Dit zijn alle hobby's en bijzaken van Seth Rogen

Inhoudsopgave:

Dit zijn alle hobby's en bijzaken van Seth Rogen
Dit zijn alle hobby's en bijzaken van Seth Rogen
Anonim

Seth Rogen ging van een stoned schoolverlater naar een van de meest succesvolle en veelgevraagde acteurs in Hollywood. Rogen staat bekend om zijn cannabisgebruik, zijn rollen als een gemiddelde Joe en om zijn baanbrekende films die werden geregisseerd door zijn oude vriend Judd Apatow.

Maar Rogen is zoveel meer dan alleen een stoner met een lief lachje en krullend haar. Hij is net zo bekwaam achter de schermen als voor de camera. Van schrijven tot activisme, liefdadigheid tot kunst en kunstnijverheid, en nog veel meer, mensen zullen misschien verbaasd zijn om te horen tot hoeveel hij in staat is.

8 Activisme

Rogen is nogal vooruitstrevend. Hij is een vocale supporter van LGBTQIA+rights en een vocale criticus van de GOP en voormalig president Donald Trump. Rogen zei in een interview met Stephen Colbert dat toen voormalig GOP-voorzitter van het Huis Paul Ryan om een foto met Rogen vroeg, Rogen zei: "Geen sprake van." en dat hij 'de dagen aftelde tot hij niet langer in functie is'. Het is niet verrassend dat hij ook pleit voor legalisering van marihuana via een organisatie genaamd NORML (National Organization for the Reform Of Marijuana Laws).

7 Liefdadigheid

Rogen besteedt veel van zijn vrije tijd aan het pleiten voor Hilarity For Charity, een organisatie die hij samen met zijn vrouw begon. Hilarity For Charity zamelt geld in voor onderzoek naar de genezing van de ziekte van Alzheimer. Rogen raakte betrokken bij de zaak nadat hij zag hoe zijn schoonmoeder snel achteruitging door de ziekte toen ze nog maar in de vijftig was. Rogen getuigde ook voor het Congres om een verhoging van de financiering voor het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer in 2014.

6 Stand-upcomedy

Niet veel mensen weten dat het personage van Rogen in Funny People was gebaseerd op enkele ervaringen uit het echte leven. Voordat hij een beroemde acteur was, kreeg Rogen zijn start als stand-upcomedian. Het was door komedie dat hij uiteindelijk Judd Apatow ontmoette en hun werkrelatie begon, wat ertoe leidde dat hij werd gecast in Apatow's debuutproject Freaks and Geeks. Zijn connecties met de wereld van stand-upcomedy hebben ook geholpen bij het plannen van evenementen voor Hilarity For Charity die duizenden hebben ingezameld voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.

5 Schrijven

Rogen schreef mee aan veel van de films die hem tot een ster maakten, waarvan Pineapple Express en Superbad de bekendste zijn. Hij was ook de schrijver voor The Green Hornet, Sausage Party, en hij was de verhaalschrijver voor The Interview. De laatste was een nogal controversiële film omdat hij de Noord-Koreaanse leider Kim Jung Un bespot. De film leidde tot een internationaal incident toen het uit de bioscoop werd gehaald nadat er bedreigingen waren geuit door Noord-Koreaanse functionarissen, maar het werd uiteindelijk gedistribueerd op Netflix. Rogen is ook de auteur van Yearbook, een bestverkopende verzameling essays die in 2021 uitkwam.

4 Cannabis Beleggen

Verrassing, Seth Rogen houdt van wiet. Maar hij rookt niet alleen veel van het spul, hij is er ook handig mee. Terwijl de legalisering toeneemt in de Verenigde Staten en zijn thuisland Canada, heeft Rogen stappen gezet om zwaar te investeren in de ontluikende (geen woordspeling bedoelde) cannabismarkt. Rogen richtte in 2019 samen met investeerders en zijn frequente schrijfmaatje Evan Goldberg het cannabisbedrijf Houseplant op.

3 Keramiek

De afgelopen jaren is Rogen erg geïnteresseerd geraakt in kunst en kunstnijverheid, namelijk keramiek. Nee, hij maakt niet zomaar waterpijpen, hoewel hij dat waarschijnlijk wel zou kunnen. Het enige wat je hoeft te doen is een diepe duik te nemen in zijn Instagram-account om de verscheidenheid aan prachtige vazen en borden te zien die hij met zijn handen en oven heeft gemaakt. In 2021 maakte hij van zijn keramiekwerk een officieel bedrijf en begon hij zijn stukken te verkopen. Voor de juiste prijs kan een Seth Rogen Original van jou zijn.

2 Borst roken

Rogen is een paar jaar geleden ook begonnen met het roken van borst. Rogen groeide op in een Joods gezin en borst is een zeer traditioneel Joods gerecht. Rogen heeft zelfs geïnvesteerd in een roker van topkwaliteit waarover hij op sociale media heeft gepost. Hoewel hij al een tijdje niet heeft gepost, schrijven de grappen zichzelf bijna elke keer dat de woorden "smoke" en "Seth Rogen" in dezelfde zin voorkomen. Leuk weetje: een andere beroemde brisketroker is regisseur Jon Favreau. Tijdens een interview met Conan O'Brien daagde Favreau Rogen publiekelijk uit om te zien wie een betere borst kon roken. Geen woord over het al dan niet beantwoorden van de uitdaging van Jon Favreau.

1 Produceren

Als Rogen niet schrijft, acteert, vazen maakt of voor verschillende doelen pleit, maakt hij films. Rogen was de uitvoerend producent van drie van zijn films; The Guilt Trip, Funny People en Knocked Up. Hij produceerde ook verschillende andere titels waar hij ofwel een ondersteunende speler of de ster was, films als Long Shot, An American Pickle, The Disaster Artist en The Night Before komen allemaal voor de geest. Sommigen zeggen dat zwaar cannabisgebruik je lui kan maken, maar Rogen is duidelijk geen goed voorbeeld van dat stereotype. Vanaf 2022 heeft Seth Rogen een geschat vermogen van $ 80 miljoen.

Aanbevolen: