Olivia Rodrigo krijgt een 'juiste uitzending' in seizoen 3 van 'HSMTMTS

Olivia Rodrigo krijgt een 'juiste uitzending' in seizoen 3 van 'HSMTMTS
Olivia Rodrigo krijgt een 'juiste uitzending' in seizoen 3 van 'HSMTMTS
Anonim

Na het succes dat Olivia Rodrigo het afgelopen jaar als soloartiest heeft behaald, is het moeilijk te geloven dat we haar voor het eerst hebben leren kennen in de Disney+-serie HSMTMTS.

De op High School Musical geïnspireerde serie hielp Rodrigo's muziekcarrière op gang te brengen, wat culmineerde in het succes van haar debuutalbum 'Sour'. Dat succes omvatte een drievoudig platina-status en een Grammy-overwinning voor Best Pop Vocal Album. Na twee seizoenen als Nini, werd bevestigd dat Rodrigo alleen als terugkerende gast zou terugkeren.

Seriemaker en showrunner Tim Federle sprak met Entertainment Tonight over Rodrigo's rol in het komende derde seizoen. Hij plaagde dat Nini een soortgelijk traject zou hebben als Rodrigo zelf, toen het personage een aanbod kreeg om naar Los Angeles te gaan om haar songwritingdromen na te jagen.

"Ik denk dat ze klaar is om de wereld buiten de hallen van East High te verkennen," zei Federle. "En Olivia zelf had zo'n monumentale explosie in de muziekindustrie dat het voelde als het juiste om, eerlijk gezegd, met Olivia samen te werken om te zeggen: 'Hoe krijgen we je de wereld in met ons een beetje meer van een achterbank?' Waar we allemaal trots op waren om haar te steunen."

"En dit seizoen gaat het er dus om te proberen haar personage een goed afscheid te geven en tegelijkertijd ruimte te laten voor andere personages om echt in de strijd te stappen en in de schijnwerpers te komen", vervolgde hij. "En persoonlijk is het een genot om Olivia's muziek op zo'n grote manier te zien exploderen. Het was zo leuk om haar terug te hebben en herinneringen op te halen aan het begin."

Rodrigo's succes in muziek is een mogelijke reden waarom haar tijd op HSMTMTS ten einde loopt. Een andere reden waarom de tijd van de "Driver's License"-zangeres op de show zuur is geworden, is haar geruchtenrelatie en breuk met co-ster Joshua Bassett.

De twee leidden tot datinggeruchten toen de serie voor het eerst in 2019 in première ging. Ze schreven zelfs samen een nummer, 'Just For a Moment', voor de serie dat was geïnspireerd op het liefdesverhaal van hun personages. In 2020 werd Bassett echter gespot met Sabrina Carpenter, ster van Girl Meets World. Daarna plaatste Rodrigo een bericht over "mislukte relaties" op TikTok.

Rodrigo bracht vervolgens haar single "Driver's License" uit in 2021, waarvan de geruchten gingen dat ze zou gaan over haar vermeende splitsing van Bassett. Bassett zelf toonde steun voor de single en noemde het "zo'n geweldig nummer."

Rodrigo gaf uiteindelijk commentaar op de speculatie in een interview met Billboard.

"Ik begrijp de nieuwsgierigheid van mensen volledig naar de details van over wie het nummer gaat en waar het over gaat, maar voor mij is dat echt het minst belangrijke deel van het nummer," zei ze. "Het resoneert met mensen vanwege hoe emotioneel het is, en ik denk dat al het andere niet belangrijk is."

Bassett bracht toen een nummer uit, "Lie Lie Lie", waarvan velen speculeerden dat het een reactie was op Rodrigo's lied. Hij plaagde de single echter sinds 2019 op zijn Instagram. Hij toonde wel steun voor Carpenter's volgende nummer, "Skin", dat het drama leek aan te pakken.

Rodrigo vertelde later aan Radio.com dat ze Carpenter slechts "een of twee keer in het voorbijgaan" had ontmoet, maar ze hadden nooit een gesprek. Op de vraag of ze een reactie op "Skin" wilde schrijven, zei Rodrigo dat ze "geen nummer kon schrijven dat betekenisvol of emotioneel was over iemand die ik niet ken".

Bassett zou doorgaan met het uitbrengen van nog drie breakup-nummers waarvan het gerucht gaat dat ze over Rodrigo gaan, voordat hij GQ vertelt dat hij haar al bijna een jaar niet heeft gesproken.

Wat de reden voor haar vertrek ook is, het is duidelijk dat Olivia Rodrigo in de toekomst veel succes zal hebben.

Aanbevolen: