Jurassic World Vs. Marvel: dit zijn de best presterende films van Chris Pratt

Inhoudsopgave:

Jurassic World Vs. Marvel: dit zijn de best presterende films van Chris Pratt
Jurassic World Vs. Marvel: dit zijn de best presterende films van Chris Pratt
Anonim

Chris Pratt is sinds zijn dagen bij Parks and Recreation een echte filmster geworden. Niemand had zijn exponentiële stijging tot roem kunnen voorzien. Nu speelt Chris Pratt een hoofdrol in twee uiterst winstgevende franchises: Jurassic World en Marvel's Cinematic Universe Zijn carrière zit nog steeds in een stijgende lijn, dus het zal interessant zijn om te zien wat Pratt daarna doet zijn delen in deze franchises eindigen.

Pratt's film Jurassic World: Dominion, waarschijnlijk de laatste aflevering van de franchise, kwam in juni 2022 in de bioscoop. De film heeft momenteel meer dan $ 600 miljoen verzameld aan de kassa en brengt nog steeds geld op. Als het in de bioscoop klaar is, zullen fans graag zien waar het op deze lijst v alt en of het Pratt's Guardians of the Galaxy-franchise overtreft. Tot die tijd zijn hier de andere beste films van Chris Pratt, volgens de kassa.

8 Passagiers (2016) - $300 M

Chris Pratt werd al beschouwd als een Hollywood-filmster toen hij een hoofdrol speelde in de film Passengers. Hij speelde naast Jennifer Lawrence en Michael Sheen in dit sci-fi-drama. Lawrence sprak met The Hollywood Reporter over haar seksscène met Pratt in de film en zei dat het filmen "echt raar" was. Ze kon er niet omheen dat ze een getrouwde man zou kussen. Pratt was destijds getrouwd met Anna Faris, met wie hij een zoon deelt.

"Je wilt het echt doen, je wilt dat alles echt is, maar toen… Dat was het meest kwetsbare dat ik ooit ben geweest."

7 Gezocht (2008) - $341 M

Chris Pratt heeft een heel kleine rol in Wanted via het personage Barry. In de film schittert James McAvoy, wiens karakter de kunst van het moordenaar zijn in zijn bloed zit en hij deelt de vaardigheden van zijn vader. Pratt wordt buiten alle spannende actie gehouden, maar zijn tijd om te schitteren in films boordevol actie zou spoedig komen.

Dit was hetzelfde jaar dat Chris Pratt zich verloofde met Anna Faris. Ze hadden elkaar vorig jaar ontmoet op de set van Take Me Home Tonight. Ze trouwden in juli 2009 in Bali, Indonesië. Het koppel kondigde hun scheiding aan in 2017.

6 Guardians Of The Galaxy (2014) - $772.8 M

Guardians of the Galaxy markeerde de introductie van Chris Pratt tot het Marvel Cinematic Universe. De film volgt een groep onwaarschijnlijke helden, geleid door Pratt's personage Peter Quill, terwijl ze proberen het universum te redden van een oneindige stenen zwaaiende schurk. Van deze film werd niet verwacht dat hij het goed zou doen, maar het is een favoriet bij de fans geworden vanwege de hilarische uitvoering van Pratt.

Deze film was ook de reden waarom Chris Pratt 60 pond verloor! Hij vond niet dat een superheld op zijn personage in Parks and Recreation leek.

5 Guardians Of The Galaxy Vol. 2 (2017) - $863,8 M

De tweede aflevering van Pratt's Marvel-franchise was eigenlijk financieel succesvoller dan de eerste film. Fans waren opgetogen toen ze het team van antihelden herenigd op het grote scherm zagen. Kurt Russell speelt de vader van Pratt in de film. Het karakter van Russell is een god genaamd EGO, waaruit blijkt dat het karakter van Pratt half mens en half god is.

Russell onthulde dat hij na het zien van Pratt in de franchise 'die energie' begreep. Ik snap dat, een beetje die stijl.” Russell verklaarde ook dat vanwege zijn eerdere rollen, Ik de juiste bagage hier zou brengen. Toen ik het scenario las, was het zelfs nog meer het geval.”

4 Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) - $ 1,31 B

De tweede film in Pratts Jurassic World-franchise was zijn derde film die een miljard dollar aan box office-inkomsten overschreed. De franchise zou dit jaar zijn afgesloten met Jurassic World: Dominion, hoewel de nieuwste aflevering waarschijnlijk geen miljard dollar zal opleveren. Fans vragen zich af of het de andere filmsuccessen van Pratt zal overtreffen, zoals zijn Guardians of the Galaxy-franchise.

De scheiding van Pratt en Faris werd in 2017 afgerond en in 2018 begon Pratt te daten met auteur Katherine Schwarzenegger. Zij is de dochter van Arnold Schwarzenegger. Ze trouwden het jaar daarop en hebben nu samen twee kinderen.

3 Jurassic World (2015) - $1.670 B

Jurassic World was de eerste film van Pratt die een miljard dollar bereikte aan de kassa. De film was een reboot van de Jurassic Park-franchise uit de jaren 90. Jurassic World-sterren Pratt en Bryce Dallas Howard. Het park van hun personages is gebouwd op de ruïnes van Jurassic Park en ze vechten om te overleven nadat dinosaurussen uit hun kooien zijn ontsnapt.

Geschiedenis heeft echt een manier om zichzelf te herhalen.

2 Avengers: Infinity War (2018) - $2.048 B

Deze film zit boordevol sterren uit alle Marvel-films. Helden uit het hele Marvel Cinematic Universe werken samen om hun grootste bedreiging tot nu toe aan te pakken: Thanos en de oneindigheidsstenen. Peter Quill, het personage van Chris Pratt en de rest van de Guardians, zijn gekoppeld aan acteurs Robert Downey Jr., Benedict Cumberbatch en Tom Holland in de ruimte.

Fans keken reikhalzend uit naar deze film, en ze werden niet teleurgesteld door hun favoriete helden.

1 Avengers: Endgame (2019) - $2.798 B

Avengers: Endgame markeert het einde van een verhaal dat tien jaar in de maak is. De helden in deze film vechten om hun verhaal te herschrijven en terug te brengen wat ze aan het einde van Avengers: Infinity War verloren hebben. Pratt is niet betrokken bij het grootste deel van de film, zijn betrokkenheid ging meestal over tot de laatste gevechtsscène.

Deze film heeft momenteel de op één na hoogste kassa aller tijden, verslagen door Avatar na de heruitgave. De vriendschappelijke concurrentie tussen de twee films doet wonderen voor Disney, aangezien het bedrijf de rechten op beide films bezit.

Aanbevolen: