Dit is hoe het echt is om schrijver te zijn op 'SNL

Inhoudsopgave:

Dit is hoe het echt is om schrijver te zijn op 'SNL
Dit is hoe het echt is om schrijver te zijn op 'SNL
Anonim

In de loop der jaren zijn er veel bekende gezichten achter het gordijn verschenen op ' Saturday Night Live.' De komieken zijn natuurlijk vaak de sterren van de show, ook al erkennen fans dat er veel werk in zit om de serie samen te stellen.

Het live kijken naar de show in de studio heeft een aantal gelukkige fans een kijkje gegeven in hoe de dingen werken. Namelijk dat de schrijvers die de grappen en schetsen schrijven, daadwerkelijk de reactie van het publiek erop te zien krijgen.

Maar wat komt er nog meer bij het schrijven voor 'SNL' en hoe is het werk eigenlijk?

Hoe is het om voor 'SNL' te schrijven?

Grappen schrijven is niet gemakkelijk, zoals kijkers waarschijnlijk beseffen. Maar iets wat ze zich misschien niet realiseren? Hoeveel werk gaat er zitten in het opstellen van de scripts van de komieken en het samenbrengen van de hele productie.

Plus, omdat de show elke week dynamisch en "live" is, wordt alles bijna direct gedaan, met aanpassingen tot het moment dat de camera's beginnen te draaien. En het is niet alleen het talent op het podium dat scherp moet zijn.

Een fan van 'SNL' verzamelde gegevens uit verschillende bronnen, waaronder Wikipedia, interviews met de cast en schrijvers en verschillende shows die de erfenis van 'Saturday Night Live' onderzoeken. Die fan vatte de ervaring van de schrijvers samen in een bijna essay-lange post die de taken die het team moet aanpakken echt uit elkaar ha alt.

Hoeveel werken schrijvers aan 'SNL'?

Gebaseerd op de samenvatting van een superfan, werken schrijvers aan 'SNL' elke dag behalve op zondag. Op maandag beginnen ze met het pitchen van ideeën met de cast en de presentator. Dinsdag zetten de schrijvers de pen op het papier (of de vingers op het toetsenbord?)

Dit is het meest arbeidsintensieve deel van de week, maar de pret is nog niet voorbij. Tegen woensdag is het tijd om al dat gedrukte scriptwerk door te lezen -- en degenen die gewoon niet werken (of die de cast niet leuk vindt) om wat voor reden dan ook af te wijzen.

Nadat ze tonnen van hun harde werk hebben geschrapt, verdelen schrijvers hun tijd tussen het oppoetsen van de scripts die zijn geslaagd en teruggaan naar de tekentafel voor meer als dat nodig is. De repetities beginnen naar verluidt op woensdag, met meer van hetzelfde op donderdag.

Op vrijdag worden de sets aan elkaar geknutseld, en schetsschrijvers zijn in de mix omdat ze natuurlijk de scènes hebben opgeschreven zodat ze weten wat er moet gebeuren, waar en hoe.

En dan beginnen de generale repetities op zaterdag, waar op het laatste moment nog aanpassingen plaatsvinden. Daarna gaat de show live. Het klinkt als veel werk en veel hectische uren.

Gelukkig voor de huidige schrijvers over 'SNL' verdienen ze veel meer dan de minder dan $ 800 per week die hun voorgangers verdienden. Tegenwoordig garandeert een plaats in het schrijfteam voor 'Saturday Night Live' praktisch een solide salaris - en ook nog veel meer kansen in de branche.

Aanbevolen: