Waarom deze moderne familiesterren daadwerkelijk aangeklaagd zijn om onder hun contracten uit te komen

Inhoudsopgave:

Waarom deze moderne familiesterren daadwerkelijk aangeklaagd zijn om onder hun contracten uit te komen
Waarom deze moderne familiesterren daadwerkelijk aangeklaagd zijn om onder hun contracten uit te komen
Anonim

Toen de producers van Modern Family de ensemblecast van de show samenstelden, slaagden ze erin iets heel speciaals neer te zetten. Immers, niet alleen hadden de grote cast van de show tegen alle verwachtingen in allemaal chemie met elkaar, maar ze werden ook extreem dichtbij. Gezien het feit dat er uiteindelijk elf seizoenen van Modern Family werden geproduceerd, is het een groot understatement om te zeggen dat het een goede zaak is dat de cast van de show graag samenwerkte.

Hoewel de acteurs die in Modern Family schitterden de show nu duidelijk missen, betekent dat niet dat ze altijd blij waren met alle aspecten van hun ervaring. Ondanks het feit dat de meeste acteurs er veel voor zouden geven om zelfs maar een gastrol in een hitshow te krijgen, blijkt dat verschillende leden van de cast van Modern Family een aanklacht hebben ingediend om onder hun contract uit te komen.

Televisie-onderhandelingen kunnen extreem gespannen worden

Door de jaren heen zijn er heel veel acteurs geweest die uitvoerig hebben gesproken over alle hoepels waar ze doorheen sprongen om in tv-shows te worden gegoten. Acteurs moeten bijvoorbeeld deelnemen aan de ene zeer stressvolle auditie na de andere, waaronder enkele voor televisiemanagers, een groep mensen die notoir moeilijk te plezieren is.

Zodra het auditieproces voorbij is, slagen een paar tv-programma's erin om alle kansen te verslaan door hits te worden. In de zeldzame gevallen waarin dat gebeurt, bevinden die nieuwe tv-sterren zich in een geheel nieuwe positie waarin ze daadwerkelijk invloed hebben op hun tv-bazen. Als dat eenmaal gebeurt, is het slechts een kwestie van tijd voordat er opnieuw wordt onderhandeld over het contract en soms kan dat proces zelfs erger zijn dan wat de acteurs hebben doorgemaakt om in de eerste plaats te worden gecast.

Nadat Emmy Rossum jarenlang in de hitshow Shameless had gespeeld, had ze er genoeg van om minder betaald te krijgen dan haar tegenspeler William H. Macy. Rossum eiste daarom iets simpels, gelijk loon. Ondanks dat dat verzoek buitengewoon redelijk leek, belasterden veel mensen Rossum en wierpen haar als de slechterik in het heronderhandelingsproces. Gelukkig steunde Macy Rossum in haar strijd voor gelijke beloning, maar die situatie is slechts één voorbeeld dat laat zien hoe moeilijk het kan zijn voor sterren om opnieuw over hun contracten te onderhandelen.

Welke moderne familiesterren aangeklaagd om onder hun contract uit te komen om in de show te schitteren

Op dit moment zijn de acteurs die in Modern Family speelden zo bekend dat het soms moeilijk kan zijn om te onthouden dat dit niet altijd het geval was. Voordat Modern Family werd uitgezonden, was er zelfs geen van de sterren van de show veel gevraagd. Natuurlijk was Ed O'Neill bekend vanwege zijn tijd in Married with Children en Sofia Vergara speelde in verschillende geliefde films. Bovendien lijdt het geen twijfel dat Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson en Eric Stonestreet allemaal succesvolle acteurs waren. Het lijdt echter nog steeds geen twijfel dat geen van de sterren van Modern Family regelmatig aanbiedingen van een miljoen dollar afhandelde toen ze werden aangenomen om te schitteren in Modern Family.

Omdat de mensen die de hoofdrol gingen spelen in Modern Family geen supersterren waren toen ze voor het eerst instemden om deel uit te maken van de sitcom, hadden de producenten van de show veel invloed tijdens contractonderhandelingen. Als gevolg hiervan stak een situatie de kop op die ertoe leidde dat verschillende sterren van Modern Family een rechtszaak aanspanden om hun contracten meerdere seizoenen later op te zeggen.

Nadat Modern Family drie seizoenen in de lucht was, was het duidelijk dat de show een van de meest bekroonde en succesvolle shows op televisie was geworden. In die tijd besloten verschillende van de hoofdcast van de show ABC aan te klagen om uit hun contracten te komen omdat hun oorspronkelijke deals zeer beperkend waren. In hun contracten stond bijvoorbeeld dat ze van februari 2009 tot juni 2016 in de show moesten schitteren als het netwerk dat wilde. Bovendien waren de verhogingen beperkt tot vier tot vijf procent per jaar.

Aanvankelijk waren Sofia Vergara, Ty Burrell, Julie Bowen, Jesse Tyler Ferguson en Eric Stonestreet de enige Modern Family-sterren die betrokken waren bij het contractgeschil. Later sloot Ed O'Neill zich aan bij de rechtszaak en begon de groep hard te spelen door niet te komen opdagen voor de eerste scriptlezing van seizoen vier.

Natuurlijk gaat het juridisch gezien niet ver in een rechtszaak om simpelweg te zeggen dat een contract oneerlijk is. Het blijkt echter dat ABC een grote fout heeft gemaakt bij het onderhandelen over de contracten die de sterren van Modern Family oorspronkelijk ondertekenden. In Californië is het wettelijk verboden om persoonlijke servicecontracten langer dan zeven jaar te laten duren. Sinds de sterren van de show een contract ondertekenden dat liep van februari 2009 tot juni 2016, overschreden ze amper zeven jaar. Als gevolg daarvan gaf dat de cast van de show veel juridische invloed in de rechtszaak.

Of dat juridische onderscheid een beslissende factor was of niet, ABC regelde de rechtszaak slechts vijf dagen nadat het nieuws over het juridische geschil de krantenkoppen haalde. Als gevolg hiervan kregen alle sterren van de show aanzienlijke verhogingen voordat ze aan het vierde seizoen van Modern Family begonnen te werken. Bovendien kwam het echt goed uit voor Sofia Vergara, want ze werd de best betaalde tv-acteur voor meerdere jaren op rij.

Aanbevolen: