8 keer Bojack Horseman liet waarheidsbommen vallen en gaf ons levensechte lessen

Inhoudsopgave:

8 keer Bojack Horseman liet waarheidsbommen vallen en gaf ons levensechte lessen
8 keer Bojack Horseman liet waarheidsbommen vallen en gaf ons levensechte lessen
Anonim

Bojack Horseman is een van de bekendste animatieseries aller tijden. De personages zijn memorabel en herkenbaar. De show heeft belangrijke thema's over geestelijke gezondheid, vriendschap, romantiek en het stellen van grenzen. Hoewel het soms zware onderwerpen kan raken, zit Bojack Horseman vol echtheid. Een van de meest interessante dingen aan de show is dat de hoofdpersoon, Bojack, niet aardig is. Door Bojack's reis door het verhaal leert het publiek belangrijke lessen met hem. Hier zijn acht belangrijke levenslessen die worden gegeven door Bojack Horseman.

8 Aardige jongens kunnen ook slechte dingen doen

In de aflevering over de beschuldigingen van seksueel geweld tegen een beroemdheid in de show, wordt een levensles gepresenteerd. Wanneer deze beschuldigingen naar voren komen, zeggen veel mensen in de show dat de beschuldigde beroemdheid een "aardige kerel" is. Diane, een personage in de show, wordt echt en zegt dat een "aardige vent" niet betekent dat hij niet verantwoordelijk moet worden gehouden voor zijn acties.

7 De roze bril

Binnen de show is er ook een levensles waar je op moet letten als je verliefd wordt. Het personage Wanda zegt dat "wanneer je door een roze bril naar iemand kijkt, alle rode vlaggen op vlaggen lijken." Deze les, ook al is hij misschien verdrietig, is bedoeld als bescherming tegen liefdesverdriet.

6 Er zijn altijd redenen om te leven

In de laatste aflevering van de show kijkt Bojack samen met Diane naar de sterren. Bojack zegt dat het leven soms "a btch" kan zijn. Diane is het daar niet mee eens en ze staren samen naar de sterren. Ze zijn het er allebei over eens dat, althans voor dat moment, de sterren genoeg zijn. Deze les herinnert ons eraan dat het leven draait om perspectief.

5 Het wordt makkelijker

Aan het einde van seizoen 2 ontmoet Bojack een joggende baviaan. Als Bojack probeert te joggen, v alt hij bijna flauw. De baviaan probeert hem dan te inspireren door hem te laten weten dat het makkelijker wordt, zolang je maar elke dag terug blijft komen. De baviaan verwees naar rennen, maar het is een les die ook op het leven in het algemeen van toepassing is.

4 Blijf niet hangen in het verleden

bojack ruiter
bojack ruiter

Een personage dat leefde vóór de gebeurtenissen die plaatsvonden in de show, het secretariaat, leest een brief van de jonge Bojack waarin hij vraagt wat hem drijft. Hij zegt dat het helpt om gefocust te blijven op wat er op je af komt. Hij zegt eigenlijk dat je niet in het verleden moet blijven hangen en door moet gaan, wat er ook gebeurt.

3 Vergeving is de sleutel

Gedurende zijn hele verhaal is Bojack meestal zijn eigen schurk. De finale van de serie laat het publiek echter hoopvol achter dat Bojack op weg is naar groei. Deze tv-serie neemt het publiek eigenlijk mee door het proces van vergeving, samen met de andere personages. Het is een zeer praktische manier om de levensles van vergeving te leren.

2 Dingen veranderen altijd, en dat is oké

Een hoofdthema in de hele serie is dat verandering een van de weinige consistenties van het leven is. De relatie tussen Todd en Bojack geeft dit goed weer. Hun relatie evolueert als Todd zich realiseert dat zijn vrienden hem kunnen beïnvloeden. Dit verandert hun relatie en het publiek leerde dat verandering iets is waar je op kunt rekenen.

1 En je draait jezelf om

In de seriefinale reflecteren Bojack en Todd op de 'diepere betekenis' van het Hokey Pokey-nummer. Todd zegt dat hij een aantal van zijn relaties heeft herbouwd en dat zijn leven goed gaat. De les hier is dat het altijd mogelijk is om "jezelf om te draaien".

Aanbevolen: