Alan Cumming's brutaal eerlijke gevoelens over het zijn in de James Bond-film, GoldenEye

Inhoudsopgave:

Alan Cumming's brutaal eerlijke gevoelens over het zijn in de James Bond-film, GoldenEye
Alan Cumming's brutaal eerlijke gevoelens over het zijn in de James Bond-film, GoldenEye
Anonim

Alan Cumming heeft zichzelf in de loop van zijn carrière nooit tekort gedaan. Gezien zijn immense talent en geschiedenis van het verschijnen in grote franchises, zoals X-Men, is het gemakkelijk om je af te vragen waarom zijn gezicht niet altijd overal is. De waarheid is dat hij alleen in bepaalde projecten wil zijn. Hij heeft zelfs een kans om in Harry Potter te spelen afgewezen vanwege een salarisgeschil. En natuurlijk weigerde hij beroemd terug te komen als Nightcrawler voor de veel verguisde X-Men 3: The Last Stand of in andere daaropvolgende mutant-gerelateerde films. Maar Alan vond het geweldig om deel uit te maken van de James Bond-franchise voor Pierce Brosnans eerste optreden als 007, GoldenEye uit 1995.

In tegenstelling tot sommige Bond-films, namelijk Quantum Of Solace, wordt GoldenEye bijna volledig vereerd. En dit is deels te wijten aan het veranderen met de tijd. 1995 zat bijvoorbeeld midden in een snelle technologische evolutie, dus een karakter hebben dat dat weerspiegelde was een noodzaak. Betreed de gemene en uiterst arrogante Boris Grishenko van Alan Cumming.

Tijdens een interview met Vulture werd Alan extra openhartig over zijn ervaring met regisseur Martin Campbell, Pierce Brosnan, en hoe hij bijna ernstig gewond raakte op de set…

6 Alan Cumming's relatie met Pierce Brosnan

"Ik kan me eigenlijk niet herinneren wanneer ik hem ontmoette," zei Alan Cumming tegen de interviewer bij Vulture toen hem werd gevraagd naar zijn relatie met Pierce, die net in zijn James Bond-rol stapte.

"Maar hij was vanaf het begin gewoon een lieveling - een giller, " vervolgde Alan. "Vroeger was er een soort bedrijf dat haarproducten op de film sponsorde, ik weet niet meer hoe het heette, iets met letters. En er was zoiets als 'activator'. Vroeger kregen we 'activator' in ons haar. Ze zouden zeggen: 'De kapper wil je haar nu activeren', dus je zou geactiveerd worden, terugkomen en je scène opnemen, teruggaan en je haar doen - het was zo belachelijk. Een paar jaar later ging ik hem bezoeken in zijn huis in Malibu en hij had nog wat van dat spul en zette het op zijn benen. Hij zei: 'Ik activeer nu de haren op mijn benen.' Misschien een paar jaar daarna, denk ik dat ik de Britannia Awards organiseerde, een prijsuitreiking in L. A. waar je overal Steven Spielberg ziet, swanky-swank. Plots viel er een broodje op mijn hoofd. En het was Pierce."

5 De Russische maffia veranderde de ervaring van Alan Cumming op GoldenEye

Ondanks dat GoldenEye, zoals alle James Bond-films, die zich afspeelt op tal van exotische locaties, Alan Cumming naar geen van hen kon reizen. En veel hiervan had te maken met de Russische maffia… ja… de eigenlijke Russische maffia.

"Ik zou naar St. Petersburg gaan, maar ze maakten zich zorgen over de Russische maffia. We zouden allemaal gaan en ze veranderden van gedachten. Dus ik was in Leavesden en deze Russische kerk in Marylebone High Street, of ergens. Ik ben helemaal niet naar een glamoureuze plek geweest, 'legde Alan uit. "Het was net als '95, en de Russische maffia was een beetje uit de hand gelopen. Er was veel gaande in St. Petersburg en grote steden in Rusland. Ze maakten zich zorgen over de maffia, ik weet niet waarom."

4 Alan Cumming's ongeluk op de set van GoldenEye

Bij het einde van GoldenEye heeft Alan's Boris een iconische scène waarin hij schreeuwt: "Ik ben onoverwinnelijk!" nadat is aangetoond dat hij de laatste schurk is die overeind staat. Dit is natuurlijk wanneer hij wordt bevroren door een reeks exploderende tanks met vloeibare stikstof. Het was tijdens deze reeks dat hij opmerkelijk gewond raakte.

"Ik had een rubberen riem om mijn middel gewikkeld, vastgemaakt aan iets achter me op de vloer, zodat ik me niet kon bewegen, dus als ze me vervingen door mijn model, zou ik stil blijven zitten. In feite zat ik vast in deze positie en al deze emmers met droogijs vielen bovenop mijn hoofd,' legde Alan uit. 'Sommige stukjes op de bodem van de emmers waren nog stevig. Ze waren niet in gas veranderd, neem ik aan. En ze bleven aan mijn hoofd plakken. Ze plakten aan mijn hoofdhuid en verbrandden mijn hoofdhuid. Dus ik schreeuw: 'Ah! Ah!' Ze gaan, 'Ga uit de weg!' En dat kon ik niet omdat ik vastzat door dat elastiekje, toch? Ik schreeuw - 'Aaaah!' - en deze brandweermannen kwamen en begonnen mijn hoofd schoon te spuiten. Dus ik was bedekt met droog ijs en werd overgoten met water door deze stevige brandweermannen, het was een nachtmerrie."

3 Alan Cumming is boos over dit ene aspect van GoldenEye

Terwijl Alan uiteindelijk blij was met zijn sterfscène, was hij terecht pissig met een deel van het resultaat ervan…

"We moesten ook dit levensgrote model van mij laten maken - als al dat droogijs klaar is en ik ben bevroren, dat is een model - en ze zeiden tegen me: 'Wil je dit model houden ?' Wat, een doodgevroren model van mezelf, dat er echt onaantrekkelijk uitziet?Laat me daar over nadenken. Nee. Maar ik wou dat ik het had gedaan, want het is altijd in deze James Bond-tentoonstellingen overal - het was in Planet Hollywood in Londen in de etalage. Ik had zoiets van, 'Oh, in godsnaam.' Toen stuurden mensen me er op verschillende plaatsen foto's van over de hele wereld. Ik wou dat ik het had gehouden, zodat ze niet in staat zouden zijn om mijn lelijke, bevroren dode zelf mee te nemen en ermee de wereld rond te paraderen."

2 Alan Cumming's grootste kritiek op James Bond-films

Tijdens zijn interview met Vulture, dat uitkwam op het moment van de release van Daniel Craig's No Time To Die, legde Alan zijn frustratie uit over de lengte van sommige Bond-films, namelijk het laatste deel van Daniel's tijd als 007.

"Ik ben een beetje afgeschrikt door hoe lang deze nieuwe is, om eerlijk te zijn, "zei Alan, klagend over de looptijd van 2 uur en 45 minuten. "Dat is te lang. Maar ik vond Casino Royale absoluut briljant. Ik dacht dat [Skyfall ook]"

Toen voegde hij eraan toe: "Ik denk dat ze er echt goede films van hebben gemaakt, niet alleen goede James Bond-films. Ze zijn veel meer op karakter gebaseerd. Ik denk dat het minder campy en meer oprecht is."

1 Zou Alan Cumming in een andere James Bond-film te zien zijn?

Toen hem werd gevraagd of hij zou optreden in een James Bond-film of een andere rol zou spelen in de steeds vernieuwende franchise, zei Alan: "O, helemaal. Absoluut. Mensen hebben dit tegen me gezegd, dat de volgende keer dat ik zie Barbara Broccoli of iemand anders, ik zou moeten zeggen: "Misschien is Boris niet dood? Misschien is hij gewoon… ontdooid? Misschien heeft de vloeistof, wat het ook was, computerkoelvloeistof, hem niet echt vermoord?" Ik weet het niet, ik denk dat het hilarisch zou zijn om hem terug te brengen als een Russische slechterik."

Aanbevolen: