Chris Evans maakte schokkend 200x zoveel Tim Allen voor zijn vertolking van Buzz Lightyear

Inhoudsopgave:

Chris Evans maakte schokkend 200x zoveel Tim Allen voor zijn vertolking van Buzz Lightyear
Chris Evans maakte schokkend 200x zoveel Tim Allen voor zijn vertolking van Buzz Lightyear
Anonim

Met dank aan Tim Allen, hij verdiende een fortuin als Buzz in Toy Story, maar, zoals we zullen onthullen, was het in het begin niet altijd zo. De beslissing om Chris Evans in zijn plaats te casten, was controversieel, hoewel de acteur toegaf dat zo'n optreden een droom is die uitkomt.

We kijken hoeveel Evans voor het optreden verdiende in vergelijking met Tim Allen en daarnaast kijken we naar de huidige kassanummers voor Lightyear en waarom het de plank mis slaat.

De redenering achter de casting van Chris Evans over Tim Allen werd niet goed ontvangen

Als het niet kapot is, repareer het dan niet… dat was de perceptie van veel fans, ook die in Hollywood toen het nieuws uitbrak met betrekking tot het ontslag van Tim Allen ten gunste van Chris Evans.

Directeur Angus MacLane hielp de zaken niet toen hij zijn redenering voor de stomme Tim Allen besprak. Hij noemde de stem van Allen eigenlijk te veel een grap en niet serieus genoeg.

"Tims versie van Buzz is een beetje goofier en een beetje dommer, en dus is hij de komische noot. In deze film is Buzz de actieheld. Hij is serieus en ambitieus en grappig, maar niet in een gekke manier dat het drama zou ondermijnen. Chris Evans heeft de gravitas en die filmsterkwaliteit die ons personage nodig had om hem en de film te scheiden van Tim's versie van het speelgoed in Toy Story."

Alsof dat nog niet moeilijk genoeg was om te verteren, blijken de nummers tussen de twee voor hun eerste films ook extreem verschillend te zijn en niet bij elkaar in de buurt.

De salarissen van Chris Evans en Tim Allen voor Buzz Lightyear komen niet eens in de buurt

Met een budget van $30 miljoen raakte Toy Story het uit het park en verdiende het maar liefst $363 miljoen, een aantal dat alleen maar zou stijgen in de films die volgden.

Ondanks het enorme succes, werd Tim Allen niet als zodanig gecompenseerd en verdiende hij $ 50.000 voor zijn bijdragen…

In het geval van Lightyear waren de zaken heel anders. De film had een budget van bijna zeven keer Toy Story van $ 200 miljoen - op dit moment komt de film langzamer op gang en is niet in de buurt van de $ 300 miljoen gekomen, en ook nog niet op het break-even-tarief.

Voor Evans werd hij op zijn minst gecompenseerd voor zijn werk, waarmee hij $ 10 miljoen verdiende. In vergelijking met Tim Allen is dat 200 keer zoveel!

Voel je niet al te slecht voor Allen, de acteur werd gecompenseerd in het vervolg, wat $ 5 miljoen opleverde. Hij verdiende de grootste loonsverhoging voor de derde film en verdiende een enorme beloning van $ 22 miljoen, grotendeels dankzij het succes van de film. Gezien de huidige cijfers geniet Evans niet van hetzelfde soort liefde aan de kassa…

Vroege nummers laten zien dat Lightyear worstelt aan de kassa

Opgemerkt moet worden dat Chris Evans zich nog steeds zeer bewust is van de bijdragen van Tim Allen aan de franchise: "De reden dat we deze film maken is omdat Tim Allen zo'n iconische impact heeft gemaakt", zegt Evans."Je zou niet alleen een dwaas zijn om zijn interpretatie niet te accepteren omdat het zo goed werkte, maar de waarheid is dat dit personage in feite de menselijke versie van dat speelgoed is, dus er moet overlap zijn in termen van hun cadans en aard."

Evans zou verder toegeven dat het voice-overwerk niet bepaald gemakkelijk was en in het begin had hij het moeilijk. "In het begin voelde ik me bijna als een hert in de koplampen", herinnert hij zich.

“Ik zou gewoon zo stil zijn. Je bent zo gefocust op je stem, dat het bijna elk ander deel van mijn lichaam zou laten rusten. Maar met elke voorbijgaande sessie vind je een beetje meer comfort en voordat je het weet, neem je je lichamelijkheid op en dat zou de bevallingen informeren."

Op dit moment lijkt Lightyear het moeilijk te hebben en $ 156 miljoen binnen te halen op een budget van $ 200 miljoen. Het aantal moet bijna verdubbeld worden om het als een succes te beschouwen.

Recensies waren ook niet al te aardig voor de film, met platforms zoals IMDb die de film een 5,3 sterren op 10 geven.

Aanbevolen: