Joel Osteen bekritiseerd nadat zijn megakerk naar verluidt $ 4,4 miljoen PPP-lening terugbeta alt

Joel Osteen bekritiseerd nadat zijn megakerk naar verluidt $ 4,4 miljoen PPP-lening terugbeta alt
Joel Osteen bekritiseerd nadat zijn megakerk naar verluidt $ 4,4 miljoen PPP-lening terugbeta alt
Anonim

Beroemdheidspastoor Joel Osteen heeft last van sociale media nadat hij naar verluidt $ 4,4 miljoen heeft teruggegeven die hij van de federale overheid heeft ontvangen.

Volgens de Houston Chronicle hebben Osteen en zijn kerk de lening ontvangen via het Paycheck Protection Program van de overheid, om bedrijven die getroffen zijn door de coronaviruspandemie te beschermen.

Osteen kreeg destijds veel kritiek van mensen die vonden dat de lening niet nodig was.

Osteen's Lakewood Church ontving de financiering eind juli 2020 na maanden zonder de "mogelijkheid om substantiële donaties te verzamelen", vertelde kerkwoordvoerder Donald Iloff aan de Houston Business Journal.

Het geld ging naar het betalen van de 368 medewerkers van de kerk, en naar verluidt ging er niemand naar Osteen, maar de kerk en haar leidende predikant werden niettemin bekritiseerd omdat ze de lening aannamen.

Lakewood begon medio oktober 2020 met het hervatten van persoonlijke diensten na de sluiting in maart.

"Zoals veel organisaties die tijdelijk zijn gesloten door de pandemie, bood deze lening Lakewood Church in 2020 financiële hulp op korte termijn, zodat de ongeveer 350 werknemers en hun gezinnen een salaris en volledige gezondheidsvoordelen zouden blijven ontvangen", zegt de kerk zei in een verklaring aan de Houston Chronicle.

Osteens preken worden door meer dan 7 miljoen mensen op tv en online gezien. Zijn boek Y our Best Life Now uit 2004 stond meer dan 200 weken op de bestsellerlijst van de New York Times.

Zijn geschatte vermogen is $ 100 miljoen, wat ertoe leidt dat veel critici hem online blazen.

"Deze kerk moest absoluut geen PPP-smh afsluiten", schreef iemand online.

"Iets met mega-kerken zit nooit goed in mijn geest, ik ga naar geen kerk die de pastoor niet mijn naam heeft", voegde een ander eraan toe.

"Had geen bizness gehad om het te krijgen als hij het zich kan veroorloven om het terug te betalen," viel een derde in.

"Bedrijven van meerdere miljoenen dollars zouden geen belastinggeld mogen krijgen… vooral kerken die niet eens bijdragen… het lef om er zelfs maar om te vragen is louche," merkte een vierde op.

De 58-jarige pastoor heeft een fortuin verdiend dankzij zijn boekverkoop en optredens in het openbaar. Zijn beroemde Lakewood Church werd hem geërfd van zijn vader, een predikant van de Southern Baptist. Joel nam het over als predikant van de kerk in 1999, na het overlijden van zijn vader.

joel-osteen-victoria-osteen-preek
joel-osteen-victoria-osteen-preek

De evangelische kerk, gevestigd in Houston, Texas en een van de grootste in de Verenigde Staten. Kleine bedrijven kunnen pps-leningen aanvragen bij hun banken onder het stimuleringspakket van de CARES Act van de federale overheid.

De lening van $ 4,4 miljoen die aan Osteen's Lakewood Church werd gegeven, was de op twee na hoogste die in juli en augustus in Houston werd uitgedeeld, meldt de Houston Business Journal.

De megakerk, die ongeveer 52.000 gemeenteleden per week aantrekt, kreeg de lening medio juli 2020 via Bank of America.

Afbeelding
Afbeelding

Osteen en zijn kerk werden eerder bekritiseerd omdat ze naar verluidt hun deuren niet zouden openen voor mensen in nood. Orkaan Harvey verwoestte Houston in 2017. Velen vonden dat de kerk van Osteen de eerste had moeten zijn die openging om de behoeftigen op te vangen.

Na tegenslag opende de kerk haar deuren om als schuilplaats te worden gebruikt. De heer Osteen beweerde dat de kerk altijd open stond om de slachtoffers van de orkaan op te vangen.

Aanbevolen: