Hoe Alfred Enoch meer werd dan alleen een 'Harry Potter'-bijpersonage

Inhoudsopgave:

Hoe Alfred Enoch meer werd dan alleen een 'Harry Potter'-bijpersonage
Hoe Alfred Enoch meer werd dan alleen een 'Harry Potter'-bijpersonage
Anonim

Acteur Alfred Enoch werd beroemd in de jaren 2000 door Dean Thomas te spelen in de Harry Potter-franchise. Hij speelde een bijzonder belangrijke rol in de zesde film in de franchise, Harry Potter And The Half-Blood Prince. Terwijl Enoch een kleiner personage speelde, is hij zeker een van de Harry Potter-sterren die erin slaagden nog beroemder te worden nadat de films waren afgelopen.

Vandaag bekijken we wat Alfred Enoch precies deed om meer te worden dan alleen een Harry Potter-bijpersonage. Van een hoofdrol in How to Get Away with Murder tot het verschijnen in de langverwachte sci-fi show Foundation - blijf scrollen om te zien wat de acteur heeft uitgespookt sinds zijn Harry Potter-dagen.

8 Tot 2014 verscheen Alfred Enoch in een paar beroemde Britse shows

Laten we beginnen met het feit dat Alfred Enoch, nadat de Harry Potter-franchise in 2011 was afgerond, in een aantal Britse tv-shows verscheen. In 2013 konden fans hem zien in een aflevering van het misdaaddrama Broadchurch en in het komische drama Mount Pleasant - en in 2014 verscheen hij in een aflevering van de misdaadshow Sherlock, met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman in de hoofdrol.

7 In 2014 werd hij gecast voor de juridische thrillershow 'How To Get Away With Murder', waardoor hij in de schijnwerpers kwam te staan

2014 was zeker een heel belangrijk jaar voor Alfred Enoch, want toen ging het eerste seizoen van de juridische thrillershow How to Get Away with Murder in première. Naast Enoch spelen ook Viola Davis, Billy Brown, Jack Falahee, Katie Findlay, Aja Naomi King, Matt McGorry, Karla Souza, Charlie Weber, Liza Weil, Conrad Ricamora, Rome Flynn, Amirah Vann en Timothy Hutton.

Hoe weg te komen met moord vertelt het verhaal van een groep rechtenstudenten en hun professor die betrokken raken bij een moord - en het heeft momenteel een 8,1 beoordeling op IMDb. De show eindigde in 2020 na zes succesvolle seizoenen.

6 In 2018 was hij te zien in de miniserie 'Troy: Fall Of A City'

Laten we verder gaan met de miniserie Troy: Fall of a City 2018, die is gebaseerd op het verhaal van de belegering van Troje. Daarin speelt Alfred Enoch Aeneas en schittert hij naast Louis Hunter, Aimee-Ffion Edwards, Bella Dayne, David Threlfall, Frances O'Connor, Tom Weston-Jones, Joseph Mawle, Chloe Pirrie, Johnny Harris, David Gyasi, Jonas Armstrong, en Hakeem Kae-Kazim. Troy: Fall of a City werd echter niet goed ontvangen en heeft momenteel een beoordeling van 3,8 op IMDb.

5 En een jaar later verscheen hij in het medische drama 'Trust Me'

In 2019 konden fans Alfred Enoch zien als Jamie McCain in vier afleveringen van de anthologie medische dramaserie Trust Me. Naast Enoch zijn er in de show ook Jodie Whittaker, Emun Elliott, Sharon Small, Blake Harrison, Nathan Welsh, Cara Kelly, Lois Chimimba, Michael Abubakar, Andrea Lowe, Katie Clarkson-Hill, John Hannah, Ashley Jensen en Richard Rankin. In 2019 - na twee seizoenen - werd de show geannuleerd. Momenteel heeft Trust Me een beoordeling van 7,0 op IMDb.

4 In 2020 verscheen hij in het sportdrama 'Tigers'

Vorig jaar kregen fans Alfred Enoch te zien in de sportdramafilm Tigers. Daarin speelt Enoch Ryan en hij schittert naast Erik Enge, Johannes Kuhnke, Liv Mjönes en Frida Gustavsson.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van tienervoetb altalent Martin Bengtsson en heeft momenteel een 7,1 beoordeling op IMDb.

3 In 2021 besloot hij om mee te doen aan een theaterproductie van 'Romeo And Juliet'

Dit jaar konden fans Alfred Enoch zien die Romeo vertolkte in de Globe-productie van Romeo en Julia van Shakespeare. Naast Enoch zijn er in de productie ook Rebekah Murrell als Juliet, Beth Cordingly als Lady Capulet, Will Egerton als Tyb alt, Adam Gillen als Mercutio, Jacob Hughes, Clara Indrani als Montague, Zoe West als Benvolio, Dwane Walcott als Paris en Sargon Yelda als Monnik.

2 En hij was te zien in het thrillerdrama 'The Picture Of Dorian Gray'

Een ander project waar Alfred Enoch dit jaar bij betrokken was, is de thriller-dramafilm The Picture of Dorian Gray, een moderne bewerking van de gelijknamige roman uit 1890 van Oscar Wilde. Daarin speelt Enoch Harry Wotton en hij schittert naast Fionn Whitehead, Joanna Lumley, Emma McDonald, Russell Tovey en Stephen Fry. Momenteel heeft The Picture of Dorian Gray een beoordeling van 7,2 op IMDb.

1 Ten slotte was hij dit jaar te zien in de Sci-Fi Show 'Foundation'

En tot slot, het meest recente project waarin fans Alfred Enoch kunnen zien, is de sci-fi-streamingshow Foundation die dit najaar in première ging. Daarin speelt Enoch Raych Foss en hij schittert naast Jared Harris, Lee Pace, Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Terrence Mann en Cassian Bilton. De show was gebaseerd op de Foundation-verhalenreeks van Isaac Asimov en heeft momenteel een 7.3 rating op IMDb. Hoewel How to Get Away with Murder het meest memorabele project van Alfred Enoch blijft na de Harry Potter-franchise, zullen fans ongetwijfeld nog veel meer van de acteur te zien krijgen in de toekomst.

Aanbevolen: