Jenna Ortega is constant bang om haar Disney-verleden niet van zich af te kunnen schudden

Inhoudsopgave:

Jenna Ortega is constant bang om haar Disney-verleden niet van zich af te kunnen schudden
Jenna Ortega is constant bang om haar Disney-verleden niet van zich af te kunnen schudden
Anonim

Tot nu toe heeft Jenna Ortega alles goed gedaan. De inwoner van Californië die begon als een Disney-ster, heeft de laatste tijd weer een doorbraakmoment. Nadat hij als jonge versie van Jane in Jane the Virgin verscheen, speelde Ortega Ellie Alves, het "kind dat denkt dat ze geen kind is", in de populaire Netflix-serie You.

De actrice is ook een ster geworden in de langverwachte opvolger van de slasher-film Scream, waar ze lovende kritieken kreeg voor haar optreden als slachtoffer Tara Carpenter. Ortega schittert ook in Tim Burton's aankomende Netflix-serie woensdag, waar de actrice het iconische titulaire personage uit de geliefde Adam's Family-films en animatieshows zal spelen.

Het is duidelijk dat Ortega klaar is om een echte Hollywood-ster te worden. De actrice heeft echter haar bezorgdheid geuit dat ze haar Disney-verleden misschien niet van zich af kan schudden, wat ze ook doet.

Sinds het verlaten van Disney, is Jenna Ortega serieuzer op het scherm geworden

Ortega heeft duidelijk een lange weg afgelegd sinds het spelen van het schattige middelste kind Harley Diaz in de Disney-familie sitcom Stuck in the Middle. Kort nadat ze Disney had verlaten, boekte de actrice een rol in You nadat ze er terloops om had gevraagd.

“Die baan was een beetje krankzinnig. Ik had de show eigenlijk gezien toen het op Lifetime was, en ik belde mijn agent omdat ze Penn Badgley vertegenwoordigt, en ik zei tegen haar: 'Hé, ik moet naar de show', 'herinnerde Ortega zich.

“En ik maak geen grapje, een week later begonnen ze met het casten van seizoen twee.”

Verschijnen op jou heeft Jenna meer kansen opgeleverd

Kort daarna kreeg de actrice ook de hoofdrol in het veelgeprezen drama The Fallout, dat het verhaal vertelt van een middelbare scholier die haar hele leven voor altijd heeft veranderd na een schooltragedie. Uiteindelijk zijn het dit soort rollen die Hollywood ertoe hebben gebracht Ortega serieuzer te nemen.

“Ik herinner me dat ik op een bepaald moment echt ontmoedigd was. Maar na het doen van projecten zoals You op Netflix en dat soort dingen waarvan ik denk dat mensen me in een ouder licht of in een ander licht zagen, "legde ze uit. "Ik begon meer kansen te krijgen."

Een van die kansen was de onlangs uitgebrachte Scream, waarin Neve Campbell terugkeert als Sidney Prescott. Aanvankelijk was Ortega ervan overtuigd dat ze geen rol in de film zou krijgen omdat ze misschien te jong is.

“Ze casten meestal 30-jarigen om tieners te spelen. Ik was 17 en ik dacht dat ik niet bij de menigte zou passen , herinnert de actrice zich. “En toen ik dat telefoontje kreeg, komt het niet vaak voor dat je naar iets kijkt en later een deel van die wereld wordt. Zo surrealistisch.”

Ortega speelde sindsdien ook in de horrorthriller X van Ti West. In de film speelt ze een jonge vrouw die samen met haar vriend op reis gaat om hem te helpen bij het opnemen van een film voor volwassenen in Texas. De cast bevat ook Mia Goth en Brittany Snow.

Voor de actrice is er iets met horrorfilms dat haar en haar vak aanspreekt. “Ik heb de neiging om veel horror te doen, maar zelfs mijn horrorfilms zijn volgens mij behoorlijk verschillend op zichzelf, dat is genoeg voor mij en houdt me ook scherp en dwingt me denk ik om op een andere manier te werken of een spier te trainen op een andere manier, legde ze uit.

“En ik hou van een uitdaging. Daar komt het op neer als ik nieuwe projecten kies.”

Jenna Ortega zegt dat het "heel moeilijk is om weg te komen" van het stereotype beeld van Disney

Ortega is er misschien in geslaagd om meer volwassen rollen te boeken sinds haar Disney-dagen. De actrice geeft echter toe dat ze af en toe nog steeds geassocieerd wordt met het huis van Mickey Mouse en dat baart haar zorgen.

“Uiteindelijk wil ik niet in een hokje worden gestopt en wil ik alles doen wat ik kan. Ik ben iemand die constant op zoek is naar een soort balans, legde Ortega uit.

"Maar uiteindelijk ja, vanwege de naam Disney - ze zijn ongelooflijk, maar het is echt moeilijk om van dat stereotype af te komen, vooral omdat echt acteren niet echt wordt geassocieerd met Disney."

Ze onthulde later zelfs: "Soms willen mensen je niet eens zien of accepteren ze je tape niet eens vanwege waar je vandaan komt."

Is Jenna Ortega bij jou ontslagen?

De actrice maakte zich zelfs een keer zorgen dat haar Disney-associatie er uiteindelijk toe zou leiden dat ze van jou verwijderd zou worden. "Ik was constant bang dat ik zou worden ontslagen omdat ik was vergeten hoe ik me moest gedragen, omdat ik zo gewend was aan de sitcom-dialoog", zei Ortega.

“En het was heel belangrijk voor mij, omdat ik echt meer indiefilms of dramatische films wil maken, die ik zo snel mogelijk in een nieuw licht zou zien. Dat is altijd een moeilijke overgang.”

Wat de fans van Ortega betreft, heeft de actrice tot nu toe echter geen voet verkeerd gezet en zelfs Hollywood-execs leken onder de indruk. Ortega is niet alleen de ster van de aankomende Netflix-serie woensdag, maar zal ook haar Scream-rol opnieuw opnemen in de aankomende film Scream 6. De actrice is ook gehecht aan het aankomende misdaaddrama Finestkind.

Aanbevolen: