The Boys kregen PETA's goedkeuringsstempel voor zijn 'levende' octopusscène

Inhoudsopgave:

The Boys kregen PETA's goedkeuringsstempel voor zijn 'levende' octopusscène
The Boys kregen PETA's goedkeuringsstempel voor zijn 'levende' octopusscène
Anonim

Gebaseerd op een DC Comics-serie met dezelfde naam, is The Boys van Amazon Prime steeds sterker geworden sinds de eerste release in juli 2019. In tegenstelling tot de meeste andere superheld-gerelateerde shows en films, The Boys werpt een andere, maar meer realistische kijk op waar superkrachten in de echte wereld uiteindelijk toe kunnen leiden. Dat was nieuws voor Antony Starr, die oorspronkelijk de serie wilde afwijzen omdat hij dacht dat het een stereotiepe superheldenserie was (voor wat het waard is, Paul Reiser wilde aanvankelijk ook niet bij de cast komen).

Maar in de loop van de tijd was T he Boys eigenlijk van plan om verschillende Marvel- en DC-personages te parodiëren en heeft het een goed plot dat alleen maar beter is geworden. De show, die in het verleden ook enkele zeer verontrustende scènes bevatte, nam de zaken in seizoen drie in een vreemde richting. Recente afleveringen gooiden een overvloed aan bloederige scènes, vooral gerelateerd aan The Deep. Waarschuwing: spoilers in het verschiet!

The Deep, gespeeld door Chace Crawford, heeft de zaken niet laten verlopen zoals gepland in het laatste seizoen van de serie. In aflevering 3 werd het personage gedwongen door Homelander om zijn Octopus-vriend "Timothy" op te eten. In een verrassende wending werd de scène zelfs geprezen door PETA voor het verspreiden van het bewustzijn van wreedheid jegens dieren.

The Boys seizoen 3 bevat een paar octopusscènes

The Boys' seizoen drie kwam onlangs met een knal ten einde. Nu Soldier Boy uit de weg is, lijkt (zijn zoon) Homelander tegen het einde van aflevering 8 zijn eigen radicale groep fanatici te hebben ontwikkeld. De Boys zullen zich moeten hergroeperen en eerst een manier moeten vinden om Billy Butcher te redden, die niet meer dan 12 tot 18 maanden te leven. Heel wat fans leken ervan overtuigd dat de enige manier om dit te doen zou zijn om Butcher te injecteren met Permanent V, hoewel dat in het derde seizoen niet gebeurde.

Hoe dan ook, The Boys seizoen 3 zorgde voor een overvloed aan gedenkwaardige momenten en scènes. Deze omvatten uiteraard de meerdere octopus-gerelateerde scènes.

The Deep werd door Homelander in aflevering drie van de show gedwongen om zijn vriend op te eten, een octopus die onaangenaam levensecht is. Het is bekend dat The Deep zich aangetrokken voelt tot zeedieren, hun taal kan begrijpen en meerdere octopus-kennissen maakt via de show. Een van hen was Timothy.

De octopus is te zien in twee scènes en is hetzelfde dier dat leeft in het aquarium in het woongedeelte van de Deep bij Vought Tower. Het personage beweerde het volgende over zijn vriend:

"Hij was heel welbespraakt. Hij was zo'n goede vriend als je maar kon hebben, 60 voet onder de oppervlakte. Hij was een goede luisteraar. We hadden lange gesprekken over onze verschillende opvoedingen omdat we erg verschillende wezens."

Hoe dan ook, dit was niet de enige octopus-gerelateerde scène die zijn weg vond naar The Boys seizoen 3. Aflevering 6, Herogasm, zag The Deep ontsnappen aan de evenementenlocatie met Ambrosia de octopus. Het personage blijkt later ook aangetrokken te zijn tot Ambrosia en vertelt er zelfs zijn vrouw over. Natuurlijk zijn alle scènes opgenomen met CGI en zijn er geen echte dieren gebruikt.

Showrunners hadden een milieuperspectief in gedachten

Hoewel de Octopus-etende scène uit de aflevering op zijn best als bizar kan worden omschreven, beweerde de maker van de show, Erik Kripke, dat deze gedeeltelijk was toegevoegd om het bewustzijn over de consumptie van zeedieren te verspreiden. The Deep wordt gezien als een humane relatie met de octopus te hebben gecreëerd. Het dier is een partner en een echte vriend van het personage. Gezien de manier waarop seizoen drie verliep, was The Deep gemakkelijk op zijn gevoeligst toen hij te maken had met de twee octopussen waar hij dichtbij groeit.

Het eten van Timothy in het bijzonder lijkt een diepgaande invloed op het personage te hebben, aangezien hij vastbesloten lijkt om Ambrosia te redden van de Herogasm-locatie, in aflevering 6. The Deep vertelt ook hoe Timothy erg bang was en smeekte om zijn leven toen Homelander hem vroeg het weekdier op te eten. Het tafereel op zich bleek een van de bloedigste tot nu toe, vooral vanwege de harteloze en onnodige manier waarop het dier werd gedood. Kripke gaf toe dat de scène was toegevoegd om het bewustzijn te vergroten en zei het volgende:

“De Octopus verdiende het wrede lot niet om rauw te worden gegeten.”

The Show verdiende PETA's stempel van goedkeuring (en een prijs)

PETA besloot Erik Kripke, Chace Crawford en het special effects-team van The Boys te eren met de "Tech, Not Terror"-prijs voor de wreedheidsvrije manier waarop ze de betreffende scène konden neerzetten. De dierenrechtenorganisatie beweerde in een verklaring dat Timothy werd afgeschilderd als een individu met een gezin en echte relaties. Dit werd duidelijk gedaan zonder een levend dier te gebruiken, aangezien CGI werd gebruikt.

Octopussen staan bekend als een van de slimste zeedieren en kunnen kussen en strelen. De dieren kunnen ook communiceren met patronen en kleuren en kunnen gereedschap gebruiken, potten met deksels losdraaien en hebben het vermogen om zich ook te vervelen. PETA senior vice-president Lisa Lange bedankte The Boys omdat ze kijkers octopussen als individuen lieten zien, en niet als louter dieren:

"De echte helden van The Boys werken achter de schermen en creëren een realistische CGI-octopus zodat dieren in vrede kunnen leven. PETA viert deze serie omdat ze kijkers helpt elke octopus te zien als een individu zoals Timothy, niet als een voorgerecht of als entertainment."

Het is duidelijk dat seizoen drie van The Boys zeker de moeite waard is om te kijken, zowel vanwege de intense verhaallijnen als een beetje milieuactivisme.

Aanbevolen: