Top Gun: Maverick's Director onthulde het type persoon dat Tom Cruise werkelijk is

Inhoudsopgave:

Top Gun: Maverick's Director onthulde het type persoon dat Tom Cruise werkelijk is
Top Gun: Maverick's Director onthulde het type persoon dat Tom Cruise werkelijk is
Anonim

De sterrenkracht van Tom Cruise v alt niet te ontkennen. Zijn uiterst toegewijde terugkeer naar de Top Gun-franchise was een van de belangrijkste redenen waarom critici en publiek er dol op waren. Zelfs Quentin Tarantino hield van Top Gun: Maverick.

Het feit dat Maverick zo'n sublieme film is en Tom er zo fantastisch in is, is bijna genoeg om zijn nogal gecompliceerde reputatie te vergeten. En hoewel het moeilijk is om niet te houden van de energie die hij op het scherm bracht, zijn sommige verhalen achter de schermen behoorlijk huiveringwekkend.

In een exclusief interview met Vulture werpt Top Gun: Maverick-regisseur Joseph Kosinski enig licht op wie Tom Cruise werkelijk is…

Tom Cruise wilde Top Gun: Maverick niet maken

Joseph Kosinski is een soort autoriteit over hoe het is om met Tom Cruise te werken. Hij heeft het tenslotte twee keer gedaan. Afgezien van 2022 Top Gun: Maverick, regisseerde Joseph hem ook in Oblivion uit 2012.

Niet alleen dat, maar Joseph, die Oblivion baseerde op zijn eigen grafische romanconcept, vertrouwde hem het project toe. En toen Top Gun: Maverick op zijn schoot landde, deed hij er alles aan om de originele ster terug te brengen in de franchise.

Natuurlijk wilde iedereen dit. Behalve dat Tom Cruise een van de grootste filmsterren ter wereld was, was hij het hart en de ziel van de eerste film. Het was essentieel voor zowel producer Jerry Bruckheimer als co-scenarist Christopher McQuarrie (een andere grote fan van Tom's) om de superster terug te laten keren naar de franchise.

"Toen ik erin kwam, wilde Tom Cruise de film niet maken, wat ik later ontdekte", vertelde Joseph aan Vulture.

"Dit begon allemaal bijna precies vijf jaar geleden. Jerry Bruckheimer stuurde me een vroege versie waar ze aan werkten en wilde mijn mening. Ik gaf hem mijn mening. Hij vond het leuk en zei: 'Je moet pitchen dit rechtstreeks aan Tom.'"

Dus Joseph en Jerry gingen naar Parijs om Tom op te sporen op de set van een van de Mission Impossible-films.

"We kregen ongeveer een half uur van zijn tijd. Wat ik me niet realiseerde was dat Tom niet nog een Top Gun wilde maken. Ik kreeg er een hint van toen Tom me belde nadat ik geland was. zei: "Joe, bedankt voor je komst. Wat er ook gebeurt, het zal geweldig zijn je te zien, hoe dan ook.' En ik dacht: oh wacht, hij wil dit niet doen."

Hoe Joseph Kosinski Tom Cruise overtuigde om Top Gun: Maverick te maken

"Omdat ik al eerder een film met hem had gemaakt, wist ik dat ik hem emotioneel moest grijpen", zei Joseph tegen Vulture toen hij beschreef hoe hij de superster wist te overtuigen terug te keren voor het vervolg.

Dus ik opende met het idee dat dit een rite-of-passage-verhaal is zoals de eerste film. De eerste film is een drama, ook al is het verpakt in deze glanzende actiefilm. Dit zou hetzelfde zijn, maar het zou Maverick zijn die zich verzoent met Goose's zoon die zich tegen deze missie verzet, die hen beiden diep in vijandelijk gebied zou brengen. En zodra ik dat zei, kon ik de wielen in zijn hoofd zien draaien.'

Joseph deed toen een beroep op de kant van Tom die houdt van zowel geavanceerde technologie als praktisch filmmaken.

Toen had ik het over praktisch schieten, en natuurlijk is Tom daar 100% voor. En dan de titel. Ik zei dat we het geen Top Gun 2 kunnen noemen. We moeten het Top Gun noemen: Maverick - een personageverhaal. Dus pakte hij zijn telefoon, belde het hoofd van Paramount en zei: 'We maken een vervolg op Top Gun.' En het was boem, groen licht.

Hoe Tom Cruise echt is, volgens Joseph Kosinski

Bij het bespreken van hoe 'kwetsbaar' Tom Cruise wordt in zijn rol in de tweede film, wierp Joseph enig licht op wie hij in het echte leven is.

"Naar mijn mening komt Maverick het dichtst in de buurt van wie Tom als een echte persoon is. Dit is het juweel in de kroon voor hem, en daarom verzette hij zich 36 jaar lang tegen het maken van een vervolg", legde Joseph uit.

"Denk eens aan die verleiding. Hij had het in 1987 kunnen halen. En er is hier zeker iets met hem aan de hand, hij praat over hoe hij vliegt en moet nadenken over wat het einde zal zijn. Tom is een film star vasthouden aan het maken van deze films op een manier dat ze niet meer worden gemaakt."

"En wat Val in het echte leven meemaakte, had ook een grote impact op Tom. Ik denk niet dat hij Val de afgelopen jaren veel had gezien. Het was een heel emotionele dag. Ik herinner me dat ik naast hem zat. naar Jerry en kijken hoe Tom die uitvoering geeft."

Aanbevolen: