat het de enige gelegenheid is waar het sociaal aanvaardbaar is voor een vrouw om een man mee uit te vragen. Daarom onthoudt ze zich. Maar ze verbreedt ook Cory's horizon door te zeggen dat het hele concept "destructief, gendervooringenomen denken is, en dat we verder moeten gaan."

Natuurlijk speelde dit ethos ook mee toen ze de controle overnam en Cory als eerste kuste.

3 Topanga heeft het uitgemaakt met Cory ondanks dat ze van hem hield

Topanga zou geen genoegen nemen met minder dan ze vond dat ze verdiende. En dit was niet een verheven, narcistisch perspectief. Het werd gewoon als een gelijke behandeld. Een voorbeeld hiervan was toen ze het verbrak met Cory toen hij zijn liefde voor haar testte door met een ander meisje aan de slag te gaan. Zijn conclusie was dat Topanga de enige vrouw voor hem was. Maar Topanga's conclusie was dat Cory nog niet mans genoeg was om zijn deel van hun relatie hoog te houden.

"Ik heb nooit mijn gevoelens voor jou hoeven testen", zei Topanga tegen Cory. "Maar dat je haar moest zien om te testen wat je voor me voelde, dat vergeef ik je niet."

De breuk met hem was op korte termijn een opoffering voor Topanga, maar wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Het liet zien dat ze in staat was Cory te pushen om een betere man te worden, het publiek op te leiden en zich te gedragen als een sterke vrouw die zonder partner door het leven kon gaan.

2 Topanga vraagt Cory met haar te trouwen

Hoewel ze aanvankelijk niet zeker was of ze met Cory in het huwelijksbootje zou stappen, neemt Topanga uiteindelijk het heft in eigen handen en vraagt ze hem met haar te trouwen. Topanga daagde de gendernormen een aantal keer in de serie uit, maar alleen op manieren die trouw waren aan haar karakter.

Ze verloor bijvoorbeeld haar vrouwelijke karakter niet toen ze toegaf dat ze nog steeds een 'damsel' kon zijn zonder 'verontrust' te zijn. Maar dat ze Cory ten huwelijk vraagt, gaat over meer dan dat. Het laat ook zien dat het personage eigenlijk een drijvende kracht is achter enkele van de grootste verhaallijnen in de serie.

1 Topanga eindigde met Cory, zelfs toen ze niet zeker wist of ze dat wel zou doen

Het is heel menselijk om niet zeker te zijn van de toekomst. Hoewel Cory deze romantische visioenen had om de rest van zijn leven met Topanga door te brengen, wist ze het niet helemaal zeker. Ze hield van hem, maar in de loop van de serie moesten ze een aantal moeilijke hindernissen nemen. Soms struikelden ze en vaak leek het alsof hun toekomst samen niet zou doorgaan. Maar tegen de tijd dat ze trouwden, realiseerde Topanga zich dat echte liefde getest moest worden om te overleven.

"Ik wist niet zeker of deze dag ooit zou komen. Maar jij wel. Ik wist niet zeker of liefde alles zou overleven wat we doormaakten, maar jij wel. Je was altijd sterk en altijd zeker. En nu ik weet je, ik wil dat je de rest van mijn leven naast me staat. Daar ben ik zeker van."

Aanbevolen: