Jessica Williams heeft J.K. Rowling bedankt voor haar rol in 'Fantastic Beasts

Inhoudsopgave:

Jessica Williams heeft J.K. Rowling bedankt voor haar rol in 'Fantastic Beasts
Jessica Williams heeft J.K. Rowling bedankt voor haar rol in 'Fantastic Beasts
Anonim

Zoals fans zich misschien herinneren, maakte Jessica Williams haar debuut in de uitgebreide Harry Potter-wereld van Fantastic Beasts in 2018. Toegegeven, ze was maar kort te zien in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (ze spreekt met Nicolas Flamel uit een boek). In de nieuwste film van de franchise, Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, krijgen fans haar eindelijk van dichtbij te zien. Wat nog belangrijker is, ze beseffen ook hoeveel ze speelt in dit deel van het tovenaarsverhaal.

In Secrets of Dumbledore mag Williams zichzelf op gepaste wijze voorstellen als Eulalie 'Lally' Hicks. Fans van de Potterverse weten misschien dat Lally een Charms-professor is van de Amerikaanse school Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry.

In de film speelt Lally een prominente rol in de strijd tegen Gellert Grindelwald (een rol die Mads Mikkelsen overnam van Johnny Depp). En hoewel het personage van Williams zeker zorgt voor een intrigerende aanwezigheid op het scherm, is het verhaal over hoe de actrice haar rol kreeg ook net zo interessant.

Voorafgaand aan 'Fantastic Beasts' was Jessica Williams een komiek

Williams acteert misschien al professioneel sinds het einde van de jaren 2000 (ze speelde in Whoopi Golbergs Nickelodeon-show Just for Kicks toen ze jonger was), maar het was ongetwijfeld een late night comedy die deze Californische inwoner op de kaart zette. In 2012 maakte ze haar debuut in The Daily Show terwijl Jon Stewart nog presenteerde.

Ze zat nog op school toen ze zich aanmeldde voor de show en plotseling ging het allemaal zo snel. Het ene moment vroeg een casting director haar om een tape in te dienen. En voordat ze het wist, bereikte de show haar. “Ik kreeg een paar dagen later een telefoontje: ‘Hé, Jon Stewart heeft je band gezien. Hij wil je naar New York vliegen om auditie te doen'", herinnert Williams zich. “Dus mijn moeder nam me mee om een pak van TJ Maxx te halen, en ik kwam opdagen voor mijn auditie met groen haar. Ik was erg nerveus en ik heb mijn regels een miljoen en een keer laten lopen."

Voor zover Williams wist, verliep de auditie 'heel goed'. Desalniettemin, toen de show opnieuw belde, was ze nog steeds behoorlijk geschrokken. "Ze belden me twee dagen later en zeiden: 'Hé, ze willen dat je naar New York verhuist'", zei Williams. "Ik had zoiets van, 'ik moet mijn finale afmaken!'"

Williams zou vier jaar in The Daily Show blijven voordat ze haar eigen comedy-talkshow 2 Dope Queens lanceerde. De actrice zou ook de hoofdrol gaan spelen in de Netflix-komedie The Incredible James. En zelfs in die tijd bleef Williams haar liefde voor de Potterverse belijden. In feite hield ze al van kinds af aan van de boeken.

“Ik was echt schools. Ik was de hele tijd aan het lezen. Ik had een grote bril", zei de actrice. "Ik heb zoveel Harry Potter gelezen, dat is alles waar ik over wilde praten." Williams wist niet dat ze op het punt stond zelf in deze tovenaarswereld te stappen.

Jessica Williams eindigde met het spelen van Lally in 'Fantastic Beasts'

Zelfs tijdens haar tijd bij The Daily Show had Williams gezegd hoeveel fan ze was van J. K. Rowling en haar Harry Potter-boeken. Maar misschien realiseerde niemand zich dat Williams en Rowling op een gegeven moment zelf begonnen te praten. Het blijkt immers dat Rowling een grote fan was van het werk van Williams aan The Daily Show. De twee vrouwen delen ook een verjaardag – 31 juli – en een diepe waardering voor De Sims.

Rowling en Williams ontmoetten elkaar voor het eerst op Twitter en hadden daarna een uitgebreid diner in Londen. Naarmate de tijd verstreek, zijn ze berichtenvrienden geworden, zo erg dat Williams de auteur een bericht stuurde over het downloaden van Rollercoaster Tycoon. Maar toen Williams Rowling terug hoorde, werd het meteen duidelijk dat ze iets belangrijkers te bespreken hadden.

“En ze zei: ‘Hé, ik heb aan dit personage gewerkt voor Fantastic Beasts. Wat is jouw e-mail? Ik wil je deze karakterbeschrijving sturen en zien wat je denkt, '" herinnerde Williams zich. "Ik las het en moest gewoon huilen - het was onwerkelijk."

Ondertussen hebben de producenten van Fantastic Beasts ook de Netflix-film van Williams bekeken. En toen nodigden ze de actrice uit voor een rondleiding door de Leavesden-studio in Engeland. "Gewoon om te zijn waar ze Harry Potter hebben neergeschoten … om haar en make-up en renderings te zien en hoeveel aandacht en detail er wordt besteed aan het creëren en leven in het Potter-universum", herinnert de actrice zich.

Ondertussen, terwijl Williams zich voorbereidde om het personage te spelen, vloog Rowling zelf ook naar binnen om de actrice te controleren.

"Jo [William's bijnaam voor de auteur] vloog naar beneden om er zeker van te zijn dat ik oké was met hoe mijn personage eruitzag", onthulde de actrice. “Ze wilde me autonomie geven als vrouw en ook als zwarte vrouw. Dat is ongelooflijk op zo'n enorme productie. Ze wilde dat mijn personage eruit zou zien zoals ik voelde dat dit personage eruit zou moeten zien."

Op dit moment is het onduidelijk of Warner Bros. nog twee Fantastic Beasts-films groen licht zal geven. Dat betekent dat voorlopig niemand ook weet of fans Lally nog een keer zullen zien. Dat gezegd hebbende, Williams is gehecht aan een aantal aankomende tv- en filmprojecten, dus fans kunnen er zeker naar uitkijken om snel genoeg meer van haar te zien.

Aanbevolen: