Zullen er meer 'Jurassic Park'-films komen?

Inhoudsopgave:

Zullen er meer 'Jurassic Park'-films komen?
Zullen er meer 'Jurassic Park'-films komen?
Anonim

Jurassic Park was een van de grootste, meest innovatieve films van de jaren 90. Gaande van één film naar twee vervolgen om vervolgens een volwaardige franchise te worden met de toevoeging van de Jurassic World-films, is het pand nu een Hollywood-hoofdbestanddeel (tussen haakjes, de roman, film, themapark, zou Mesozoïcum park moeten heten, als we willen nauwkeurig zijn … laten we eerlijk zijn, de meeste dinosaurussen die worden weergegeven, zijn zowel uit het Jura als uit het Krijt, die allemaal in het Mesozoïcum vallen. Haal het bij elkaar, Michael Crichton! Kom op!)

De Jurassic World-serie diende niet alleen om het pand nieuw leven in te blazen, maar ook om interesse te wekken in die gigantische, prehistorische wezens die ooit de lichtblauwe stip bewoonden die deze planeet is. Echter, met de nieuwste toevoeging aan de franchise als nummer 6 in de serie, doemt de onvermijdelijke of mogelijke franchisemoeheid altijd op aan de horizon. Zullen er, met dat in gedachten, nog vervolg komen op de Wereldtrilogie?

8 'Jurassic Park' begon allemaal met een roman

In 1990 schreef auteur Michael Crichton de genetische sciencefictionroman Jurassic Park (die oorspronkelijk was opgevat als een scenario, volgens aan Crichton.) De roman was een enorm succes en bracht in 1995 een vervolg voort (The Lost World). veel tijd voordat het naar de races ging voor de beroemde regisseur om het verhaal op het grote scherm te brengen. Hoewel sommige karakteriseringen in de films verschillen van de roman, was de film redelijk accuraat en een enorm succes, om nog maar te zwijgen van een baanbrekende film voor speciale effecten.

7 'Jurassic Park' was een hit van dinoformaat

Zeggen dat Jurassic Park een hit was, is een understatement ter grootte van een dino. De film werd een van de meest winstgevende films die tot dan toe wereldwijd werden uitgebracht. De film had een brutowinst van meer dan $ 500 miljoen tijdens het openingsweekend en 1.046 miljard in totaal. De film staat ook bekend als een van de films waarin Samuel L. Jackson speelt, een jaar voordat hij een ster zou worden met zijn rol als Jules Winfield in Pulp Fiction (vraag je je ooit af hoe Samuel L. Jackson denkt over zijn personage in de film ?)

6 De vervolgen van 'Jurassic Park' waren niet zo succesvol als het origineel

Zoals alle succesvolle films, duurde het niet lang voordat er over een vervolg gesproken werd, en dat is precies wat er in 1997 gebeurde. The Lost World: Jurassic Park was de eerste van twee originele sequels, die niet zo goed presteerde als het baanbrekende origineel. Terwijl The Lost World wereldwijd meer dan $ 600 miljoen genereerde en de op een na meest winstgevende film van 97 werd, kreeg de film niet de lovende kritieken van zijn voorganger. De serie zou in winterslaap gaan tot 2001, toen Jurassic Park 3 in de bioscoop zou debuteren. De film presteerde de slechtste in de originele trilogie en zou 14 jaar lang het einde betekenen van Jurassic Park-films.

5 In 2015 zou de serie 'Jurassic' nieuw leven worden ingeblazen met 'Jurassic World'

Jurassic World debuteerde in 2015, herlancering van de franchise en bracht een ongelooflijke $1.670 miljard op. Met Chris Pratt en Bryce Howard aan het roer werd de film de op één na meest winstgevende film van 2015 en slaagde erin een schijnbaar dode franchise terug te brengen naar de wereld van de levenden zoals zoveel gekloonde dino's.

4 De ‘Jurassic’-serie maakte van Chris Pratt de ster van nog een andere franchise

Chris Pratt was vooral bekend door zijn rol als de lieve domkop Andy Dwyer van Parks and Recreation (wist je dat Pratt na een bepaalde scène bijna uit de serie werd ontslagen?) Echter, in 2014 wierp de kleine film waarvan de meeste mensen dachten dat het de eerste grote mislukking van de MCU zou zijn, Pratt als zijn ster en, nou ja, we weten allemaal wat er daarna gebeurde. Guardians of the Galaxy maakten van Pratt een box office-ster en de leider van een gloednieuwe franchise. Pratt zou dat een jaar later opvolgen door in Jurassic World te staren, waardoor Pratt de onderscheiding kreeg als de ster van weer een andere franchise.

3 De 'Jurassic'-franchise heeft een behoorlijke som opgebracht

De hoeveelheid geld die de Jurassic franchise heeft gegenereerd, is verbluffend. Met een wereldwijde box office van meer dan $5 miljard,is de dino-franchise een van de grootste. Hoewel nergens in de buurt van de monolithische MCU of zelfs Star Wars, heeft de Jurassic-serie absoluut de meeste bite (leuk, hè?)

2 ‘Jurassic World Dominion’ heeft de originele cast herenigd

Jurassic World Dominion heeft de originele cast van Jurassic Park samengebracht. Terwijl Jeff Goldblum de ster was van The Lost World: Jurassic Park en Sam Neil terugkwam voor Jurassic Park 3, is het Jurassic Park World Dominion dat de volledige cast van het origineel zal bevatten, inclusief Laura Dern (die, leuk feit, haar carrière radicaal riskeerde nadat Jurassic Park uitkwam.) De band is als het ware weer bij elkaar.

1 Zullen er meer sequels volgen op 'Jurassic World Dominion'?

Hoewel Jurassic World Dominion nog niet in de bioscoop te zien is, beginnen fans zich al af te vragen of er nog vervolgfilms komen. Die specifieke vraag heeft de creatieve hoofden achter de franchise al bereikt. Volgens Gfinityesports.com heeft de producer van Dominion, Frank Marshall, bevestigd dat de Jurassic World-trilogie zal eindigen met Dominion, maar sluit de mogelijkheid van een vervolg niet uit van de serie

Aanbevolen: