Wie erfde het fortuin van $ 20 miljoen van Whitney Houston?

Inhoudsopgave:

Wie erfde het fortuin van $ 20 miljoen van Whitney Houston?
Wie erfde het fortuin van $ 20 miljoen van Whitney Houston?
Anonim

In 2012 rouwde de wereld om de vroegtijdige dood van de grootste stem van haar generatie, Whitney Houston. Ze was 48 jaar oud en stond op het punt een grote comeback te maken in de muziek.

The Greatest Love of All hitmaker werd dood aangetroffen in een hotel in Beverly Hills. Ze stierf door accidentele verdrinking, met hartaandoeningen en cocaïnemisbruik als bijdragende factoren.

Destijds was Houston naar verluidt $ 20 miljoen waard. Maar na haar overlijden ontdekte haar familie dat er maar één persoon in haar testament stond… en dat ze feitelijk blut was.

Whitney Houston's netto waarde was eigenlijk $ 20 miljoen negatief

Volgens Celebrity Net Worth was Houston $ 20 miljoen negatief waard. De zangeres was 'plat brak' toen ze in 2001 een platencontract van $ 100 miljoen met Sony tekende. Het was een enorme ondergang van de jaarlijkse $ 30 miljoen die ze verdiende met alleen touren. Omdat artiesten in fasen worden betaald, verdiende Houston slechts $ 40 miljoen van haar contract. Haar platen waren ook een flop, waardoor ze een schuld van $20 miljoen aan het label had.

Toen de Queen of the Night-artiest in 2007 scheidde van Bobby Brown, "had ze $ 4 miljoen aan schulden/verplichtingen, een levensverzekering ter waarde van $ 300.000, $ 225.000 in een aandelenportefeuille en slechts $ 40.000 contant geld." Ze bezat ook twee eigendommen - een huis van $ 6,5 miljoen in New Jersey met een hangende hypotheek van $ 3,3 miljoen en een herenhuis van $ 1,2 miljoen in Atlanta met een hypotheek van $ 1,05 miljoen. Als ze haar $ 2 miljoen aan kunst en sieraden toevoegt, had ze in totaal $ 10 miljoen aan activa en ongeveer $ 4 miljoen aan schulden. Op dat moment was haar vermogen $ 6 miljoen.

Maar voordat ze stierf in 2012, was Houston naar verluidt zo blut, dat ze haar mentor Clive Davis om hand-outs vroeg. Davis leende haar zelfs $ 1,2 miljoen om nuchter te worden en haar schulden af te betalen. Helaas kon ze die comeback niet maken. Maar negen maanden na haar dood was haar landgoed nu $ 40 miljoen waard. Haar platenverkoop schoot omhoog. Het landgoed profiteerde ook van het uitbrengen van haar film Sparkle.

Whitney Houston liet alles na aan haar enige kind Bobbi Kristina Brown

Na 40 miljoen dollar te hebben verdiend, kon het landgoed de schuld van Houston van 20 miljoen dollar betalen. De rest van het geld werd overgelaten aan de enige erfgenaam van Houston, Bobbi Kristina Brown. Haar erfenis werd in bewaring gegeven om in stappen te worden vrijgegeven totdat ze 30 werd. Maar in 2015 stierf Brown na maanden in een medisch geïnduceerde coma. Ze was 22. Ze werd bewusteloos gevonden in het huis in Georgia dat ze van haar moeder had geërfd. Volgens het kantoor van Fulton County Medical Examiner stierf ze aan "onderdompeling in verband met drugsintoxicatie."

In 2021 vertelde haar vader Red Table Talk dat ze elkaar zouden ontmoeten twee dagen nadat ze niet-reagerend in een badkuip werd gevonden. "De drie [of] vier maanden voor haar overlijden waren we steeds dichterbij gekomen", zei hij. "Ik weet dat ze een vliegticket had en alles klaar stond om bij mij te komen logeren. Het was slechts een kwestie van twee dagen voordat ze op een vlucht zou zijn geweest. Twee dagen voordat dit allemaal gebeurde. Als ik die twee dagen maar kon krijgen terug, zou ze nog steeds hier zijn, want ik zou hebben ontdekt wat er aan de hand was om er iets aan te doen."

Op het moment van haar overlijden had Brown al $ 2 miljoen ontvangen van haar trustfonds toen ze 21 werd. Ze zou $ 2,7 miljoen krijgen als ze 25 zou worden, terwijl de rest haar op haar 30e zou zijn gegeven verjaardag.

Waar het landgoed van Whitney Houston naartoe ging na de dood van Bobbi Kristina

Houston's testament verklaarde dat als Brown ongehuwd en zonder kinderen stierf voor de leeftijd van 30, de nalatenschap zou gaan naar de moeder van de zangeres, Cissy Houston, en haar broers Gary en Michael. Op verzoek van Cissy werd Pat Houston, de schoonzus van de Run to You-zanger, de executeur van de nalatenschap. Aangezien iedereen die in het testament wordt genoemd nog steeds in leven is, blijven ze de inkomsten van Houston beheren, die in 2022 "verviervoudigden".

Het landgoed werkt ook samen met Primary Wave Music om de erfenis van de artiest te behouden. "We hebben in de loop van onze driejarige samenwerking de inkomsten van het landgoed enorm verbeterd", zegt Larry Mestel, oprichter en CEO van Primary Wave. "We hebben de inkomstenstroom van het landgoed in feite verviervoudigd door veel laaghangend fruit: heronderhandeling van partnerschappen, focus op merchandise, digitale strategie en verbetering van sociale media - waardoor het spel in het algemeen wordt verbeterd."

Aanbevolen: