Lady Gaga's meest twijfelachtige modekeuzes (en haar beste)

Inhoudsopgave:

Lady Gaga's meest twijfelachtige modekeuzes (en haar beste)
Lady Gaga's meest twijfelachtige modekeuzes (en haar beste)
Anonim

Wat betreft mode-iconen (ja, ze is en zou moeten tellen als een mode-"icoon" volgens de huidige normen) is Lady Gaga een van de meest polariserende modefiguren van de afgelopen tien jaar. Maar nogmaals, dat zou niet als een verrassing moeten komen, want het zou een direct gevolg zijn van haar polariserende gevoel voor mode. Gaga vergelijkt zichzelf niet alleen met muzikant zijn. Afgaande op haar gevoel voor mode, ziet ze zichzelf echt als een kunstenaar in elke zin van het woord. Haar outfits zijn net zo goed een kunstwerk als een kledingstuk.

En als bonafide kunstwerken laat Lady Gaga op zijn minst altijd een indruk achter met welk kostuum ze ook besluit te dragen. Toegegeven, niet al die indrukken zijn positief. Soms verslaat ze als de hashtag-koningin die ze is. Dan zijn er andere gevallen waarin we zouden willen dat we haar outfit konden verslaan, zoals in hack en hak het in kleine stukjes, Buffy-stijl. Maar om haar beste outfits te waarderen, moeten we ze allemaal naast haar meer twijfelachtige modekeuzes bekijken.

16 Best: Iets om over te razen

Als onderdeel van haar beroemde tour van 2014, die ze ArtRave: The ArtPop Ball noemde, walst Lady Gaga het podium op voor een van deze avonden van de tour met gouden vleugels als een adelaar en een badpak met een gigantische bol in het midden van haar borst. Ze zag eruit als een godin, rechtstreeks uit een film als Brazilië.

15 Twijfelachtig: Koekjesmonster wil zijn vacht terug

We weten niet zeker van wat voor soort vacht dit is gemaakt, maar door de belachelijk blauwe tint lijkt het alsof het is gevild van het Koekjesmonster uit Sesamstraat. Zelfs als de vacht zelf niet zo helaas gecoat was, zien de schouders er hoog genoeg uit alsof ze op maat zijn gemaakt voor Frankenstein's Monster. Dit zal trouwens niet de laatste Frankenstein-referentie op deze lijst zijn.

14 Best: Back (Bij de Grammy's van 2018) In Black

Na verlies in prijscategorieën voor Pop Vocal Album en Pop Solo Performance, liep Lady Gaga met lege handen de Grammy Awards van 2018 uit, maar ze arriveerde in ieder geval in stijl. De zwarte outfit was eenvoudig (vooral vergeleken met de meeste van haar looks), maar is ook zeer, extreem effectief.

13 Twijfelachtig: Octo wil zijn tentakels terug

Zelfs in een sciencefictionfilm als The Fifth Element is dit misschien wat veel. Heck, als het iemand anders dan Lady Gaga in deze outfit was, zouden we onze browsergeschiedenis nu moeten wissen, zodat niemand dit zou verwarren met een clip van Spongebob Squarepants of iets van een van die ondeugende websites met de "tentakelvideo's." Je weet waar we het over hebben, stoute lezer.

12 Best: Terug naar haar roots

De afgelopen paar jaar (vooral tijdens het maken en promoten van A Star is Born) heeft Lady Gaga haar excentrieke modesmaak afgezwakt voor iets conservatievers, maar toen het tijd werd voor de 2019 Met Gala, ze ging terug naar haar rare manieren, maar met een stijlvol tintje.

11 Twijfelachtig: Bruid van Frankenstein?

We nemen aan dat vlak voordat Lady Gaga in deze look op de rode loper stapte, ze de film Bride of Frankenstein moet hebben gezien en zich een beetje geïnspireerd voelde. Helaas voor Gaga, die inspiratie had onze mond opengesperd, alleen in shock in plaats van ontzag, en niet de goede soort shock.

10 Beste: Ziggy zou trots zijn

Toen de Grammy's in 2016 arriveerden, was de wereld slechts een maand verwijderd van de dood van David Bowie. Ze had niet alleen een hele reeks kostuums voor het uitvoeren van een eerbetoon op het podium, Gaga bracht hulde door op de rode loper te lopen in op Ziggy Stardust geïnspireerde make-up en een outfit die ook dienst deed als een hybride kostuumjurk.

9 Twijfelachtig: Wednesday Addams?

Dit lijkt meer op een Halloween-kostuum dan op iets dat serieus moet worden genomen. Eerlijk gezegd, zelfs als Halloween-kostuum, is het twijfelachtig. Tenzij Lady Gaga auditie doet om Wednesday Addams te spelen in de volgende Addams Family-film, dan willen we die niet zien. En voor de goede orde, we willen niemand anders dan Christina Ricci die woensdag speelt.

8 Best: er goud uitzien in het zwart

Voor iemand die bekend staat om het dragen van een groot aantal verschillende kleuren, is de beste kleur van Lady Gaga misschien zwart. Dit is nog eenvoudiger dan de zwarte jurk waarin we haar eerder in de lijst zagen, maar op de een of andere manier komt het nog effectiever als ze in 2016 haar Golden Globe wint voor haar acteerwerk in American Horror Story.

7 Twijfelachtig: Haar verjaardagskostuum

Toen het tijd was om te beslissen wat ze zou dragen voor een feest ter ere van haar 28e verjaardag, koos Lady Gaga ervoor om een verjaardagskostuum te dragen. Letterlijk. Een echte doorschijnende bodysuit met niets anders dan rozenblaadjes die haar ondeugende delen bedekken. We geven haar de eer voor het slimme woordspeling, maar we trekken punten af voor haar hakschoenen hebben vier hakken aan de onderkant (waarvan er één de grond niet eens raakt).

6 Best: de echte Super Bowl-trofee

Tijdens de Super Bowl LI Halftime Show zorgde Lady Gaga voor een mooie onderbreking in actie van de wreedheid op het veld en stapte het podium op als een absolute wilde. Eigenlijk leek ze meer op de glanzende, heldere Super Bowl-trofee die de New England Patriots aan het eind van de avond wonnen.

5 Twijfelachtig: zelfs Eminem is in de war

Voor alle rare muziekvideo's en spandex-geïnduceerde kostuums die hij zelf tijdens zijn carrière heeft gedragen, was zelfs Eminem vreemd door Lady Gaga's keuze voor prijsuitreikingskleding. Hij was zichtbaar verward en ongemakkelijk toen hij een prijs uitreikte met haar op het podium tijdens de 2009 MTV Video Music Awards.

4 Beste: Disney Princess Look

In 2019, toen ze werd genomineerd voor Best Original Song met Bradley Cooper voor 'Shallow', stapte Lady Gaga het toneel op en zag eruit als een echte Disney-prinses. Hoewel ze niet naar huis ging met een charmante prins, ging ze naar huis met een glimmende nieuwe Golden Globe, waarvan we zouden zeggen dat deze beter is dan welke prins dan ook uit een Disney-film.

3 Twijfelachtig: keukenhandschoenen bij de Oscars 2015

Eerlijk gezegd, als we uit eigen beweging naar de jurk kijken, is de jurk zelf niet zo slecht. Het is eigenlijk vrij overdadig, maar die niet-bijpassende handschoenen die eruitzien alsof Gaga ze rechtstreeks van een aanrecht trok, waren een no-go. Verpest de hele look en we vragen ons af waarom ze het gevoel had dat handschoenen nodig waren om mee te beginnen.

2 Beste: klassieke Hollywood-throwback voor Oscar Win

Zoals eerder vermeld, kleedde Lady Gaga zich tijdens het prijsseizoen merkbaar een beetje professioneler - om zo te zeggen - en conservatief voor haar nieuwste film A Star is Born, en deze look van haar Oscar-overwinning is misschien wel haar beste look. Nogmaals, ze is terug in het zwart, en nogmaals, het is een effectieve keuze.

1 Twijfelachtig: The Meat Suit

We herinneren ons allemaal hoe belachelijk haar vleespak was bij de VMA's. Voor velen van ons, als we denken aan haar meest opvallende looks, is dit de eerste die in ons opkomt, en zelfs jaren nadat ze het voor het eerst droeg, is het ongetwijfeld haar meest twijfelachtige outfit die ze ooit droeg tot nu toe. Alles wat ze daarna draagt, zou spectaculair raar moeten zijn om het te overtreffen.

Aanbevolen: