Love is Blind' Seizoen 2: Wat hebben de producenten geleerd van seizoen 1?

Inhoudsopgave:

Love is Blind' Seizoen 2: Wat hebben de producenten geleerd van seizoen 1?
Love is Blind' Seizoen 2: Wat hebben de producenten geleerd van seizoen 1?
Anonim

Seizoenen één en twee van Love is Blind waren grote successen voor Netflix. Het idee van LIB lijkt een beetje onrealistisch, omdat het moeilijk te geloven is dat een snel huwelijk zonder de andere persoon te zien voordat het voorstel op de lange termijn zou kunnen werken. Op die manier heeft dit datingexperiment veel overeenkomsten met online daten of zelfs een gearrangeerd huwelijk.

De show laat paren matchen en ontmoeten elkaar alleen door middel van stem en emotionele verbinding in pods gescheiden door een muur. De uitvoerende producenten Chris Coelen, Sam Dean, Eric Detwiler, Ally Simpson en Brian Smith hadden hun werk voor hen gedaan voor seizoen twee, met zulke hoge verwachtingen na het succes van seizoen één.

10 Liefdesdriehoeken en liefdesverdriet zijn onvermijdelijk

Mallory en Jarrette ontmoeten elkaar voor het eerst in persoon Love Is Blind Seizoen 2
Mallory en Jarrette ontmoeten elkaar voor het eerst in persoon Love Is Blind Seizoen 2

Elke datingsituatie die een experiment wordt genoemd of een relatie die is gebouwd op een reality-tv-show, loopt waarschijnlijk uit op een ramp. Hoewel veel van de koppels op Love is Blind hoopvol waren op een gelukkig einde en een huwelijk, is de waarheid dat dat meer een fantasie is dan een realiteit.

Liefdesdriehoeken in seizoen één toonden het liefdesverdriet dat hoort bij een nieuwe sociale ervaring. De deelnemers hadden niet alleen gevoelens voor meer dan één persoon, maar ze wezen ook voorstellen af en stemden ermee in om met iemand anders te trouwen.

In seizoen één zagen we Jessica haar gevoelens verkennen voor zowel Barnett, die uiteindelijk Amber ten huwelijk vroeg, als Mark. Dit liet de producenten zien dat zelfs zonder dat de koppels elkaar ontmoeten, jaloezie het drama aanwakkert.

9 Niet iedereen heeft de wilskracht voor deze oefening

Het weerstaan van onmiddellijke bevrediging vormt de kern van het Love is Blind-experiment. Aantrekkingskracht is een van de belangrijkste factoren bij het daten. Verwijder het en je hebt koppels die naar binnen gaan zonder zich volledig bewust te zijn van het fysieke uiterlijk of de maniertjes van de andere persoon.

Niet iedereen kan de druk van het niet weten aan. Schepper Chris Coelen heeft opgemerkt: "Het is een opzettelijke daad om dat te doen." Men moet hun oordelen opzij schuiven en de normen van daten. Het vereist niet alleen wilskracht maar ook ruimdenkendheid.

8 Koppels moeten toegewijd zijn om te proberen

Giannina Gibelli staart naar Damian Powers nadat hij haar had afgewezen op hun bruiloft
Giannina Gibelli staart naar Damian Powers nadat hij haar had afgewezen op hun bruiloft

"Alleen omdat je niet klaar bent om je voor altijd te binden, wil nog niet zeggen dat je je band niet kunt versterken en moeilijke momenten kunt doorstaan", zegt Chris Coelen. Veel van de paren hadden problemen voordat ze naar het altaar gingen, waardoor ze op een ongezond pad kwamen.

Sommigen realiseerden zich dat trouwen niet de volgende stap was, maar beloofden elkaar te daten voordat ze de handdoek in de ring gooiden. Damian zei bijvoorbeeld: "Ik niet," en liet Giannina achter bij het altaar. Nadat seizoen één was ingepakt, verzoenden ze zich echter en probeerden ze hun relatie uit.

7 De show heeft meer verschillende deelnemers nodig

Deepti na het vinden van haar trouwjurk Love Is Blind Seizoen 2
Deepti na het vinden van haar trouwjurk Love Is Blind Seizoen 2

Seizoen één gaf ons een veelvoud aan persoonlijkheden met onverwachte koppels en een knaller na de verloving van een stel. Echter, hunkerde naar meer diversiteit voor de deelnemers en koppels in het volgende seizoen. Seizoen één had slechts één gemengd ras-paar dat zei: "Ik doe het", en de relatie van Carlton en Diamond viel uit elkaar nadat hij zijn seksuele vloeibaarheid had bekend.

De producers luisterden naar fans terwijl ze seizoen twee castten met een meer etnisch diverse cast. Shake en Deepti hadden een traditionele Indiase bruiloft, terwijl Mallory en Salvador een klassiek thema hadden en een Mariachi-band. Fans blijven pleiten voor meer diversiteit in toekomstige seizoenen.

Het zal interessant zijn om te zien of de producenten meer deelnemers uit de LGBTQ+-gemeenschap casten en de verschillende uitdagingen die zich kunnen voordoen bij het naar het altaar gaan.

6 Meer stellen verloofd dan verwacht

Cameron Hamilton stelt Lauren Speed ten huwelijk op een rode loper bij kaarslicht
Cameron Hamilton stelt Lauren Speed ten huwelijk op een rode loper bij kaarslicht

Producers on Love is Blind hadden hoge verwachtingen van seizoen één, maar waren zelf blind of het experiment wel of niet zou werken. Ze wisten niet of koppels zo gemakkelijk contact zouden maken zonder de kans om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Ze hoopten op minstens vijf afspraken en kregen meer dan ze hadden verwacht bij acht.

Er waren zoveel verlovingen dat de producers geen andere keuze hadden dan twee stellen, Westley en Lexie en Rory en Danielle, uit de show te laten. Terwijl de rest van de cast doorging met filmen, gingen deze stellen op reis en verkenden hun connectie.

Geen van beide koppels haalden het altaar. Westley verliet het land voor een werkkans naar Azië, en Danielle verliet Rory om haar onopgeloste gevoelens voor een andere deelnemer aan de show, Matt, te onderzoeken. Maker Chris Coelen en producers hadden meer mensen die verliefd werden en zich verloofden dan verwacht.

5 Eerlijkheid en communicatie is de sleutel

Kelly Chase & Kenny Barnes Liefde is blind
Kelly Chase & Kenny Barnes Liefde is blind

De producenten leerden van de deelnemers in de pods dat eerlijkheid en open communicatie essentieel waren. In deze show slaan de koppels in wezen de dateringsfase over, en met weinig tijd om elkaar in de pods te leren kennen, moeten ze de juiste vragen stellen, vertrouwen winnen en effectief communiceren.

Als Kelly openhartig was geweest met Kenny over haar twijfels over het huwelijk, hadden de twee misschien een paar stappen terug gedaan en besloten om eerst te daten.

Als de koppels op Love is Blind geen open dialoog kunnen voeren, zal de waarheid onvermijdelijk op de een of andere manier naar buiten komen, hoogstwaarschijnlijk op een pijnlijke manier. Het negeren van hun ware gevoelens en het niet uiten van hun behoeften aan hun partner veroorzaakt wrok en relatiebreuken.

4 Minder mensen op de show betekent meer tijd

Danielle 'Love is Blind' in de pod met Nick
Danielle 'Love is Blind' in de pod met Nick

Begin met een grote groep mensen zorgt voor matches en de mogelijkheid om de hoofdvraag te testen: is liefde blind? De show werpt in eerste instantie ongeveer 40-50 singles en wordt teruggebracht tot ongeveer 25-30 om koppels meer tijd te geven om contact te maken, meldt E! Nieuws.

Het is opgezet in een speeddating-stijl en de maker van Love is Blind heeft lessen getrokken uit andere reality-datingshows. Hij wilde een succesvol platform bouwen voor singles om elkaar te ontmoeten en zich te mengen zonder de zorgen dat seksuele aantrekkingskracht emotionele aantrekkingskracht maskeert.

Coelen besprak zijn gedachten met E! Nieuws, en de centrale vraag die hij stelde was: "Als je zou beginnen met pure liefde die was gericht op wie die persoon was, zou die liefde dan de tand des tijds kunnen doorstaan en de buitenwereld overleven?"

3 Het idee was een enorm succes

Fernanda Borges en Mackdavid Alves staan samen buiten en Lissio Fiod en Luana Braga glimlachen
Fernanda Borges en Mackdavid Alves staan samen buiten en Lissio Fiod en Luana Braga glimlachen

Coelen en zijn producers waren verrast door het succes van de show en het aantal koppels dat blindelings samenkwam. Seizoen één, gebaseerd in Atlanta, verliep vlekkeloos, en seizoen twee, dat werd gefilmd in Chicago, bewijst dat de show de aantrekkingskracht heeft om zich naar andere steden en landen te verspreiden.

Seizoen één van Love is Blind: Japan werd uitgebracht in 2022 en een serie werd ook uitgebracht in Brazilië in 2021, in de voetsporen van Netflix' andere datingshows die spin-offs buiten de VS beginnen te produceren.

De producenten hebben veel ideeën voor de toekomst van de show, in de verwachting dat het 15 verschillende seizoenen zal produceren.

2 Sommige mensen werden achtergelaten bij het altaar

Jessica Batten & Mark Cuevas Love Is Blind
Jessica Batten & Mark Cuevas Love Is Blind

Een simpele breuk en je partner die "ik doe het niet" zegt terwijl je tot in de puntjes gekleed voor het altaar staat, zijn twee totaal verschillende situaties. De producenten moesten geweten hebben dat er een grote kans was dat individuen bij het altaar werden achtergelaten.

De vraag is: wat zijn de emotionele gevolgen als het iemand overkomt in het bijzijn van hun vrienden en familie, en op live televisie?

Verlegenheid? Betreuren? Toekomstige relatiecomplicaties? Al het bovenstaande?

1 Liefde is echt blind… Soms

Afbeelding
Afbeelding

Creator Chris Coelen gelooft in zijn show en concept dat liefde blind kan zijn, maar er is een sprong in het diepe voor nodig. In seizoen één vormden twee koppels, Lauren & Cameron en Amber & Barnett, een band, kwamen overeen om te trouwen, hielden zich aan hun beloften en namen de sprong, ondanks de zorgen en problemen die ze hadden.

Ze werkten aan hun problemen en ontwikkelden communicatieve vaardigheden die hun band en huwelijk zouden versterken. Een jaar na hun verschijning op de show en het afleggen van hun geloften, zijn de koppels net zo gelukkig als altijd. Lauren en Cameron plannen hun toekomst met kinderen, en Amber en Barnett weten dat ze de juiste beslissing hebben genomen.

Deze koppels zijn het antwoord op de vraag: is liefde echt blind? In het geval van deze gelukkige stellen, ja, soms. "Ik denk dat dat slechts een bewijs is van de authenticiteit van het geheel," zei Coelen.

Aanbevolen: