Anya Taylor-Joy's kijk op de toenemende druk van roem

Inhoudsopgave:

Anya Taylor-Joy's kijk op de toenemende druk van roem
Anya Taylor-Joy's kijk op de toenemende druk van roem
Anonim

Anya Taylor-Joy werd enorm beroemd door in 2020 te verschijnen in de populaire Netflix-serie The Queen's Gambit. Fans over de hele wereld waren verrukt over de schaakintriges van haar karakter Beth, en de mode binnen de serie was ook zeer invloedrijk. Andere grote successen van haar waren Emma, Last Night in Soho en The Witch. Grote bekendheid brengt echter ook grote verantwoordelijkheid met zich mee, en Anna is open geweest over de druk die ze voelde als een spraakmakende actrice.

Dit is wat Anya te zeggen heeft over de druk van roem tijdens haar carrière.

8 Anya Taylor-Joy dacht dat ze het echt verprutst had met haar eerste film

Anya is nu een ervaren acteur, maar toen haar eerste film The Witch uitkwam, was ze erg nerveus omdat ze slecht werk deed!

Tijdens de première, die zichzelf voor het eerst op het witte doek zag, zegt Taylor-Joy dat haar hele lichaam koud werd: "Ik had het gevoel dat ik iedereen in de steek zou laten", vertelde ze aan Vanity Fair. doodsbang dat ik nooit meer zou werken.”

7 Anya Taylor-Joy ziet haar leven als een videogame

Anya bekijkt haar leven op een verrassende manier - een beetje als een videogame! Elk jaar, zegt de Emma-actrice, is "als een ander videogameniveau."

Bij elk nieuw niveau moest ze zichzelf vragen stellen: Wat zijn de regels? Hoe ga ik om met mijn ruimte?”

Het meest ontmoedigende niveau tot nu toe begon met Emma. “Voorafgaand aan het filmen had ik net een verwoestende breuk gehad, en het had alles uitgedaagd. Ik was gewoon ongelooflijk onzeker en heel erg onveilig in mijn vel.”

6 Anya Taylor-Joy is niet in therapie, maar besteedt veel tijd aan zelfreflectie

Therapie is geweldig en helpt veel mensen om met hun problemen om te gaan. Anya heeft in het verleden therapie gehad, maar heeft het gevoel dat ze op dit moment zelfstandig kan reflecteren op haar situatie:

“Ik heb de afgelopen vier jaar geen therapie gehad, maar je spreekt met iemand die veel tijd besteedt aan het ontleden van haar gedachten. Ik ben op een punt waar het is als, Oké, je weet hoe je hiermee omgaat, je moet er gewoon bij zitten en het uitzoeken totdat het logisch is."

5 Anya Taylor-Joy houdt het graag echt

Anya houdt ervan haar voeten stevig op de grond te houden, en gelooft dat dit niet alleen het geheim is om haar mentale gezondheid onder controle te houden, maar ook om authentieke uitvoeringen te produceren door vast te houden aan hoe het is om een vaste klant te zijn persoon:

“Je moet een connectie hebben met het echte leven. Als je geen echt hart en een echte plek van emoties hebt om vandaan te komen, hoe ga je dan in hemelsnaam leven geven aan een personage?”

4 Anya Taylor-Joy had een paniekaanval op de set van 'Emma'

Dingen kwamen tot een hoogtepunt tijdens het werken aan een van haar beste films tot nu toe: Emma.

"Ik legde mezelf veel druk op, " legde Taylor Joy uit, "en ik kreeg op een dag (tijdens Emma) een paniekaanval op de set, gewoon omdat de uren erg intens zijn en ik in elke scène zit en ik probeerde al deze verschillende vaardigheden te leren terwijl ik ook aan het filmen was. Ik kreeg een paniekaanval en mijn onmiddellijke reactie was: "Ik heb het verprutst!"

3 Gelukkig werd ze omringd door mensen om te helpen

Ondersteunende collega's hielpen haar erdoorheen te vechten: "En de liefde die ik van iedereen op die set kreeg, betekende dat ik maar een half uur afwezig was, maar een half uur voor mij is zoiets als:" Ik heb vertraging een half uur filmen!” Iedereen was gewoon zo aardig voor me en ze zeiden: "je doet het geweldig en dit is veel en het is oké om te wiebelen." Dus ik denk dat ze me gewoon een beetje comfortabeler hebben gemaakt om mens te zijn."

2 Werken aan films was een meedogenloze druk

Films zijn een moeilijke industrie en Anya heeft de afgelopen jaren bijna onafgebroken gewerkt. Deze constante druk heeft zwaar op haar gewogen en ze heeft soms moeite gehad om het bij elkaar te houden:

"We werkten zes dagen per week aan het filmen en dan moest ik de zevende dag besteden aan het voorbereiden van de volgende film, want die begon een dag nadat Emma klaar was. Ik stuiterde alleen maar rond en probeerde bij te blijven het samen. Ik denk dat ik heb geleerd dingen los te laten en het niet mee naar huis te nemen omdat er gewoon geen tijd was, er was geen tijd om naar huis te gaan en jezelf te haten. Ik moest tegen mezelf zeggen: "Ik voel me goed wat ik deed, nu moet je het loslaten.”

1 Anya Taylor-Joy heeft geleerd minder hard voor zichzelf te zijn

Een van de beste lessen die Taylor-Joy uit haar tijd heeft geleerd, is om aardiger voor jezelf te worden.

"Ik denk dat het een constante evolutie [leven] is, maar ik denk dat het voor iedereen hetzelfde is. Ik denk dat het gewoon gaat over leren om te proberen en makkelijker voor jezelf te zijn. Een vriend van mij vertelde me ooit, en ik hou er echt van om hieraan vast te houden, "je zou nooit tegen me praten zoals je tegen jezelf praat." Ik dacht dat dat een radicaal idee voor mij was en ik ben begonnen de overwinningen te pakken en voel me niet al te slecht over de verliezen."

Aanbevolen: