Keanu Reeves wil Batman spelen; Betekent dat geen Constantine-vervolg?

Inhoudsopgave:

Keanu Reeves wil Batman spelen; Betekent dat geen Constantine-vervolg?
Keanu Reeves wil Batman spelen; Betekent dat geen Constantine-vervolg?
Anonim

Na zijn Matrix-succes nam Keanu Reeves de rol van Constantine op zich. Gebaseerd op een personage uit DC Comics, is Constantine een demonoloog en exorcist die bovennatuurlijke vermogens bezit.

De door Reeves geleide Constantine werd uitgebracht in 2005 en verdiende meer dan $ 200 miljoen aan de kassa, wat behoorlijk indrukwekkend is als je bedenkt dat het gemaakt is met een productiebudget van $ 75 miljoen.

Na het succes is er veel gesproken over het maken van een vervolg en regisseur Francis Lawrence wil zelfs graag terugkeren. Onlangs heeft Reeves echter ook zijn interesse getoond om een ander iconisch personage te spelen voor het DC Comics Extended Universe (DCEU).

En als de nieuw gevormde Warner Bros. Discovery toegeeft, wat zou dit dan betekenen voor eerdere plannen voor Constantine 2 ?

Keanu Reeves zei dat hij graag een 'oudere' Batman zou spelen in de DCEU

Toen Dwayne Johnson en zijn Seven Bucks Productions aan de animatiefilm DC League of Super-Pets begonnen te werken, namen ze meteen contact op met Reeves. Het bleek dat ze al geruime tijd met de actiester wilden werken en ze dachten dat dit misschien iets voor hem was.

"Hij heeft het gewoon begrepen", herinnert Seven Bucks-president Hiram Garcia zich van hun Zoom-gesprek met Reeves. "Hij vond het idee geweldig en begreep wat we met Batman wilden doen."

Het lijkt er ook op dat het werken aan de animatiefilm voldoende was om Reeves te overtuigen om meer projecten met DC Comics te doen. “Ik hou van Batman, als personage. Ik hou van hem in de stripboeken, in de films, dus om de kans te krijgen om te stemmen, om Batman te spelen, was geweldig, zei hij.

De acteur liet ook doorschemeren dat hij onder de juiste omstandigheden openstaat om de Caped Crusader in de DCEU te spelen. 'Misschien op de weg. Misschien als ze een oudere Batman nodig hebben…"

Op dit moment zijn er al drie acteurs aan de rol gehecht: Ben Affleck, Robert Pattinson en Michael Keaton. Pattinson was het meest recent de headliner van Matt Reeves’ The Batman, terwijl zowel Affleck als Keaton de superheld van Gotham spelen in de aankomende DCEU-film The Flash.

En met borden die aangeven dat de DCEU op weg is naar een multiversum, zou dat Reeves heel goed de mogelijkheid kunnen bieden om een oudere versie van de Caped Crusader of een versie van hem uit een alternatief universum te spelen.

Wil Keanu in een tweede film over Constantine verschijnen?

Als Reeves Batman zou spelen, kan dat gevolgen hebben voor zijn bedoelingen om Constantine weer te spelen. In de afgelopen jaren lijkt de acteur een aantal van zijn eerdere rollen opnieuw te hebben gespeeld, waaronder Neo uit de Matrix-franchise en Ted uit de Bill and Ted-films.

En toen hem in The Late Show met Stephen Colbert werd gevraagd of er een ander personage was dat hij graag opnieuw zou willen bezoeken, antwoordde Reeves meteen: Ik wil spelen … Ik zou graag John Constantine opnieuw spelen, van de Constantijn film.”

En toen Colbert duidelijk maakte of niemand de film zou maken, antwoordde Reeves eenvoudig: 'Ik heb het geprobeerd. Ik heb het geprobeerd, Stephen.'

Nu is de bekentenis van Reeves dat hij 'het probeerde' misschien een understatement. Jarenlang hebben hij, Lawrence en producer Akiva Goldsman hard gewerkt om het vervolg gemaakt te krijgen. "We wilden een hard-R-vervolg maken, ik denk dat we het morgen waarschijnlijk kunnen maken", zei Goldman zelfs een keer.

“Het is vreemd, de manier waarop het net zo comfortabel is met een personagescène tussen Keanu en [Rachel Weisz] als met demonen die zich naar een man werpen die zijn vuist in brand steekt en ze verdrijft. Het is raar. Het zit niet bepaald boordevol actie, maar het heeft actie…”

Toegegeven, de producent zei ook dat films zoals deze degenen zijn die "tegenwoordig moeilijker en moeilijker te maken lijken te worden".

Zal de Studio Constantine 2 maken?

Het lijkt er niet eens op dat het budget ooit een probleem was. In plaats daarvan zijn de studio's gewoon niet geïnteresseerd, en Goldsman zegt zelfs dat ze al hebben gesproken met zowel Village Roadshow als Warner Bros.

"Omdat Constantine deel uitmaakt van Vertigo, dat deel uitmaakt van DC, hebben mensen plannen voor deze gedeelde universums. Je weet wel, mogelijk verschillende Constantines en dat soort dingen", legde Lawrence ook uit.

“We hebben het allemaal onderzocht, maar ik vind het een beetje gek als je Keanu hebt, die graag nog een Constantijn zou willen doen, en wij die nog een Constantijn willen doen, en mensen zeggen: 'Eh, nee, wij heb andere plannen.” We zullen zien wat er gebeurt.”

Op dit moment bereidt Reeves de film John Wick: Chapter 5 voor, aangezien Chapter 4 bijna uitkomt (deze staat gepland voor 24 maart 2023). Onlangs werd ook aangekondigd dat de actiester zal samenwerken met Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese voor de kleine verfilming van Erik Larsons The Devil in the White City.

Tegelijkertijd werkt Reeves ook aan een film gebaseerd op de strip BRZRKR, die hij samen met Matt Kindt schreef.

Aanbevolen: