Heeft het gedrag van Tom Cruise 'The Mummy' in een kassaramp veranderd?

Inhoudsopgave:

Heeft het gedrag van Tom Cruise 'The Mummy' in een kassaramp veranderd?
Heeft het gedrag van Tom Cruise 'The Mummy' in een kassaramp veranderd?
Anonim

Als je een grote ster bent, moet je alles aanpakken. Dit betekent genieten van de pracht van een box office-hit, terwijl je ook de terugslag van een box office-flop moet trotseren. Sommige sterren zijn goed in het vermijden van rampen, maar de waarheid is dat een mislukte film voor alle artiesten komt.

Tom Cruise heeft het allemaal gezien en gedaan in Hollywood, en hij heeft een ongelooflijk oeuvre. Hij heeft ook zijn deel van stinkers, waaronder een film waar hij een paar jaar geleden misschien te veel mee bezig was.

Laten we de film eens bekijken en ontdekken wat er op de set gebeurde.

Tom Cruise is een legende

In de geschiedenis van de filmindustrie zijn er niet veel acteurs zo groot geweest als Tom Cruise. Simpel gezegd, hij is de definitie van een filmster, en een van de laatste echte filmsterren die tot op de dag van vandaag nog steeds in Hollywood actief is.

De jaren tachtig was het decennium waarin Tom Cruise zijn weg naar Hollywood vond en zich vestigde als een solide artiest. Aanvankelijk had hij kleinere rollen, maar naarmate zijn rollen groter werden, werd hij uiteindelijk een betaalbare acteur in de jaren '80.

Toen de jaren negentig begonnen, was Cruise in staat om de zaken onmiddellijk naar een ander niveau te tillen. Dit was het decennium dat hem vestigde als een van Hollywood's grootste sterren, en hij leverde uitzonderlijk werk in films als Jerry Maguire.

Tijdens de jaren 2000 en daarna voegde Cruise gewoon zijn nalatenschap toe. Op dit moment is het enige wat hij nog mist een Oscar, en dat zou heel goed op een gegeven moment kunnen komen.

Cruise heeft veel hits gehad, maar hij heeft ook zijn deel van de mislukkingen gehad. Een van die films werd in 2017 uitgebracht.

'The Mummy' was een enorme misfire

In 2017 speelde Tom Cruise in The Mummy, een reboot van de geliefde Brendan Fraser-filmfranchise. Deze film zou het klassieke universele monster nemen en er een moderne draai aan geven, en de studio hoopte dat dit zou leiden tot de oprichting van het donkere universum van films.

Tom Cruise speelde in de film samen met Annabelle Wallis, Jake Johnson en Russell Crowe, en de studio zakte ergens tussen $ 125 miljoen en $ 195 miljoen op het budget. Ze wisten dat Cruise een bankabele ster was en dat monsterfilms een serieus kaskrakerpotentieel hebben.

De film werd echter afgeranseld door critici toen hij uitkwam. Op het moment van schrijven heeft het slechts 16% op Rotten Tomatoes met critici en slechts 35% met fans. Dit was een enorme reden waarom de film teleurstelde aan de kassa.

Na een brutowinst van iets meer dan $410 miljoen, werd het Dark Universe geannuleerd, en deze film werd snel vergeten door filmfans.

Achter de schermen ging het echter ook niet zo soepel. Er gaan zelfs geruchten dat Tom Cruise veel te veel betrokken was bij het vormgeven van het eindproduct dat in de bioscoop verscheen, wat de film tot mislukking had kunnen veroordelen.

Heeft Cruise's bemoeizuchtige Doom de film?

Volgens Variety: "Universeel, volgens bronnen die bekend zijn met de zaak, contractueel gegarandeerde Cruise control van de meeste aspecten van het project, van de goedkeuring van het script tot de beslissingen na de productie. Hij had ook veel input over de de marketing- en releasestrategie van de film, zeiden deze bronnen, die pleitten voor een debuut in juni in een prime zomerperiode."

Dat ziet er niet goed uit, en helaas wordt het vanaf dat moment alleen maar erger.

De site vermeldt bronnen die zeggen dat "Cruise de echte regisseur was, die vaak de belangrijkste actiescènes dicteerde en de productie micromanageerde."

Cruise bracht ook zijn eigen schrijvers mee, maakte zijn rol in de film groter en gaf zijn personage een draai in de film, volgens bronnen.

Toen de film eenmaal was ingepakt, bracht Cruise zijn eigen editor binnen om alles dicht te knopen.

Dat is ontzettend veel inmenging van Cruise, als deze bronnen correct zijn, en het klinkt alsof hij de film volledig heeft hervormd. Als dat het geval is, zou er een argument kunnen worden aangevoerd dat hij een rol speelde in de ondergang van The Mummy.

Er is ook de factor dat mensen een Mummy-film zien zonder Brendan Fraser. Die films waren geliefd en niemand klopte op de deur voor deze film, of het Dark Universe dat zou volgen.

The Mummy had een succesvolle horrorfilm kunnen zijn die het Dark Universe op gang bracht, maar in plaats daarvan verdoemde het de potentiële filmische crossover-wereld, terwijl het in vlammen opging als een enorme mislukking voor Cruise en de studio.

Aanbevolen: