Madonna's lieve video van haar kinderen had waarschijnlijk niet de ondertitel 'Bende, bende' mogen hebben

Inhoudsopgave:

Madonna's lieve video van haar kinderen had waarschijnlijk niet de ondertitel 'Bende, bende' mogen hebben
Madonna's lieve video van haar kinderen had waarschijnlijk niet de ondertitel 'Bende, bende' mogen hebben
Anonim

Madonna geniet de laatste tijd van haar vermogen om achterover te leunen en tijd door te brengen met haar familie.

Madonna heeft de meest ongelooflijke beelden gepost van haar 62e verjaardagsfeestje in Jamaica, en afgezien van Rocco's opmerkelijke afwezigheid, leek het erop dat ze in staat was om de rest van haar familie mee te nemen.

Madonna heeft gedanst, gedronken en volop genoten van de tijd met haar dierbare kinderen om haar speciale dag te vieren. Afbeeldingen en video's van haar tijd met Lourdes haalden de krantenkoppen toen ze zich schaamde voor haar lichaam, maar dit is niet de post die ons met de meeste vragen achterlaat. Haar meest recente post legt de zoete momenten vast tussen haar kinderen terwijl ze voetballen op hun immense terrein. Het leek de perfecte familievideo, dat wil zeggen, totdat we het hoogst ongepaste bijschrift opmerkten.

Bende-Bende

Wat een lieve, onschuldige video van haar kinderen had moeten zijn, heeft plotseling een heel donkere wending genomen met het bijschrift dat Madonna ervoor koos om op Instagram te plaatsen. In een zeer toondoof en ongelooflijk ongepast bijschrift schreef ze; "Gang-Gang", waardoor fans zich afvragen wat ze precies dacht, of dat ze zelfs maar aan het denken was.

Hoewel we zeker weten dat het een goedbedoelde post was zonder enige denigrerende connotatie, lijkt het schokkend voor haar om het gebruik van deze woorden in relatie tot haar kinderen te plaatsen.

Madonna heeft ongelooflijke intelligentie en bewustzijn getoond van de strijd waarmee de zwarte gemeenschap wordt geconfronteerd en heeft in het openbaar gesproken over het systemische racisme waarmee degenen van zwarte afkomst worden geconfronteerd. Waarom zou ze in vredesnaam een afbeelding van David, Estere en Stella ondertitelen en de woorden "Bendebende" naast hun afbeeldingen plaatsen?

Verkeerde voorstelling van de zwarte gemeenschap

Zo ver terug als we kunnen gaan in de pagina's van onze geschiedenis, zullen we verhaal na verhaal vinden van onschuldige mensen uit de zwarte gemeenschap die worden gestereotypeerd en gediscrimineerd tegen zwarte mensen. Zelfs de meest intelligente, succesvolle, verfijnde mensen van de zwarte gemeenschap hebben met dit niveau van discriminatie te maken gehad. Madonna heeft post na post geschreven over vechten voor en pleiten voor de rechten van alle mensen, en voor het creëren van een wereld van gelijkheid specifiek voor de zwarte gemeenschap.

Een vrouw van haar statuur moet zich goed bewust zijn van het feit dat elke vorm van verkeerde voorstelling van de zwarte gemeenschap in wezen de zeer racistische mentaliteit bestendigt die ze zo hard probeert te elimineren.

Als vrouw die haar leven in de publieke belangstelling heeft geleefd, is Madonna zich er terdege van bewust hoe schadelijk deze berichten kunnen zijn en de negatieve impact die de woorden "Bendebende" kunnen hebben wanneer ze naast een afbeelding worden geplaatst van leden van de zwarte gemeenschap - vooral omdat het haar kinderen zijn.

Aanbevolen: