Hebben Rowling, Depp en Miller de Fantastic Beasts-franchise in gevaar gebracht?

Inhoudsopgave:

Hebben Rowling, Depp en Miller de Fantastic Beasts-franchise in gevaar gebracht?
Hebben Rowling, Depp en Miller de Fantastic Beasts-franchise in gevaar gebracht?
Anonim

Nadat de verhalen met hun geliefde personages in 2011 eindelijk ten einde waren gekomen, waren Potter-fans enthousiast toen ze hoorden dat het verhaal nieuw leven ingeblazen zou worden door middel van vijf films via Fantastic Beasts, een prequel op de verhalen van de jongenstovenaar.

Geplaagd door schandaal en controverse, is het helaas ver achtergebleven bij hun verwachtingen.

De pottenbakkers stroomden samen om de eerste in de franchise te zien. Hoewel het niet de hoogten van de Potter-films bereikte, bracht Fantastic Beasts and Where to Find Them wereldwijd meer dan $ 800 miljoen op.

Fans waren een beetje verbijsterd toen ze ontdekten dat in plaats van Hogwarts, de geliefde school voor Hekserij en Hocus-Pocus, een hele reeks nieuwe personages op verschillende locaties te spelen.

Die teleurstelling sloeg over in de tweede in de serie, The Crimes of Grindelwald. Negatieve recensies over het ingewikkelde plot zorgden voor een daling van de kassa met bijna 20%, waardoor het de meest winstgevende Potter-film ooit is.

Er is lang gewacht op deel drie

De derde aflevering, Secrets of Dumbledore, was al uitgesteld voor een herwerking van het script en het formaat om te proberen fans te plezieren toen de Covid19-pandemie toesloeg.

In de hoop dat de volgende film alles zou veranderen, hadden fans veel te zeggen over de nieuwe Fantastic Beasts-film.

Tegen de tijd dat de derde film dit jaar eindelijk op het scherm verscheen, lijkt het erop dat het gewicht van gewoon te veel controverses de ondergang van de franchise zou hebben betekend.

De maker van de saga is een van de grootste problemen

Misschien is een van de grootste problemen voor de prequel-franchise de maker zelf geweest. De scenario's, geschreven door J. K. Rowling, zijn niet goed ontvangen door fans.

Bovendien is Rowling bekritiseerd vanwege haar transfobische tweets. Haar controversiële posts op sociale media hebben haar van haar stoel zien vallen als een geliefde auteur.

Rowlings controversiële opvattingen over seks en genderidentiteit hebben fans in de LGBTQ+-gemeenschap boos gemaakt, die de beslissing hebben genomen om de schrijver niet langer financieel te steunen: dat omvat geen verkoop van merchandise en geen aanwezigheid in het themapark World of Potter.

Ze hebben ook de vertoningen van de film geboycot, waardoor het aantal aanzienlijk is aangetast.

Fans waren ook teleurgesteld dat Warner Bros instemde met bezuinigingen toen China de homodialoog in de nieuwste Fantastic Beasts-film censureerde.

Sterren zijn bang voor een connectie met Rowlings controverses

Er is nog een ander probleem: sterren van The Secrets Of Perkamentus zijn nerveus om zich bij de schrijver aan te sluiten uit angst om verbonden te zijn met haar opvattingen.

Dat betekent dat acteurs als Jude Law en Eddie Redmayne niet de gebruikelijke persinterviews doen, wat leidt tot minder publiciteit voor de noodlijdende film.

Met Johnny Depp verwikkeld in een van Hollywood's lelijkste echtscheidingen, kan de acteur ook het succes van de films bedreigen; hij verliet de serie nadat beschuldigingen van misbruik door ex-vrouw Amber Heard naar boven kwamen.

Het heeft geleid tot bittere juridische gevechten die nog steeds aan de gang zijn.

Of Depp nu onschuldig naar voren komt of niet, hij zal niet teruggaan naar de franchise. Fans hebben Warner Bros uitgescholden omdat ze Amber Heard op 'Aquaman' hebben gehouden, maar Johnny Depp op 'Fantastic Beasts' hebben gezet.

Ezra Miller heeft nog meer controverse toegevoegd aan 'Fantastic Beasts'

Alsof Depp en Rowling niet genoeg problemen voor de producers hadden veroorzaakt, dook er een dag voor de wereldpremière van The Secrets Of Dumbledore nog een ander op.

Sinds 2020 heeft Ezra Miller, die Credence Barebone speelt, negatieve pers gezien. Dat jaar ging een video waarin de acteur een jonge fan wurgde viraal.

Sindsdien is de acteur twee keer gearresteerd in Hawaï op beschuldiging van intimidatie en mishandeling. Ze hebben ook een straatverbod gekregen van een stel dat beweert dat Miller in hun kamer heeft ingebroken en dreigde hen te vermoorden.

De incidenten hebben Warner Bros. gedwongen om Millers betrokkenheid bij de filmfranchise te bagatelliseren.

Is er een vloek op de franchise?

Sinds Harry Potter in 1997 ons leven binnendrong, zijn de boeken en films over de wereld die de jonge tovenaar bewoont omstreden vanwege hun connecties met het occulte.

Als gevolg hiervan hebben fans zich afgevraagd of Fantastic Beasts vervloekt is door de reeks pech die de nieuwste franchise heeft getroffen.

Of dat waar is of niet, het lijkt erop dat een van de grootste problemen met Fantastic Beasts is dat het publiek de serie niet echt leuk vindt. Het is zeker niet de eerste keer dat Hollywood acteurs en schrijvers controversieel ziet worden, en het zal ook niet de laatste keer zijn.

Maar fans die ondanks de negatieve pers hun steun hebben voortgezet, vinden het eindproduct niet de moeite waard om voor te vechten. Bioscoopbezoekers hebben geklaagd dat het plot gewoon te ingewikkeld is en dat er veel te veel personages zijn.

Aangezien de serie bedoeld was om de Tovenaarswereld uit te breiden, is het een probleem dat de magie onderweg verloren is gegaan.

Er is nog geen scenario geschreven voor het vierde deel van de serie, dus er wordt gespeculeerd of Fantastic Beasts zal doorgaan. En nu Warner Bros wacht om te zien hoeveel The Secrets Of Dumbledore zal verdienen aan de kassa, bestaat de kans dat de spijkers die in de kist van Fantastic Beasts worden gehamerd er drie te veel zijn.

Aanbevolen: