Wat is de waarheid achter Jennifer Lopez's 'Feud' met Ashanti?

Inhoudsopgave:

Wat is de waarheid achter Jennifer Lopez's 'Feud' met Ashanti?
Wat is de waarheid achter Jennifer Lopez's 'Feud' met Ashanti?
Anonim

Terwijl Jennifer Lopez zichzelf verschillende platina-verkopende hits heeft bezorgd sinds haar bekendheid met haar debuutalbum On the 6 in 1999, is J. Lo geen onbekende in het veroorzaken van controverse over hoe ze haar liedjes krijgt.

In het begin van de jaren '00 ging het gerucht dat de On The Floor-superster betrokken was bij een niet-zo-geheime vete met Mariah Carey, die de zangeres beschuldigde van het stelen van haar liedjes, zoals de keer dat ze Yellow samplede Magic Orchestra's Firecracker, slechts enkele maanden nadat Carey het heeft gebruikt voor haar nummer Loverboy uit 2001.

Datzelfde jaar bracht Lopez I'm Real uit, dat toevallig hetzelfde monster gebruikte uit berichten dat de moeder van twee ook een goede band had met Carey's ex-man, Tommy Mottola. Dus hoe komt Ashanti in de mix van dingen?

Heeft Jennifer Lopez Ashanti's liedjes 'gestolen'?

Hoewel Ashanti nooit openlijk heeft toegegeven een vete met Jennifer Lopez te hebben gedeeld, heeft de R&B-zangeres zeker laten doorschemeren dat ze vaak over het hoofd werd gezien vanwege het succes dat J. Lo had met de hulp van Ja Rule en Irv Gotti.

Naast het feit dat hij werd beschuldigd van het "stelen" van hetzelfde voorbeeldnummer dat Carey in hetzelfde jaar voor Loverboy gebruikte, kreeg Lopez ook nummers die oorspronkelijk bedoeld waren voor Ashanti, waardoor de 39-jarige geïrriteerd raakte gezien het feit dat ze net haar eerste smaak van succes had behaald na een reeks hits met Ja Rule, waaronder Always On Time.

GERELATEERD: Jennifer Lopez en Alex Rodriguez hebben een gezin op TikTok

In september 2001 bracht Lopez I'm Real uit, overgenomen van haar tweede studioalbum J. Lo, maar volgens Ashanti zou het nummer worden bewaard voor het titelloze debuutalbum van laatstgenoemde.

Om welke reden dan ook, Gotti, die Ashanti tekende bij zijn platenlabel Murda Inc, had het nummer overgedragen aan Lopez - maar dit was nadat het nummer al was opgenomen en gemixt met Ashanti's zang, daarom hoor je nog steeds haar achtergrondzang in de versie van Lopez.

Over het incident gesproken, Ashanti zei: “Het was bitterzoet omdat ik erg opgewonden was omdat het J. Lo was, weet je wat ik bedoel? Maar ik was zo boos op Irv, want ik dacht: 'Je weet dat ik die plaat wilde hebben!'”

Een soortgelijke situatie deed zich voor rond dezelfde tijd met Fat Joe's hit What's Luv?, die piekte op nummer 2 in de Billboard Hot 100 en wereldwijd meer dan vier miljoen exemplaren verkocht.

Tijdens een recente Instagram Live tussen de twee, herinnerde Joe zich hoe Ashanti bijna werd vervangen door Lopez, en het was niet schokkend om je af te vragen waarom - J. Lo had enorm succes door met Gotti samen te werken, maar Ashanti's carrière was ongetwijfeld hierdoor worden beïnvloed.

Tijdens de Instagram Live-sessie vertelde Joe zijn oude medewerker: "[Murder Inc-baas] Irv [Gotti] en Ja hadden me gebeld, en ze maakten me wakker [om] drie uur 's nachts, en ze zeggen, "Yo, kom naar beneden, we hebben een lied voor je gemaakt."

“Ik ga naar de studio, het was vier uur in de ochtend. Ze speelden "What's Luv?" en jij erop. En ze zeiden tegen me: 'Yo, dit is voor jou en J-Lo. We willen de Latino's hierin.'”

Lopez's nummer Ain't It Funny (Murder Remix), dat in februari 2002 als officiële single in de winkels verscheen, zou ook bedoeld zijn voor een Ashanti-project, wat niet moeilijk te geloven is sinds J. Lo besloot - nogmaals - om haar zang in het refrein te houden.

Met andere woorden, er was al een volledige versie opgenomen met Ashanti, maar nadat het nummer was overgedragen aan Lopez, hakten ze het in stukken en behielden ze enkele bewerkingen die door de Only U-hitmaker werden gezongen, wat bizar en oneerlijk, maar ze zou hoe dan ook betaald zijn voor haar betrokkenheid.

Ze wordt gecrediteerd als achtergrondzangeres en songwriter, dus ze heeft zeker geen geld misgelopen… behalve dat ze de hoofdartiest was van een nummer dat oorspronkelijk bedoeld was voor haar album.

Natuurlijk zijn dit niet de enige controverses waarmee Lopez in haar carrière te maken heeft gehad als het gaat om het verkrijgen van een aantal van haar liedjes, nadat ze in een vete was beland met Usher, van wie aanvankelijk werd verwacht dat ze haar 2005-hit Get Rechts stond op zijn diamanten album uit 2004, Confessions.

Haar nummer Play is mede geschreven door Christina Milian, die het nummer op haar tweede project zou hebben, maar vreemd genoeg werd het uiteindelijk ook doorgegeven aan de zangeres van A in't Your Momma.

Dus, hoewel het niet te ontkennen v alt dat Lopez enorm veel succes heeft gehad met de singles die ze de afgelopen 23 jaar heeft uitgebracht, lijken haar grootste hits allemaal een interessant achtergrondverhaal te hebben over hoe ze in haar bezit kwamen.

Het is discutabel of J. Lo al dan niet op de hoogte was van de incidenten met Ashanti, maar gezien het feit dat dit niet eenmalig was, zou ze dan niet op de hoogte zijn gebracht van de situatie?

Aanbevolen: