Veronica Cartwright viel legitiem flauw op de set tijdens een wilde scène in Alien

Inhoudsopgave:

Veronica Cartwright viel legitiem flauw op de set tijdens een wilde scène in Alien
Veronica Cartwright viel legitiem flauw op de set tijdens een wilde scène in Alien
Anonim

Het maken van een film of een tv-show is buitengewoon moeilijk, omdat elke scène zo goed mogelijk moet zijn voor het eindproduct. Het probleem is dat een aantal factoren van invloed kunnen zijn op het verloop van een scène. Of het nu gaat om incidenten achter de schermen, een ruzie tussen mede-sterren of dingen die te fysiek worden, er kunnen tal van factoren een rol spelen.

Tijdens het maken van Alien gebruikte regisseur Ridley Scott een slimme filmtechniek voor één scène, maar het leidde ertoe dat een artiest flauwviel op de set.

Laten we eens kijken naar de scène in kwestie en hoe de dingen zijn verlopen.

'Alien' is een iconische film

Alien van 1979 staat hoog als een van de grootste sci-fi-horrorfilms in de geschiedenis. Het claustrofobische verhaal van de bemanning van de Nostromo die wordt opgepikt door een Xenomorph op hun schip is net zo angstaanjagend als altijd, en het is een must voor alle filmfans.

Met in de hoofdrol Sigourney Weaver, Tom Skerritt en meer, Alien is een briljante film die het genre voor altijd heeft veranderd. Het was een kaskraker die zelfs een Academy Award voor beste visuele effecten mee naar huis nam.

Sinds die eerste film klassiek werd, zijn er talloze inzendingen geweest in de Alien-franchise, met name Aliens, het vervolg, gemaakt door James Cameron. Dat vervolg is aantoonbaar beter dan het origineel, hoewel het debat over welke film beter is er een is die tot in de eeuwigheid zal voortduren.

Naarmate de tijd verstrijkt, zijn er steeds meer details naar voren gekomen over het maken van deze klassieker. Een opmerkelijk detail heeft betrekking op een van de meest iconische scènes van de film.

De cast wist niet hoe wild de Chestburster-scène zou worden

Als je Alien hebt gezien, weet je al hoe schokkend en iconisch de chestburster-scène werkelijk is. Het is door de jaren heen ontelbare keren geparodieerd en het is een iconisch onderdeel van de film geworden. Wat sommige mensen niet weten als de cast geen idee had wat er zou komen.

Directeur Ridley Scott wilde het een verrassing houden voor een echte reactie.

"Prothesen waren in die tijd niet zo goed. Ik dacht dat het het beste was om spullen te halen bij een slagerij en een visboer. 's Morgens lieten we ze de Facehugger onderzoeken; dat waren mosselen, oesters, zeevruchten. Je moest klaar zijn om te schieten, want het begon vrij snel te ruiken. Je kunt geen betere dingen maken dan dat - het is biologisch, "zei hij.

Dan O'Bannon, die als uitvoerend producent van de film fungeerde, vertelde ook over wat er kwam kijken om de scène tot leven te brengen.

"Toen het wezen eenmaal was opgetuigd, stopten ze de borstholte vol met organen van de slager. Daarna lieten ze een paar grote slangen lopen om het toneelbloed te pompen. Tijdens dit alles bewoog Ridley zich om de beste te verzorgen detail. Ik herinner me gemakkelijk een half uur met hem besteed aan het draperen van dit kleine stukje vleesorgaan zodat het uit de mond van het schepsel zou hangen, "zei hij.

Hierdoor werd de weg geëffend voor de beruchte scene. Scott wilde oprechte reacties, maar hij had onmogelijk kunnen voorspellen wat er daarna gebeurde.

Eén actrice viel flauw

Veronica Cartwright, die Lambert speelde in de film, vertelde over de scène en hoe deze zich ontvouwde.

"Ze hebben vier camera's aan de gang. Je ziet dat dit ding eruit begint te komen, dus we worden er allemaal in gezogen, we leunen naar voren om het te bekijken. Ze schreeuwen: "Knip!" Ze sneden John's T-shirt een een beetje meer omdat het niet zou doorbreken. Toen zeiden ze: "Laten we opnieuw beginnen." We beginnen allemaal weer naar voren te leunen en ineens komt het eruit. Ik zeg je, niemand van ons had het verwacht. Het kwam eruit en draaide zich om, "zei ze.

Cartwright heeft hier een stukje informatie achtergelaten: ze viel flauw.

Ronald Shusett, die hielp bij het schrijven van het verhaal van de film, vertelde erover.

"Veronica Cartwright - toen het bloed haar trof, viel ze flauw. Ik hoorde van de vrouw van Yaphet Kotto dat hij na die scène naar zijn kamer ging en met niemand wilde praten", onthulde Shusett.

Dat klopt, het moment was zo schokkend en bloederig toen het gebeurde, dat Veronica Cartwright flauwviel.

Yaphet Katto, die in de film speelde, sprak ook over de reactie van Cartwright.

"Oh man! Het was echt, man. Dat zagen we niet aankomen. We waren geschrokken. De acteurs waren allemaal bang. En Veronica schrok", zei hij.

Dit is een van de meest indrukwekkende filmscènes aller tijden, en wetende dat Veronica Cartwright flauwviel, maakt het nog wilder.

Aanbevolen: