Hoe 'Moon Knight'-ster Oscar Isaac naam maakte in Hollywood

Inhoudsopgave:

Hoe 'Moon Knight'-ster Oscar Isaac naam maakte in Hollywood
Hoe 'Moon Knight'-ster Oscar Isaac naam maakte in Hollywood
Anonim

De in Guatemala geboren acteur Oscar Isaac werd wereldwijd geprezen voor zijn ongelooflijke prestaties in de nieuwste Disney+ Marvel-serie Moon Knight. De baanbrekende serie volgt het verhaal van ex-huurling Marc Spector die worstelt met dissociatieve identiteitsstoornis terwijl hij onder de slavernij van de oude Egyptische god van de maan, Khonshu, racet om te voorkomen dat een levensbeëindigende catastrofe op de mensheid wordt losgelaten.

Isaac levert niet alleen een ongelooflijke prestatie, maar biedt ook een inspirerend voorbeeld van Latinx-representatie en van geestelijke gezondheidsproblemen op het scherm. Voordat Isaac het nieuwste icoon van Marvel werd, had hij echter een behoorlijk opmerkelijke carrière ontwikkeld in zijn 26 jaar op het scherm. Met een breed scala aan rollen en uitvoeringen heeft de 43-jarige behoorlijk naam gemaakt in Hollywood. Laten we dus eens terugkijken op enkele van Isaac's meest iconische rollen tot nu toe.

8 Poe Dameron in 'Star Wars' vervolgtrilogie

Als eerste binnen, hebben we Isaac's eerste onderneming in een gigantische filmfranchise. In 2015 keerde de iconische intergalactische filmsaga Star Wars terug naar de schermen van het publiek over de hele wereld met de release van het eerste vervolg van de latere trilogie, Star Wars: The Force Awakens. De film speelde zich ongeveer 30 jaar na de gebeurtenissen van Star Wars: Return of The Jedi af en volgde de rebellengroep The Resistance terwijl ze de iconische Luke Skywalker (Mark Hamill) probeerden te lokaliseren. In de film en de twee die daarop volgden, portretteerde Isaac het personage van Poe Dameron, een verzetspiloot die als de allerbeste in de melkweg wordt beschouwd.

7 Duke Leto Atreides In ‘Dune’

Een andere toekomstgerichte en buitenaardse filmfranchise waar Isaac onlangs deel van uitmaakte, was de Denis Villeneuve-aanpassing uit 2021 van de klassieker van Frank Herbert, Dune. In navolging van zijn literaire voorganger volgde de film de grote familie Atreides terwijl ze de verschrikkingen van de oorlog op de onherbergzame planeet Arrakis onder ogen zien. Met in de hoofdrol een onbetwistbare met sterren bezaaide cast zoals Timothée Chalamet, Javier Bardem, Stellan Skarsgård en Rebecca Fergurson, portretteert Isaac het karakter van hertog Leto Atreides, de patriarch van House Atreides en leider van de planeet Caladan.

6 En Sabah Nur/Apocalypse In 'X-Men: Apocalypse'

Daarna hebben we nog een enorme filmfranchise van Isaac's. Het MCU-debuut van de 43-jarige in Moon Knight deed veel kijkers geloven dat de rol van Marc Spector/Steven Grant Isaac's eerste in een Marvel-eigendom was. Dit is echter niet het geval. In 2016 nam Isaac een hoofdrol op zich in het X-Men-universum van Fox in X-Men: Apocalypse. In de film portretteerde Isaac de leidende antagonist, En Sabah Nur/Apocalypse, een machtige oude mutant die de mensheid wil vernietigen. Ondanks zijn ongelooflijke prestaties, leek Isaac een algemene negatieve ervaring te hebben bij het werken aan de film. Terwijl hij zijn meest iconische rollen op het GQ YouTube-kanaal uiteenzette, beschreef Isaac zijn ervaring in X-Men: Apocalypse als "ondraaglijk" vanwege zijn belastende en ingewikkelde kostuum.

5 Nathan Bateman In 'Ex-Machina'

De volgende keer dat we binnenkomen, hebben we een van Isaac's toonaangevende onafhankelijke filmrollen die hem erkenning opleverden van zowel fans als critici. In 2014 speelde Isaac een hoofdrol in Alex Garland's Sci-Fi/Thriller, Ex Machina. Isaac speelde naast Tomb Raider-ster Alicia Vikander en mede-Star Wars-acteur Domhnall Gleeson, het personage van Nathan Bateman, een genie van een zwaar drinkende CEO die verantwoordelijk is voor het creëren van kunstmatig intelligent leven.

4 Standard Gabriel In ‘Drive’

Vervolgens hebben we nog een van Isaac's rollen in een enorm succesvolle film, Drive. De film uit 2011 volgde het verhaal van een naamloze stuntrijder (Ryan Gosling) met een crimineel tijdverdrijf als hij verliefd begint te worden op zijn getrouwde buurvrouw Irene (Carey Mulligan). In de film portretteert Isaac het personage van Standard Gabriel, de echtgenoot van Irene die terugkeert van zijn tijd in de gevangenis om meer te weten te komen over de ontluikende relatie van zijn vrouw met de naamloze chauffeur van Gosling. Ondanks zijn ietwat kleine rol in de film, was Isaacs uitvoering van het complexe personage zeker memorabel. De acteur heeft echter eerder openhartig verteld dat hij de rol bijna niet accepteerde vanwege het oorspronkelijke profiel van het personage.

Tijdens een interview met Dinner Party Download benadrukte Isaac hoe hij aanvankelijk de rol had afgewezen die eerder een "typische gangster-misdadiger" was geweest, omdat hij niet wilde deelnemen aan raciale hokjes en het bestendigen van die stereotypen op- scherm. De acteur zei later dat het paar, toen ze met de regisseur van de film gingen zitten, Nicolas Winding Refn, het personage volledig uitwerkte en hem transformeerde in iets meer dan een stereotype.

3 Kane In ‘Annihilation’

Daarna hebben we de rol van de acteur in de sci-fi/horror Annihilation van 2018. Met in de hoofdrol een reeks vooraanstaande dames zoals Natalie Portman, Gina Rodriguez, Tessa Thompson en Jennifer Jason Leigh, volgde de Alex Garland Netflix-functie het verhaal van een vreemd natuurverschijnsel dat zich langs de Amerikaanse kustlijn uitbreidde. In de film portretteerde Isaac de rol van Kane, de echtgenoot van hoofdbioloog Lena (Natalie Portman), die zwaar wordt getroffen door het vreemde milieurampgebied.

2 Jonathan Levy In 'Scènes uit een huwelijk'

De volgende keer dat we binnenkomen, hebben we een van Isaac's toonaangevende televisierollen in de korte serie van 2021, Scenes From A Marriage. Gebaseerd op de gelijknamige miniserie van Ingmar Bergman uit 1973, volgde de moderne bewerking van Hagai Levis het leven en de relatie van een getrouwd stel, Mira Phillips (Jessica Chastain) en Jonathan Levy van Oscar Isaac. De serie werd niet alleen geprezen om de fenomenale en rauwe uitvoeringen van Isaac en Chastain, maar het paar ging zelfs viraal vanwege hun elektrische chemie. Dit was het meest opvallend tijdens hun optreden op de rode loper op het filmfestival van Venetië in 2021.

1 Llewyn Davis In ‘Inside Llewyn Davis’

En tot slot hebben we een van Isaac's meest memorabele en rauwe uitvoeringen als hoofdrolspeler Llewyn Davis in de film van Joel en Ethan Coen uit 2013, Inside Llewyn Davis. Losjes gebaseerd op het leven van volkskunstenaar Dave Van Ronk en zijn memoires The Mayor Of MacDougal Street, volgt de film het leven van een worstelende volkskunstenaar Llewyn Davis terwijl hij strijdt tussen zijn auteurschap en originaliteit als kunstenaar en het starre commerciële pad van de muziek industrie. Isaac's optreden in de film leverde de acteur veel lovende kritieken op, zoals een nominatie voor een Golden Globe en Independent Spirit Award.

Aanbevolen: