Laura Marano's carrière van 'Austin & Ally' tot 'The Royal Treatment

Inhoudsopgave:

Laura Marano's carrière van 'Austin & Ally' tot 'The Royal Treatment
Laura Marano's carrière van 'Austin & Ally' tot 'The Royal Treatment
Anonim

Laura Marano is een actrice en zangeres die in 2003 voor het eerst naar Hollywood kwam. De eerste rol die ze boekte was als een terugkerend ondersteunend personage in de tv-show Without a Trace. Van daaruit werd ze gecast in meerdere films en tv-shows, waaronder optredens in verschillende afleveringen van Back to You, The Sarah Silverman Program. en Ni Hao, Kai-Lan.

Haar eerste herkenbare rol kwam echter toen ze een hoofdrol boekte in Austin & Ally van Disney Channel naast acteur en muzikant Ross Lynch. Door deze kans kreeg haar carrière een enorme vlucht, waardoor ze ging samenwerken met verschillende andere Disney-projecten en uiteindelijk doorging naar Netflix-films en andere grote speelfilms. Hier is een kijkje in de carrière van Laura Marano, van Austin & Ally tot haar meest recente The Royal Treatment.

10 'Austin &Ally' was het Disney-debuut van Laura Marano

Austin & Ally was een Disney Channel-show die voor het eerst op schermen verscheen in 2011. Het liep vier seizoenen en ging in première in de seriefinale in 2016. Laura Marano werd gecast als "Ally" en Ross Lynch, die op dat moment beschouwd als een hartenbreker van Disney, speelde "Austin". Door deze rol kon ze niet alleen acteren, maar ook haar zang laten horen.

9 Laura Marano werd al snel een favoriet van Disney Channel

Toen de directeuren van Disney beseften welke aantrekkingskracht Laura Marano had op het publiek, brachten ze haar naar verschillende andere shows. Marano maakte gastoptredens / gastoptredens in de shows Jessie, Fish Hooks, Liv and Maddie en Girl Meets World. Ze speelde zelfs in een originele Disney Channel-film met mede-Disney-aluin Leigh-Allyn Baker in 2015 genaamd Bad Hair Day.

8 Laura Marano begon haar eigen muziek uit te brengen

Dankzij haar uitgebreide platform met Disney realiseerde Laura Marano zich dat ze muziek kon uitbrengen en dat er een publiek zou staan te wachten om het te streamen. In de loop der jaren heeft ze onder meer muziekvideo's uitgebracht van haar liedjes 'Boombox', 'Miraculous Ladybug' en 'Me and the Mistletoe'. Begonnen als een 'Disney-artiest', is ze onlangs in staat geweest om los te komen van de mal en liedjes te zingen die authentieker zijn voor haar.

7 Laura Marano speelde in 'A Sort Of Homecoming' in 2015

In 2015 veranderde Marano van opleiding met het genre waar ze aan gewend was geraakt en speelde ze in het drama A Sort of Homecoming. In deze film speelt Laura de 'jonge Amy', de hoofdpersoon in een reeks flashbacks. Amy is een nieuwsproducent in New York en werd gevraagd om terug te keren naar haar geboorteplaats in Louisiana, waardoor ze een reeks herinneringen over haar heen krijgt van haar moeilijke middelbare schoolervaring.

6 'Lady Bird' was een van Laura Marano's meest succesvolle films

Lady Bird uitgebracht in 2017, met in de hoofdrol grote namen als Timothée Chalamet en Saoirse Ronan. Hoewel ze niet altijd centraal staat, nam Laura Marano deel aan deze populaire film, een van de meest bekroonde titels uit haar carrière tot nu toe. Lady Bird en zijn cast zijn genomineerd voor meer dan 200 prijzen en wonnen er 122, waardoor het een alom gewaardeerde en geliefde productie is.

5 Laura Marano en Noah Centineo verpletterden 'The Perfect Date'

Netflix heeft in 2019 een originele romantische komedie voor tieners/jonge volwassenen uitgebracht, genaamd The Perfect Date. Laura Marano werd voor deze film vergezeld door Netflix' romcom-liefje Noah Centineo en Camila Mendes, waarin het personage van Centineo wordt ingehuurd door Marano's ouders om haar mee te nemen naar het schoolbal. Dit inspireert hem tot een baan om wat meer geld te verdienen, terwijl hij het meisje van zijn dromen achtervolgt zonder te beseffen dat zijn perfecte match vanaf het begin bij hem was.

4 Laura Marano speelde in 'Saving Zoë' met haar zus Vanessa

In 2019 dompelde Laura zich opnieuw onder in de wereld van drama met de mysterieuze misdaadfilm Saving Zoë. In deze film wordt Marano vergezeld door haar zus, Vanessa, en zij portretteren zussen op het scherm. Vanessa speelt de oudere zus, die werd vermoord zonder een conclusie te trekken over wie het deed en waarom. Laura is de jongere broer of zus die het dagboek van haar overleden zus tegenkomt, wat haar ertoe brengt te onderzoeken wat er echt is gebeurd.

3 Laura Marano boekte de hoofdrol voor 'A Cinderella Story: Christmas Wish'

Later in het jaar nam Marano een scherpe wending van drama en speelde hij in de sprookjesachtige twist A Cinderella Story: Christmas Wish. Dit bekende verhaal bracht een andere Disney Channel-ster, Gregg Sulkin, binnen om het prins-personage te spelen. Laura, de "Assepoester" van dit verhaal, werkt als een kerstelf, maar droomt er echt van om op een dag voor menigten te zingen.

2 Laura Marano bereidt zich voor op haar eerste tour

Laura Marano maakt al muziek sinds haar Disney Channel-dagen, maar bracht officieel haar eerste EP uit in 2019. Ze bracht in 2020 een tweede EP uit, om vervolgens vorig jaar de deluxe versie met nieuwe nummers uit te brengen. Er zijn het afgelopen jaar ook vier muziekvideo's op haar YouTube-kanaal uitgebracht om de populariteit van haar recente singles te vergroten. Met al deze nieuwe muziek heeft ze deze zomer officieel haar eerste muzikale tour samengesteld.

1 'The Royal Treatment' was een Netflix-film die dit jaar werd uitgebracht

The Royal Treatment is een originele Netflix-film die in januari van dit jaar uitkwam. Deze film was veelbelovend, met niet alleen Laura Marano in de hoofdrol, maar ook Disney's live-action Aladdin-prins Mena Massoud. Er was veel hype rond deze release, en hoewel het een nationale en wereldwijde topfilm was, deelden fans snel hun teleurstelling over het goedkope script en schijnbaar low-budget sets.

Aanbevolen: