Kanye West verbannen van Instagram na racistische aanval op Trevor Noah

Inhoudsopgave:

Kanye West verbannen van Instagram na racistische aanval op Trevor Noah
Kanye West verbannen van Instagram na racistische aanval op Trevor Noah
Anonim

Kanye West neemt een tijdelijke time-out nadat zijn laatste marathon van Instagram-berichten culmineerde in een racistische uitbarsting gericht op komiek Trevor Noah. Meta bevestigde het 24-uursverbod en zei dat de rapper het haatzaaiende en pestbeleid van het bedrijf schond.

Kanye West viel Trevor Noah aan nadat de komiek zijn kijkers had aangespoord om de situatie serieuzer te nemen

Kanye vuurde een racistische opmerking af in de inmiddels verwijderde post nadat Trevor had gewaarschuwd dat de situatie tussen Kanye, Kim en Pete gewelddadig zou kunnen worden. De presentator van The Daily Show drong er bij zijn kijkers op aan de vete serieuzer te nemen, ondanks dat velen dachten dat het een marketingstunt was om Kim's nieuwe Hulu-show, The Kardashians, te promoten.

“Het is omgezet in een verhaal dat volledig tabloid lijkt, maar ik denk dat het wat meer bekendheid van het publiek verdient. Ik weet dat iedereen het een grote marketingstunt vindt', zei Noah dinsdagavond tijdens een ongescripte monoloog van 10 minuten. “Twee dingen kunnen waar zijn: Kim houdt van publiciteit, Kim wordt ook lastiggevallen. Die dingen kunnen tegelijkertijd gebeuren.”

“Ik zie een vrouw die haar leven wil leiden zonder lastiggevallen te worden”, voegde Trevor eraan toe. "Willen we toekijken en kijken naar een auto-ongeluk terwijl we dachten dat we het zagen aankomen?"

Noah bracht de situatie tussen Ye en zijn ex-vrouw in verband met zijn eigen ervaring die hij meemaakte als kind dat opgroeide in Zuid-Afrika. De komiek legde uit dat mensen zijn moeder zouden vertellen dat ze "overreageerde" op het misbruik waarmee ze werd geconfronteerd. De situatie eindigde uiteindelijk toen ze door zijn stiefvader in het hoofd werd geschoten.

Trevor Noah hoopt dat de situatie vreedzaam afloopt, maar Meta waarschuwt dat ze extra stappen zullen ondernemen als Kanye hun beleid blijft schenden

Nadat The Louis Vuitton Don Trevor op sociale media had getarget, reageerde hij in de reacties. De komiek schreef: "Pas goed op jezelf, mijn broer. Hopelijk zullen we op een dag allemaal lachen om deze situatie en hoe het allemaal eindigde met vrede en liefde."

Meta heeft de Yeezy-mogul 24 uur lang beperkt in het plaatsen, becommentariëren en verzenden van berichten. Een woordvoerder van het bedrijf zei dat ze aanvullende stappen zullen ondernemen als Ye de communityrichtlijnen van Instagram blijft schenden.

Sommige van Ye's berichten van de ineenstorting van de sociale media van woensdag waren nog steeds actief. In één bericht zegt de rapper dat hij "bezorgd" was dat Pete "de moeder van mijn kinderen verslaafd zou maken aan drugs".

Aanbevolen: