De hilarische ware oorsprong van de Seinfeld 'Shrinkage'-aflevering

Inhoudsopgave:

De hilarische ware oorsprong van de Seinfeld 'Shrinkage'-aflevering
De hilarische ware oorsprong van de Seinfeld 'Shrinkage'-aflevering
Anonim

Het feit dat Seinfeld nog steeds dagelijks wordt geciteerd, decennia nadat het voor het eerst werd uitgezonden, getuigt van de impact die de show op de samenleving had. Niet alleen is de serie Jerry Seinfeld/Larry David eindeloos relevant, maar het creëerde letterlijk woorden en zinnen die iedereen gebruikt. Iedereen weet bijvoorbeeld wat een "double-dipper" is. Maar ze hebben misschien geen idee dat de zin eigenlijk uit Seinfeld kwam. Hetzelfde geldt voor "krimp", tenminste wanneer wordt beschreven wat er met het mannelijke aanhangsel gebeurt nadat het in koud water is ondergedompeld.

Dit is natuurlijk de beroemdste grap in "The Hamptons" van seizoen vijf. En het is misschien wel een van de meest geciteerde en geliefde situaties in de hele serie. Hier is de ware oorsprong van de aflevering en het absoluut hilarische (en herkenbare) woord …

Is The Shrinkage Episode of Seinfeld gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Sommige van de beste afleveringen van Seinfeld waren gebaseerd op het echte leven van mede-maker Larry David. Dit omvat wat wordt beschouwd als de beste en meest controversiële aflevering van de serie. Maar het was niet alleen Larry die authentieke ervaringen gebruikte als de kern van enkele van zijn grappigste verhalen, hardloopteksten en grappen. Elke schrijver in de schrijverskamer van Seinfeld werd aangemoedigd om hun tragisch hilarische leven in het materiaal te gieten. Dit geldt ook voor scenarioschrijver Peter Mehlman, de co-schrijver van de zogenaamde "Shrinkage"-aflevering.

Maar het hele concept van 'krimp' was niet de basis van 'The Hamptons' van seizoen vijf. In een interview met MEL Magazine legde Seinfeld-schrijver Peter uit dat de oorsprong van de aflevering eigenlijk voortkwam uit een niet-gerelateerde ervaring die zijn weg naar de show vond.

"Het idee voor deze aflevering begon met het deel over George's vriendin die topless op het strand gaat, en alle anderen die haar zo konden zien voordat George dat deed. Zoiets is mij ooit overkomen, toen mijn vriend en ik op een zomer een huis deelden in de Hamptons. De oude vriendin van mijn vriend ging topless op het strand en ik herinner me dat ik bij mezelf dacht: 'Wauw, hij heeft zo hard gewerkt om dit te krijgen, en ik krijg het gratis.' Dat is waar de aflevering vandaan kwam, en van daaruit vond ik het idee om de hele aflevering in een huis in de Hamptons te spelen, "zei Peter Mehlman tegen MEL Magazine.

Peter, die de aflevering samen met de geliefde schrijver/komiek Carol Leifer schreef, kwam toen op het idee om de aflevering op The Hamptons te maken. Bovendien wilde hij een verhaal doen over een lelijke baby en knoopte hij deze twee draden snel aan elkaar.

"De lelijke baby - en de kinderarts die zowel de baby als Elaine op mysterieuze wijze 'adembenemend' noemt - zou het verhaal van Elaine worden. Kramer die kreeften steelde, gaf Michael [Richards] de kans om geweldige fysieke dingen te doen op de En wat George en Jerry betreft, het oorspronkelijke verhaal was dat, aangezien Jerry George's vriendin topless had gezien, George zou proberen Jerry's vriendin topless te vangen," zei Peter.

De oorsprong van het woord "krimp"

Terwijl Peter Mehlman en Carol Leifer de basis legden voor de aflevering, was het Larry David die uiteindelijk de verhaallijn bedacht die leidde tot de creatie van het woord 'shrinkage'.

"Op een gegeven moment worstelde ik echter met het script; het tweede bedrijf kwam gewoon niet samen. Dus ik sprak met Larry [David] en hij stelde voor: 'Wat als - in plaats van George Jerry's vriendin topless zien als een tegenprestatie - wat als ze uiteindelijk George naakt ziet en hij komt net uit het zwembad?' Dus ik zei tegen Larry: 'Oh, je bedoelt dat hij krimp heeft?' En Larry, met zijn vuurvaste komische schittering, zegt tegen me: 'Ja, krimp, en gebruik dat woord veel', legde Peter uit aan MEL Magazine.

Hij zei verder: "Wat ik het leukste vind aan de aflevering, is dat het echt overkwam als een Franse farce, met mensen die kamers in en uit gingen. Het was erg leuk, vooral de scène waarin George, Jerry en Elaine het hebben over krimp, en ze vragen Elaine of vrouwen ervan weten. Ik herinner me dat ik dacht dat die scène ongeveer de perfecte scène was die we konden krijgen."

Hoewel 'krimp' zeker een woord was vóór Seinfeld (het dateert uit de jaren 1800), werd het nooit gebruikt als definitie voor wat er met het mannelijke aanhangsel gebeurt nadat het in koud water is geweest. Maar sinds de aflevering werd uitgezonden, wordt het bijna universeel erkend als het beschrijvende woord daarvoor.

"['Shrinkage'] was iets waar niemand ooit echt over sprak, dus het was bijzonder verheugend om dat te zien stijgen," zei Peter. "Ik wist dat krimp grappig was, maar je weet nooit echt over deze dingen land."

Aanbevolen: