Joey King's carrière van Disney Channel tot de prinses

Inhoudsopgave:

Joey King's carrière van Disney Channel tot de prinses
Joey King's carrière van Disney Channel tot de prinses
Anonim

Joey King is al bijna twee decennia een prominente figuur op onze schermen. Ze begon haar carrière toen ze nog maar zeven jaar oud was en groeide op in Hollywood. King is betrokken geweest bij bijna elk genre over de hele linie; van televisieseries tot films, Joey heeft in alles geacteerd, van horror tot komedie tot animaties tot drama's.

Om haar carrière af te trappen, werd ze onder de paraplu van Disney Channel gebracht. Van daaruit werd ze ingehuurd in meer dan 70 andere titels, waaronder tv-shows, films, muziekvideo's en korte films. Onder haar meest recente releases zijn Hulu's The Princess en de grote boek-gedraaide film, Bullet Train. Hier is een kijkje in de carrière van Joey King in Hollywood.

10 Joey King kreeg haar grote doorbraak in Suite Life Of Zack & Cody

In 2006 maakte Joey King haar Hollywood-debuut dankzij Disney Channel. Op slechts zeven jaar oud verscheen ze in twee afleveringen van The Suite Life of Zack & Cody met sterren van de show Dylan en Cole Sprouse. Sindsdien is ze uitgegroeid tot een hot item bij verschillende productiemaatschappijen en televisieshows.

9 Ze sprak 'Katie' uit in The Horton Hears A Who Film

Twee jaar na haar verschijning op Disney Channel was Joey te horen in de geliefde Dr. Seuss-film Horton Hears a Who. Deze film draait om Horton, een olifant die een microscopisch kleine gemeenschap van Who's ontdekte en zichzelf de opdracht gaf hen te beschermen omdat niemand anders hem gelooft. King werd gecast als Katie, een jong wezen dat Horton volgt.

8 Ramona en Beezus was haar eerste hoofdrol

King's eerste grote rol kwam in 2010, toen ze werd ingehuurd om samen met Selena Gomez te schitteren in de film Ramona en Beezus. Joey speelde Ramona Quimby, een avontuurlijke (en ietwat onaangename) jongere zus wiens verbeeldingskracht haar vaak in de problemen brengt, vooral met haar oudere zus, Beatrice, gespeeld door Selena Gomez Terwijl ze was ingehuurd meer dan een dozijn producties voor deze, het was deze titel die haar naar roem deed stijgen.

7 King trad in 2012 toe tot de Batman-franchise

Hoewel ze geen prominente rol kreeg, maakte Joey King haar weg naar het DC Universe In 2012 werd de film The Dark Knight Rises uitgebracht, met in de hoofdrollen Christian Bale, Anne Hathaway en Tom Hardy. King werd in de cast opgenomen als 'Older Prison Child', en hoewel haar rol vluchtig was, was het een krachtige titel om aan haar cv toe te voegen.

6 The Conjuring was haar eerste horrorfilm

Joey King heeft een geschiedenis als hoofdrol in horrorfilms, maar de eerste titel die ze voor dit genre kreeg, was The Conjuring in 2013. Deze spannende mysterieuze horrorfilm volgt een paar paranormale onderzoekers, Ed en Lorraine, als ze proberen een gezin te bevrijden van een duistere geest die hen en hun boerderij terroriseert. King schittert als Christine, een jong lid van de familie.

5 Ze speelde in White House Down met Channing Tatum

White House Down kwam in 2013 in de bioscoop, met in de hoofdrollen Joey King, Channing Tatum en Jamie Foxx. Joey speelt Emily, een jong meisje dat geobsedeerd is door de president, het Witte Huis en alles wat met wetgever te maken heeft. Ze vergezelt haar vader op een rondleiding door het Witte Huis en in een ongelukkige wending van de gebeurtenissen wordt het pand aangevallen en gegijzeld door een gewapende groep paramilitaire indringers.

4 Joey King was in de eerste 2 seizoenen van Fargo

De televisieserie Fargo is momenteel in zijn vierde seizoen, dat loopt van 2014 tot heden, omdat de show zich opmaakt om een nieuw seizoen uit te brengen. Met grote sterren als Martin Freeman, Billy Bob Thornton, Chris Rock en Colin Hanks (en vele anderen), steeg Joey King zelf op om hun sterrenkracht te evenaren tijdens de eerste twee seizoenen.

3 The Kissing Booth-films zijn een Netflix-nietje

Netflix heeft meer dan eens zijn weg gevonden naar Joey King's cv, en misschien komen haar meest beruchte films op de streamingdienst uit de The Kissing Booth-trilogie. De eerste film die in 2018 werd uitgebracht, gevolgd door de sequels in 2020 en 2021. Deze trilogie omvat liefde, liefdesverdriet, vriendschap en aanpassing aan levensveranderingen als tiener.

2 Haar Hulu Original The Princess was een enorme verbintenis

Een van de meest recente releases van King's is de originele Hulu-film The Princess. Joey moest lang en hard trainen, want deze film draait helemaal om behendigheid, uithoudingsvermogen en de meest ingewikkelde vechtscènes om televisies te sieren. Ze werd gecast als een prinses die werd gedwongen tot een huwelijksalliantie met een wrede sociopaat, ontvoerd door de aanbidder, en vecht zich een weg uit haar bewaakte toren om haar gekwelde familie en koninkrijk te redden.

1 King heeft momenteel 4 titels in de maak

Joey King is de afgelopen jaren druk bezig geweest. Op dit moment heeft ze vier titels in de maak: een tv-show die later dit jaar wordt uitgezonden, een miniserie in pre-productie en twee films. De ene film zal een verfilming zijn van een boek voor jonge volwassenen getiteld Uglies, terwijl de andere een momenteel niet nader genoemde romantische komedie op Netflix is, waarvan voor beide nog geen releasedatum is vastgesteld.

Aanbevolen: