Grey's Anatomy'-ster Kim Raver had deze verrassende start in Hollywood

Inhoudsopgave:

Grey's Anatomy'-ster Kim Raver had deze verrassende start in Hollywood
Grey's Anatomy'-ster Kim Raver had deze verrassende start in Hollywood
Anonim

Kim Raver's rollen in Third Watch, 24 en Grey's Anatomy staan ver af van haar start in Hollywood, bijna vijf decennia geleden.

Geboren in New York, werd Kim opgevoed door haar in Duitsland geboren moeder en haar stiefvader. Hoewel haar opvoeding relatief traditioneel was, had Kim showbizz in haar bloed: haar vader was Milson Carroll Raver, een schrijver, fotograaf, cameraman en filmregisseur.

Een shoppingtrip zet de richting die haar leven zou nemen

In 1975, tijdens een reis naar een warenhuis, brachten Kim en haar oudere zus Cybele tijd door met spelletjes terwijl hun moeder winkelde. Het was tijdens hun luchtige spel dat de meisjes de aandacht trokken van een Sesamstraat-talentscout. De broers en zussen werden gerekruteerd om in de show te zijn.

De show staat bekend om zijn gaststerren van beroemdheden. Op cameo's van beroemdheden waren gasten te zien die zo divers waren als Zac Efron, Liam Neeson, Anne Hathaway, rockband R. E. M en voormalig first lady Michelle Obama, die een show heeft gehost naast Sesamstraat-achtige personages. Vorig jaar zag de voormalige first lady in een trailer voor haar wereldvoedselshow, Waffles and Mochi.

Naast de prominente gasten van beroemdheden, gaf de kindershow ook het startsein voor de carrière van een aantal acteurs. Kim is een van een aantal grote namen die hun start hebben gemaakt in Sesamstraat.

'Grey's Anatomy' heeft veel bekroonde acteurs in de hoofdrol

Alan Arkin, die in 2007 een Oscar won voor beste mannelijke bijrol in Little Miss Sunshine, verscheen gedurende een aantal jaren regelmatig in Sesamstraat als het personage van Larry.

Hoewel hij een gevestigde muzikale ster was, maakte Raul Julia zijn televisiedebuut in de show. Later werkte hij samen met Tim Burton aan de kaskraker The Addams Family en werd hij genomineerd voor Golden Globes voor The Kiss Of The Spiderwoman en The Burning Man, waarbij hij won voor de laatstgenoemde.

En voordat ze beroemd werd door haar stand-uproutines, werkte Whoopi Goldberg backstage als babysitter en waakte over de Sesamstraat-kinderen terwijl ze wachtten om op de set te worden geroepen. Ze keerde later terug als een van de meest populaire gaststerren in de geschiedenis van de show.

Goldberg is een van de weinige artiesten die tijdens hun carrière een Emmy, Grammy, Oscar en Tony hebben gewonnen.

Zoals de meeste andere beroemdheden die aan de show hebben deelgenomen, hield Kim van de ervaring en beschreef haar drie jaar bij de Muppets als magisch. Ze verscheen als een van de Sesamstraat-kinderen tussen seizoen 4 en seizoen 9, en in een van de segmenten werkte ze tegenover voetbalicoon Joe Namath.

Toen de show in 2019 zijn 50e verjaardag vierde, voegde Kim zich bij andere celebs om de hartverwarmende geschiedenis van Sesamstraat te bekijken.

Fans van de serie houden van het feit dat het er nooit voor terugdeinst grote problemen te behandelen.

'Sesamstraat' betaald voor haar opleiding

Het geld dat Kim verdiende tijdens haar tijd in de populaire kindershow, werd goed besteed. "Eigenlijk was het betaalde kinderopvang, en mijn moeder kreeg ook genoeg geld om me naar een privéschool in New York te sturen", zei ze in een interview in 2005 met Women's He alth.

De toekomstige Grey's Anatomy-ster ging naar de Northfield Mount Hermon School, een kostschool in Northfield, Massachusetts, waar een van haar klasgenoten acteur Bryan Callen was.

Ze sloot zich op 13-jarige leeftijd aan bij een theatergroep

Haar start op de televisie had haar een sterke liefde voor de entertainmentwereld opgeleverd. Voordat hij naar de middelbare school ging, schreef Raver zich in voor een naschools Off-Off Broadway-programma, het eerste All Children's Theatre (ACT). De artiesten waren tussen de 6 en 17 jaar oud en Kim rekende Ben Stiller tot haar leeftijdsgenoten. Het gezelschap maakte speciaal geschreven producties.

Het was een moeilijke vraag; de kinderen repeteerden elke dag, voordat ze 's avonds naar huis gingen om hun huiswerk af te maken. De deelnemers leerden waardevolle theaterlessen, zoals stiptheid, toewijding en zelfdiscipline, lessen die Kim tijdens haar professionele carrière zijn bijgebleven.

Het was tijdens haar tijd bij het bedrijf dat Raver wist dat ze acteur wilde worden.

Kim's passie voor theater bracht haar ertoe zich in te schrijven aan de Boston University

Na de middelbare school ging Kim naar Boston University. De ER-actrice vond het heerlijk om met gelijkgestemde klasgenoten in contact te komen, en zelfs na zijn afstuderen aan de BU kwam Raver samen met mede-alumni die speelruimtes huurden waar ze producties zouden opzetten. De bedoeling was om tijdens de auditie fit te blijven. Die discipline is nog steeds een groot deel van haar leven.

Ondanks haar sterrenstatus blijft Kim theater studeren in New York bij docent en mentor Wynn Handman.

Haar eerste filmrol kwam in 1994

Haar eerste filmrol was een kleine scène in de CBS-film Menendez: A Killing in Beverly Hills, en een jaar later kreeg Kim een rol in een Broadway-productie van Holiday met Tony Goldwyn en Laura Linney, die doorgaat om een fortuin te verdienen op Ozark.

Sindsdien klom Kim gestaag op de ladder naar het sterrendom. Haar eerste doorbraakrol was in het NBC-drama van politie en brandweerman, Third Watch.

Een rol in de populaire actieserie 24 volgde, waarbij KIm de conflictueuze CTU-agent Audrey Raines speelde. 24 verbaasde fans met zijn actiescènes. Het leverde de actrice ook haar eerste echte wijdverbreide bekendheid op.

Haar drie seizoenen in de show leiden tot meer prominente rollen, met naast Brooke Shields en Lindsay Price in NBC's Lipstick Jungle.

In ze voegde zich bij de cast van het populaire medische drama, Grey's Anatomy.

Kim verliet de show na drie seizoenen, maar voegde zich weer bij de cast in 2009 en is momenteel te zien in seizoen 19 van de show.

Tegenwoordig is Kim Raver een begrip, met een nettowaarde van $ 5 miljoen. En het begon allemaal in Sesamstraat.

Aanbevolen: