15 gekke details bij het maken van de Harry Potter-films

Inhoudsopgave:

15 gekke details bij het maken van de Harry Potter-films
15 gekke details bij het maken van de Harry Potter-films
Anonim

Harry Potter is een begrip onder veel verschillende generaties mensen over de hele wereld. De ongelooflijke wereld die J. K. Rowling die ze in haar boeken had voorgesteld, is sindsdien naar het grote scherm verplaatst in een aantal nogal epische films die sindsdien zijn afgelopen. Hoewel de franchise al jaren voorbij is, is het nog steeds een van de meest populaire series in de entertainmentindustrie.

We zijn van zoveel personages gaan houden in de boeken en films, dat sommigen zelfs zouden zeggen dat ze ze kenden als een goede vriend. De franchise heeft ons laten lachen, huilen en nog veel meer, aangezien Harry Potter het verdient om erkend te worden als een van de beste prestaties in zowel literatuur als films.

Hier zijn 15 gekke details die bij het maken van de Harry Potter-films zijn betrokken.

15 kindacteurs deden hun echte huiswerk tijdens scènes in de klas

Harry Potter en Ronald Wemel in de klas
Harry Potter en Ronald Wemel in de klas

Harry Potter en de Steen der Wijzen hadden een paar scènes waarin de leerlingen van Zweinstein een soort werk leken te doen in de klas. De kindacteurs namen hun echte huiswerk mee naar de set om tijdens de opnames aan te werken, zodat het leek alsof ze echt ergens mee bezig waren.

14 Daniel Radcliffe deed meer dan 90 takes voor de scène met meerdere Harry's

meerdere Harry Potter's in dezelfde scène
meerdere Harry Potter's in dezelfde scène

Daniel Radcliffe moest echt zijn acteertalent aanboren voor een bepaalde scène in Harry Potter en de Relieken van de Dood. Volgens Seventeen.com moesten Daniel en het productieteam meer dan 90 opnamen maken om de scène met de verschillende Harry's te voltooien. Het werk wierp echter zijn vruchten af, want de scène was episch.

13 Harry's bliksemlitteken werd ongeveer 5.600 keer aangebracht tijdens het maken van de serie

Harry Potter verlichting litteken
Harry Potter verlichting litteken

Harry Potter's bliksemschichtlitteken is een van de hoofdbestanddelen van de ongelooflijke Harry Potter-franchise. Theworldoffact.com heeft gemeld dat make-upteams het litteken ongeveer 5.600 keer moesten aanbrengen tijdens het maken van de serie, waarbij Daniel het zelfs een paar keer zelf deed. Hoe is dat voor aandacht voor detail!

12 Daniel Radcliffe brak meer dan 80 toverstokken tijdens het filmen van de films

Harry Potter spreekt een spreuk uit met zijn toverstok
Harry Potter spreekt een spreuk uit met zijn toverstok

Honderden toverstokken zijn gemaakt om te worden gebruikt in de Harry Potter-filmserie. Velen van hen hielden de productie niet vol, maar Daniel Radcliffe brak meer dan welke andere acteur dan ook tijdens het filmen. Zoals beweerd door ThisWillBlowMyMind.com, brak Daniel ongeveer 80 toverstokken, voornamelijk omdat hij ze als drumsticks tussen schoten gebruikte.

11 Harry heeft groene ogen in de boeken, maar Daniel Radcliffe had een allergische reactie op de contactlenzen

Harry Potter en zijn blauwe ogen
Harry Potter en zijn blauwe ogen

Iets dat fans van de Harry Potter-franchise hebben genoemd, is het feit dat Harry blauwe ogen heeft in de films en groene ogen in de boeken. Thrillest.com verklaarde dat Harry eigenlijk erg allergisch was voor de groene contactlenzen die de producenten wilden dat hij droeg, dus stopten ze met proberen het boek in dat opzicht opnieuw te maken.

10 Voldemort-acteur Ralph Fiennes wilde dat zijn neus digitaal werd verwijderd, zodat hij kon handelen met volledig gezichtsbereik

Heer Voldemort lacht
Heer Voldemort lacht

Voldemort is een van de belangrijkste personages in Harry Potter. JK Rowling heeft geweldig werk geleverd door het beeld van deze klassieke schurk in de boeken te schilderen, maar de films blonk ook uit in het tonen van Voldemort op het scherm. Thetelegraph.com heeft uitgelegd dat de acteur die Voldemort speelde, Ralph Fiennes, ervoor zorgde dat hij geen prothetische neus hoefde te dragen omdat dit zijn gezichtsbereik zou hebben verkleind voor zijn acteerwerk.

9 Daniel Radcliffe kreeg twee oorontstekingen tijdens het filmen van onderwaterscènes

Harry Potter onderwaterscène
Harry Potter onderwaterscène

De onderwaterscène in Harry Potter en de Vuurbeker is een van de coolste opnamen in de hele film. De scène eiste echter zijn tol van Daniel Radcliffe, want hij vertelde Entertainment Weekly dat hij twee oorinfecties had opgelopen als gevolg van het filmen onder water. Hij liet het echter nooit merken in zijn optreden!

8 Emma Watson, Daniel Radcliffe en Rupert Grint moesten essays schrijven vanuit het gezichtspunt van hun personages

Harry, Hermoine en Ron
Harry, Hermoine en Ron

Voor het tweede deel van de franchise, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, wilde regisseur Alfonso Cuarón ervoor zorgen dat zijn sterren diep in hun personages doken. Hij liet zijn sterren een essay schrijven over hun personages, waarin Daniel schreef over een pagina, Emma 16 hele pagina's schreef en Rupert er geen schreef omdat het "Ron Wemel-achtig" was.

7 Productie voor Order of the Phoenix werd wekenlang stilgelegd, zodat Daniel en Emma schoolexamens konden doen

Harry en Hermelien in het bos
Harry en Hermelien in het bos

Hoewel Emma Watson en Daniel Radcliffe op dit moment allebei sterren in de filmindustrie werden, zaten ze nog op school. Filmen voor Harry Potter en de Orde van de Feniks moest een pauze van negen weken nemen, zodat beide sterren volgens de wrap konden werken aan schoolexamens.com.

6 De set van het Ministerie van Toverkunst duurde 22 weken om te bouwen en was slechts ongeveer 10 minuten op het scherm te zien

Het Ministerie van Toverkunst
Het Ministerie van Toverkunst

De Harry Potter-franchise zat vol met prachtige decorstukken. Een van de meest ingewikkelde locaties in de films is het Ministerie van Toverkunst, dat 22 weken in beslag nam. De locatie is slechts ongeveer 10 minuten op het scherm, wat verrassend is als je bedenkt hoe lang het duurde om deze te maken.

5 Voldemorts ongemakkelijke knuffel met Draco was geïmproviseerd

Voldemort knuffelt Draco
Voldemort knuffelt Draco

Een bepaalde scène in Harry Potter en de Relieken van de Dood: deel 2 waar fans over spraken, was de knuffel tussen Draco Malfidus en Voldemort. Hypable.com heeft gemeld dat de interactie tussen de twee eigenlijk volledig geïmproviseerd was, daarom ziet het er net zo ongemakkelijk en ongemakkelijk uit als het doet.

4 14 auto's werden vernield tijdens het filmen van The Whomping Willow Scene

Whomping Willow sloopauto
Whomping Willow sloopauto

Hoewel de Beukwilg wat CGI-effecten had, werden veel echte Ford Anglia's beschadigd tijdens het filmproces. 14 van de Ford-auto's werden vernield tijdens het filmen van de scène, die werd beschreven door wattpad.com. Het was misschien duur, maar het tafereel is geweldig geworden.

3 De meeste boeken die in de wijken van Perkamentus te zien zijn, zijn gewoon oude telefoonboeken

Harry Potter in de vertrekken van Perkamentus
Harry Potter in de vertrekken van Perkamentus

De makers van de Harry Potter-films doen veel kleine dingen om de films een leuke sfeer te geven. Een van die dingen was het stapelen van Perkamentus' vertrekken met boeken, waarvan Twentyonewords.com beweerde dat het voornamelijk oude telefoonboeken waren die net waren teruggekaatst. Grappig, aangezien we weten dat heksen en tovenaars niet van telefoons houden.

2 J. K. Rowling moest ervoor zorgen dat de vechtscène van professor Anderling in de Final Cut bleef

Harry en professor McGonagall
Harry en professor McGonagall

Professor Anderling's gevecht tegen Sneep in de laatste film was een krachtige scène. Volgens kickassfacts.com heeft J. K. Rowling moest vechten om ervoor te zorgen dat de producers de scène niet schrappen, wat fans erg dankbaar zijn voor het feit dat de film leger zou hebben gevoeld als het gevecht was gedumpt.

1 De cast had de grote zaal niet gezien voorafgaand aan het filmen, dus de reacties waren allemaal oprecht

De scène van de Grote Zaal in Harry Potter
De scène van de Grote Zaal in Harry Potter

Iets dat vaker in de filmindustrie zou moeten worden gebruikt, is het krijgen van oprechte reacties van de acteurs. Dit is precies wat er gebeurde in de eerste film, waarin fans de echte eerste reactie te zien kregen van alle acteurs die The Great Hall zagen, volgens zeventien.com. We kunnen ons alleen maar voorstellen hoe magisch dit moet zijn geweest.

Aanbevolen: