Austin Butler riskeerde zijn gezondheid om Elvis te spelen

Inhoudsopgave:

Austin Butler riskeerde zijn gezondheid om Elvis te spelen
Austin Butler riskeerde zijn gezondheid om Elvis te spelen
Anonim

Sommige acteurs zijn niet bang om hun gezondheid op het spel te zetten voor een rol, en dat geldt ook voor Austin Butler. Onlangs vertelde hij hoe hij tot het uiterste ging om zich voor te bereiden op zijn titulaire rol in Elvis, en hoe het hem uiteindelijk in het ziekenhuis belandde.

In gesprek met GQ legde de acteur uit dat hij een gezondheidsangst had op de dag nadat ze de opnames in maart 2021 hadden afgerond. "Ik werd om vier uur 's ochtends wakker met ondraaglijke pijn en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, " hij legde uit. "Mijn lichaam begon het net af te sluiten."

Austin werd uiteindelijk gediagnosticeerd met een virus met vergelijkbare symptomen als blindedarmontsteking. Daarna lag hij een week op bed.

Hoe Austin in het karakter van Elvis kwam

The Carrie Diaries alum gaf verder toe dat hij misschien te ver ging met de voorbereiding van de rol, en gaf toe dat het moeilijk was om eruit te stappen zodra het filmen was afgelopen. "Je kunt het contact verliezen met wie je werkelijk bent, en dat had ik zeker toen ik Elvis uit had - niet wetende wie ik was," vertelde Austin.

Hij voegde er echter aan toe dat hij vooral gepassioneerd was over het project vanwege de connectie die hij voelde met wijlen de koning van de rock n' roll.

De acteur zei dat hoe meer hij over Elvis te weten kwam, hoe meer hij zich kon verhouden tot de iconische zangeres - dit was vooral het geval toen hij hoorde dat hun beide moeders waren overleden toen ze 23 jaar oud waren.

"Zijn moeder stierf toen hij 23 was, en mijn moeder stierf toen ik 23 was," vertelde Austin: "Dus toen ik dat hoorde, was het een van die dingen waar ik rillingen van kreeg, en ik dacht gewoon, Oké, daar kan ik verbinding mee maken."

Austin legde uit dat toen de productie in maart 2020 zes maanden werd uitgesteld, hij het gebruikte als een kans om nog meer karakter te krijgen, te beginnen met het plaatsen van afbeeldingen van Elvis rond zijn leefruimte.

"Alleen afbeeldingen van Elvis overal, uit elke tijdsperiode," zei hij. "Ik denk dat de film er heel anders uit zou hebben gezien als we op dat moment waren begonnen met filmen, en ik ben dankbaar dat ik de tijd had om mezelf te laten marineren."

De biopic van Baz Luhrmann zal vanaf 24 juni in de bioscoop te zien zijn.

Aanbevolen: