Helen Baxendale had niet verwacht dat ze op vrienden zou zijn en ze worstelde daardoor

Inhoudsopgave:

Helen Baxendale had niet verwacht dat ze op vrienden zou zijn en ze worstelde daardoor
Helen Baxendale had niet verwacht dat ze op vrienden zou zijn en ze worstelde daardoor
Anonim

Optreden in een grote sitcom kan carrièreveranderend zijn, maar tegelijkertijd kan het ook veel stress veroorzaken voor de sterren achter de schermen. Dat was het geval voor Aarti Mann in The Big Bang Theory, gezien haar gebrek aan ervaring in de wereld van comedy.

We kunnen ons alleen maar voorstellen hoe Helen Baxendale zich voelde voordat ze begon op Friends. Toen ze meedeed, explodeerde de show in termen van populariteit.

We kijken naar haar tijd in sitcom als Emily W altham en wat er achter de schermen gebeurde. Hoewel de rol haar carrière veranderde, was het niet zo opwindend voor de actrice achter de schermen en in haar persoonlijke leven.

Helen Baxendale noemde haar tijd op vrienden 'A Strange Dream'

Helen Baxendale nam deel aan 14 afleveringen van Friends en nam de rol aan van Emily W altham. Aangezien ze Ross en Rachel in de weg stond, was haar karakter niet per se geliefd.

Bovendien zou Helen onthullen dat hoewel ze het goed kon vinden met de cast, alles erg professioneel was en niet zo 'vriendelijk' als de titel van de show suggereert…

"Ze waren allemaal erg aardig en professioneel. We waren echter nooit goede vrienden. Mensen verwachten, omdat het 'Vrienden' heet, dat iedereen goede vrienden was, maar het waren echte professionals. Ze deden het al jaren en ik was een van de vele gaststerren om te verschijnen, "verklaarde de actrice naast Mirror.

Terugkijkend is Helen trots op haar tijd in de show, hoewel ze het gevoel heeft dat het geen deel uitmaakt van haar leven of carrière. In plaats daarvan, terugkijkend, noemt Helen het iets dat lijkt op een droom: "Ik ben erg trots en verheugd om in zo'n ongelooflijk succesvolle en internationale show te zijn geweest."

Het is altijd een gespreksonderwerp en het was een heel slimme opzet - zelfs nu lijken vooral jonge mensen er dol op te zijn.

Maar het voelt nu helemaal niet als een deel van mijn leven. Ik zie het als een vreemde, surrealistische kleine vlek in mijn leven, bijna als een droom."

Haar tijd in de serie had invloed op haar werk, maar bovendien leerde ze al snel dat haar roem ook veranderde, iets waar ze niet zo enthousiast over was…

De roem op vrienden was te veel voor Helen Baxendale

Verschijnen op Friends was een carrière-verandering, vooral voor de acteurs en actrices die minder bekend waren. Baxendale kreeg hier al vroeg een glimp van, toen haar bekendheid groeide terwijl de paparazzi ook interesse toonden in haar persoonlijke leven.

"Het enige negatieve was dat de paparazzi een korte tijd mijn vrienden en familie volgden."

Helen zou samen met Virgin Radio verder onthullen dat de hoofdcast destijds werd opgejaagd door de media. Het was allemaal te veel voor de actrice.

"Maar ik zag die mensen bijvoorbeeld in Friends en dacht: 'Ik denk niet dat het leven echt is wat ik wil.' Ze werden opgejaagd. Ze waren niet in staat om een supermarkt binnen te lopen en iets te kopen."

"Ik dacht niet dat wat ik deed [alle aandacht] rechtvaardigde. Het ging niet om mij, het ging over dit… dit ding. Dit programma waar ik toevallig een paar afleveringen mee bezig was. Het hele ding was waanzinnig.”

"Aandacht en pers zitten nog steeds niet goed bij mij, maar… ik denk dat ik er best wel klaar voor was om er goede onderdelen van te krijgen."

Er is echt geen discussie over hoe de actrice zich voelde, David Schwimmer herhaalde dit sentiment na zijn tijd op Friends en verklaarde dat het traumatiserend was om uit te gaan en constant opgemerkt te worden.

Helen kreeg hier een fragment van en besloot haar carrière een andere wending te geven.

Helen Baxendale nam haar carrière in een andere richting door haar vrienden te volgen

Na haar tijd bij Friends ging Helen niet verder in de Verenigde Staten, maar ging haar carrière verder in het buitenland. Ja, de roem was zwaar om mee om te gaan, maar Helen geeft toe dat deze beslissing niet vrijwillig is genomen, omdat rollen in de VS gewoon niet beschikbaar waren na de show.

Ik heb nergens spijt van, want het is mijn leven geweest. Ik ben zeer bevoorrecht geweest, ik heb geluk en ik leef nog steeds.

Ik heb alle wegen bewandeld die ooit voor me openstonden, dus ik begrijp niet echt het idee dat ik wegliep van kansen. Er kwamen geen andere vacatures bij! Het was een baan en geen verandering in mijn leven. Ik deed het werk en kwam thuis."

Op 52-jarige leeftijd is de actrice nog steeds erg actief en verschijnt ze in de tv-serie Noughts + Crosses. Bovendien heeft ze net een ander project afgerond met de titel Heidi: Queen of the Mountain.

Aanbevolen: