Hoe de media bizar griezelig waren met jonge Brooke Shields

Inhoudsopgave:

Hoe de media bizar griezelig waren met jonge Brooke Shields
Hoe de media bizar griezelig waren met jonge Brooke Shields
Anonim

Zoals iedereen die ooit aandacht aan de media heeft besteed, vrijwel zeker zal kunnen bevestigen, zijn de machten in Hollywood altijd geobsedeerd geweest door twee dingen, jeugd en schoonheid. Helaas is het ook duidelijk dat als het om vrouwen gaat, de normen waaraan ze worden gehouden als het gaat om beide dingen ongelooflijk hard zijn. Als gevolg hiervan is het nooit een geheim geweest dat de meeste oudere vrouwelijke acteurs ontdekken dat rollen zijn opgedroogd naarmate ze ouder worden, ongeacht hoe getalenteerd ze zijn in hun vak.

Naast vrouwelijke acteurs die te maken hebben met hun carrière die bergafwaarts gaat naarmate ze ouder worden, zijn de media vaak griezelig voor hen als ze jong zijn. Mensen zijn bijvoorbeeld onlangs teruggegaan en hebben kennis genomen van de griezelige vragen die Britney Spears werd gesteld toen ze een tiener was. Helaas is Spears niet de enige, want Megan Fox was ook over-geseksualiseerd toen ze jong was en de media waren erg griezelig tegenover Brooke Shields toen ze een tiener was.

Hoe Brooke Shields beroemd werd

Toen Booke Shields nog maar 11 maanden oud was, werd ze voor het eerst aangenomen als model. Gedurende de rest van haar jeugd werkte Shields als kindermodel, terwijl ze tegelijkertijd een acteercarrière begon na te streven. Toen werd Shields echt in de schijnwerpers gezet nadat ze op 12-jarige leeftijd in de film Pretty Baby speelde.

Na de hoofdrol in Pretty Baby, werd Brooke Shields de focus van een commercial voor Calvin Klein-jeans die zo controversieel was dat hij nog decennia na de uitzending berucht blijft.

In de advertentie is Shields te zien met haar shirt open genoeg om haar middenrif te onthullen. Nadat de camera over haar lichaam was gepand, kon het gezicht van Sheilds worden gezien terwijl ze een beruchte dialooglijn afleverde. "Wil je weten wat er tussen mij en mijn Calvins komt? Niets."

Sinds Brooke Shields pas veertien jaar oud was toen die reclamespot van Calvin Klein werd gefilmd en uitgezonden, waren veel kijkers geschokt door het gevoel dat ze overseksualiseerd was.

Tientallen jaren later sprak Shields het verzet tegen de commercial aan en gaf de media de schuld voor het opzwepen van de controverse. Helaas voor Shields, hoe iemand ook denkt over de advertentie van Calvin Klein, het lijdt geen twijfel dat de media jarenlang erg griezelig waren met haar nadat deze was uitgezonden.

De grove Brooke Shields-obsessie van de media

Nadat Brooke Shields speelde in de film Pretty Baby en een gedenkwaardige reclame voor Calvin Klein, is het verbluffend om te zien hoe sommige leden van de media over en tegen haar spraken. Het lijkt er tenslotte op dat sommige leden van de pers besloten dat er geen enkele lijn was die ze niet zouden overschrijden als het gaat om praten over Shields.

Tijdens een verschijning in 2021 op Dax Shepard en Monica Padman's podcast Armchair Expert, nam ze geen blad voor de mond toen ze sprak over haar behandeling door de pers tijdens haar jeugd. "Het was praktisch crimineel. Het was geen journalistiek."

Toen sommige mensen hoorden hoe Brooke Shields beschreef hoe de media haar behandelden toen ze jong was, dachten ze misschien dat ze hyperbolisch was.

Als je echter echt op de dingen terugkijkt, is het gemakkelijk om te beweren dat dat niet het geval is. Immers, in de jaren '80, een hele reeks grote mediakanalen zowel overseksualiseerde Sheilds, terwijl ze tegelijkertijd geobsedeerd waren door haar onschuld, wat een echt griezelige combinatie is.

Een perfect voorbeeld van de vreemde manier waarop de media Brooke Shields als ongewoon onschuldig wilden afschilderen toen ze een tiener was, komt uit een artikel in de Washington Post.

Per slot van rekening beschreef het artikel Shields als "[16] gaat op 9" en beweerde dat "ze veel liever op [paarden] zou rijden dan jongens kussen". Ook in hetzelfde artikel beschreef de acteur Chris Atkins het filmen van een kusscène met Shields.

Volgens Atkins droeg de regisseur van de film Endless Love hem op agressief te zijn terwijl hij Shields kuste zonder het haar te vertellen.

"Er was een opname toen we verondersteld werden te vrijen en de regisseur zei tegen me: 'Oké, ik wil echt dat je haar deze keer kust.' Dus ik besloot mijn tong in haar mond te steken, en ze sprong achteruit en zei: 'Yeeccch! Wat ben je aan het doen?'" Houd in gedachten, Shields was pas 16 toen die scène werd opgenomen en Atkins was 20.

Als dat allemaal niet genoeg was, werd de regisseur van Endless Love, Franco Zeffirelli, die toen 58 was, geïnterviewd voor het Washington Post-artikel en beschreef haar op een heel rare manier. "Met Brooke heb ik een godin van de zuiverheid, een 16-jarige maagd."

Verbazingwekkend genoeg was Franco Zeffirelli niet de enige persoon in de media die zich zorgen maakte over de maagdelijkheid van Brooke Shield. In 2017 publiceerde The Guardian een profiel waarin hij terugkijkt op de carrière van Shields. In het artikel werd de maagdelijkheid van Shields beschreven als "een nationale obsessie".

Bovendien wordt beweerd dat het nationaal nieuws werd toen Shields haar maagdelijkheid verloor aan haar studievriend, Dean Cain. Het is duidelijk dat die fixatie op Shields werd aangestuurd door de media. Op basis van de manier waarop de media haar in het verleden behandelden, is het logisch dat Shields zichzelf tegenwoordig niet meer googelt.

Aanbevolen: