Marlon Brando heeft zoveel geweldige rollen in zijn carrière gemist

Inhoudsopgave:

Marlon Brando heeft zoveel geweldige rollen in zijn carrière gemist
Marlon Brando heeft zoveel geweldige rollen in zijn carrière gemist
Anonim

Marlon Brando is een icoon. Niemand zou zijn status als een van de belangrijkste en meest invloedrijke acteurs uit de 20e eeuw in twijfel durven trekken. Zijn iconische vertolking van Don Vito Corleone in The Godfather was genoeg om zijn nalatenschap te versterken, maar daarvoor was hij al de man die van A Street Car Named Desire, On The Waterfront en Mutiny On The Bounty de legendarische films maakte die ze nu zijn.

Hoewel zijn filmografie zeer uitgebreid is en meerdere decennia beslaat, had het nog langer kunnen zijn dan het al is. Omdat Brando zo'n high-ticket acteur was, trok hij de aandacht van vrijwel elke filmmaker in Hollywood. Brando kwam in aanmerking voor verschillende rollen in talloze andere klassieke films, die allemaal naar andere acteurs gingen omdat producenten van gedachten veranderden of Brando hen afwees.

13 Sunset Boulevard

Brando werd ongelooflijk populair nadat hij Stanley speelde in A Streetcar Named Desire in 1951. Billy Wilder's klassieke noir Sunset Boulevard kwam het jaar daarvoor uit en hoewel Brando auditie deed voor de hoofdrol, gaven de producers het aan William Holden omdat Brando dat niet was een ster die groot genoeg is. Het is duidelijk dat die kritiek nooit meer tegen hem werd geuit.

12 High Noon

In deze klassieke western over een sheriff die wordt verraden door de stad die hij ooit beschermde, was Brando klaar voor de hoofdrol, Will Kane. Waarom hij het uiteindelijk afwees, is onbekend en de leiding ging naar Gary Cooper. Tegenwoordig wordt het door velen beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt.

11 Een ster is geboren

Deze film is nu twee keer opnieuw gemaakt, een keer met Barbra Streisand en nog een keer met Lady Gaga. Maar het origineel speelde Judy Garland en James Mason in de hoofdrollen. Brando kwam in aanmerking voor de rol van Norman Lester, gespeeld door Mason.

10 Een gezicht in de menigte

Brando had eerder met regisseur Elia Kazan gewerkt, sterker nog, hij was degene die van Brando een ster maakte met On The Water Front en Streetcar. Brando zou de rol krijgen van Lonesome Larry Rhodes, die uiteindelijk werd gespeeld door komiek Andy Griffith.

9 Ben Hur

In een andere film die algemeen wordt beschouwd als een van de grootste in de filmgeschiedenis, was Brando in voor de hoofdrol van Judah Ben-Hur. De rol ging naar Charlton Heston, die beroemd was om zijn bijbelse epische rollen, zoals de keer dat hij Mozes speelde in The Ten Commandments.

8 Lawrence van Arabië

Peter O'Toole nam de rol van Lawrence op zich nadat Brando het afwees om op te treden in Mutiny on the Bounty. Blijkbaar verwierp Brando de rol omdat hij niet opgewonden was door het idee om in de woestijn te filmen. Eigenlijk waren zijn exacte woorden: "Ik zal verdoemd zijn als ik twee jaar van mijn leven op een verdomde kameel zal doorbrengen."

7 De afgestudeerde

Nee, hij was niet in voor de rol van Dustin Hoffman, hij was toen al veel te oud. Maar Brando kreeg de rol aangeboden van Mr. Robinson, de vriend van de familie die bedrogen is door Hoffmans karakter.

6 Planet Of The Apes

Brando gaf de leiding, George Taylor, in deze sci-fi-klassieker door om onbekende redenen, maar het is hoogstwaarschijnlijk omdat hij niet zo groot was in sci-fi. Zijn weinige Sci-Fi-rollen werden immers kritisch gepand. Sommigen noemen ze zelfs zijn slechtste films. Opnieuw ging Brando's rol naar Charlton Heston, en de film werd de franchise die vandaag nog steeds films produceert.

5 Butch Cassidy en de Sundance Kid

Brando was in voor zowel de rollen van Cassidy als The Kid, maar wees ze uiteindelijk allebei af. Westerns, hoewel nog steeds populair, waren tegen het einde van de jaren zestig niet zo populair als aan het begin van het decennium. Ook is een groot deel van de film in de woestijn opgenomen en we weten al hoe Brando over woestijnen denkt.

4 Dirty Harry

Ja, de film die van Clint Eastwood een actie-icoon maakte, werd bijna gespeeld door de man die een jaar eerder Don Vito Corleone had gespeeld en een Oscar had gewonnen. Je kunt zulke dingen niet verzinnen, dat kan je gewoon niet.

3 Bevrijding

In deze controversiële film over vrienden die verdwalen tijdens een raftingtrip op de rivier, kreeg Brando de rol van Lewis Medlock aangeboden, die uiteindelijk werd gespeeld door Burt Reynolds.

2 The Big Lebowski

Brando was jaren voorbij de tijd dat hij een sekssymbool en een sterke hoofdrolspeler was en koos nu voor rollen als oudere, mollige mannen. Hij werd bijna gegoten in het cultklassieker Coen Brothers-voertuig The Big Lebowski. Hij zou Mr. Lewbowski hebben gespeeld, de antagonist van de film die Jeff Bridge's The Dude in beroering brengt met zijn fraudeplan. De rol werd vervuld door David Huddleston, die fans van Mel Brooks zich zullen herinneren van Blazing Saddles.

1 Amerikaanse geschiedenis X

Brando kreeg de kans om tegen het einde van zijn carrière verschillende andere rollen te spelen. Hij had de kans om de Headless Horseman te spelen in Sleepy Hollow, waarin zijn vriend Johnny Depp speelde, en hij had de priester kunnen spelen die wordt overgegeven in Scary Movie 2. Maar het zou American History X zijn geweest, een controversiële film over neo- nazi's, dat zou de meest gedurfde rol zijn geweest die hij kon spelen. De film won verschillende prijzen en Brando's rol, de blanke supremacistische auteur Cameron Alexander, ging naar Stacy Keach.

Aanbevolen: